roladki - 9750 przepisów (strona:342/650)

Zakręcone drożdżówki z jagodami 102

mąką pszenną na placek o wielkości ok. 30 x 40 cm. Na całej powierzchni ciasta wykładamy równomiernie jagody, zostawiając wolne brzegi. Następnie ciasto zwijamy w rulon wzdłuż krótszego boku. Roladę tniemy w plastry o grubości około 3-4 cm i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 15-20 min, aby ciasto urosło

Kuchnia MagdaLeny
Gotuję z Baletnicą :) 111

Kalafiorowe curry Sałatka wiosenna z zapiekaną tortillą Rolada biszkoptowa z serkiem i dżemem Lody truskawkowe Kurczak z cukinią Wszystkie przepisy pochodzą z książki „Fit przepisy Baletnicy. Sezonowo

czarrna od kuchni
Meczowy set przekąskowy :) 138

Obwarzanki serowe „Fit przepisy od Baletnicy„; Jabłka w cieście „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„; Rolada biszkoptowa z serkiem „Fit przepisy od Baletnicy„; Koreczki; Sałatka z ryżem i brokułami

czarrna od kuchni
Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek 150

minut bez przykrycia. Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek Zobacz inne przepisy na schab do obiadu: Kotlet schabowy z boczkiem i ogórkiem kiszonym – pyszne roladki wieprzowe Schabowe pod pierzynką z cebuli i papryki – przepis na pyszne kotlety Schab zapiekany z warzywami w sosie śmietanowo-musztardowym Schabowy po królewsku – przepis na obiad Schab zapiekany z pieczarkami

e-PrzepisyKulinarne
Tradycyjna kuchnia rzymska. Jaka jest? 52

spróbowało jeszcze roślin. Jego smak wzbogacony jest przeważnie aromatycznymi ziołami: szałwią, rozmarynem, czosnkiem. Kolejnym ważnym dla kuchni rzymskiej mięsem jest wieprzowina („carne suina”), a szczególnie „porchetta” – rodzaj pieczonej rolady wypełnianej słoniną, czosnkiem, rozmarynem i serem. Pochodzi ona oryginalnie z rzymskiej prowincji Ariccia. Rzymianie nie gardzą też koniną („carne equina”). Kuchnia rzymska w temacie mięs ma jeszcze do dodania może

ProstePesto.pl
Omlet rolowany z pomidorem, szynką i serem 51

utworzył niezbyt szeroki pasek przebiegający wzdłuż patelni, przez środek. Smażymy jeszcze chwilę pod przykryciem, aż jajka nieco się zetną. Pomagając sobie dwoma łopatkami/szpatułkami zwijamy omlet w roladę, przesuwając go jednocześnie na bok patelni. W puste miejsce wylewamy kolejną część masy jajecznej. Po chwili rozkładamy na niej szynkę. Kiedy jajka się zetną, ponownie rolujemy, znów przesuwając omlet

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka z mięsa kapusty i ryżu. Zapiekanka gołąbkowa 65

zabiera czas. Składniki na zapiekankę gołąbkową są takie same jak na tradycyjne gołąbki (kapusta, mięso mielone, ryż, nie daję do farszu jajka) tylko zamiast zwijać kapustę z farszem w roladki, układamy warstwowo farsz i kapustę, możemy to zapiekać w naczyniu żaroodpornym lub w blaszce do pieczenia. Mielone mięso wieprzowe i ryż przekładamy warstwami z liści kapusty i zapiekamy w piekarniku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z serem halloumi 67

temu jest to idealny ser dla wegetarian. Przepis na wegetariańską sałatkę z serem halloumi polecamy nie tylko koneserom sałatek bez mięsa. To świetna propozycja na pyszną przekąskę podobnie jak roladki z tortilli z serkiem mascarpone . Polecamy także ciasto francuskie ze szpinakiem i serem . Zobacz również pomysł na fit placki twarogowe bez mąki. Zapraszamy na przepis na sałatkę z halloumi, która

Kuchnia Na Wypasie
Drożdżowe ślimaczki z nadzieniem serowo-kokosowym 63

rozcieramy łącząc ze sobą. 4. Formowanie ślimaczków: Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą wałkujemy osobno na stolnicy oprószonej mąką pszenną, na każde ciasto rozsmarowujemy po połowie nadzienia, zwijamy jak roladę i kroimy w plastry. 5. Do pieczenia: Plastry ciasta lekko spłaszczamy i układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy ponieważ znacznie urosną. 6. Pieczenie i podanie: Drożdżówki pieczemy

Izabelawkuchni
Drożdżówki waniliowo – truskawkowe 122

delikatnie podsypując mąką. Rozwałkowane ciasto posmarować wcześniej przygotowanym nadzieniem truskawkowym z wanilią, pozostawiając nie posmarowane 2 cm od brzegów ciasta. Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Tak przygotowaną "roladę" pokroić ostrym nożem, lub za pomocą kawałka nitki, którą przekładamy pod zwiniętym ciastem i zaciskamy na cieście, dzieląc je - na 15 części, z których otrzymamy 15 bułeczek – ślimaków. Bułeczki układać w blaszce

Świat Ciasta
Fasolka szparagowa z bułką tartą 82

się przyrumieni. Następnie dodaj fasolkę. Wszystko chwilę jeszcze podgrzewaj, mieszając, aż fasolka obtoczy się w bułce. Podawaj na gorąco. Z czym podawać fasolkę szparagową? Fasolkę możesz podać z : Roladki z kurczaka z serem feta Kieszonki schabowe z serem Kotlety marmurkowe czyli mielone inaczej Życzymy smacznego! Artykuł Fasolka szparagowa z bułką tartą pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
DROŻDŻOWE ŚLIMACZKI Z BUDYNIEM I MORELAMI 51

około 10 minut. Następnie wykładamy na posypaną mąką stolnicę. Rozwałkowujemy na prostokąt o grubości 0.7 cm. Na rozwałkowany placek nakładamy wystudzony budyń, a na niego pokrojone owoce. Zwijamy jak roladę wzdłuż szerszego brzegu. Następnie kroimy na plastry o grubości 1.5cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą drożdżówkę smarujemy rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Walijskie Pichcenie
Figi zapiekane z kozim serem 59

takie upały, jakie ostatnio nam towarzyszą, gdyż nie trzeba stać w kuchni godzinami.  Składniki na figi zapiekane z kozim serem:  Figi (u mnie było 6 sztuk) Kozia roladka dojrzewająca Świeży rozmaryn (drobno posiekany) Łyżka płynnego miodu lawendowego (można zastąpić innym miodem – idealnie też pasuje miód leśny)  Czytaj także: Nalewka z płatków dzikiej róży Figi zapiekane

Kate's Kitchen
CIASTO CZEKOLADOWE JAK BROWNIE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ – kolejny przepis przygotowany w TERMOROBOT ICOOK MRK-18 61

Kolejny przepis z serii przepisów z użyciem TERMOROBOT ICOOK MRK-18 MPM już gotowy. Ostatnio pokazywałam Was fantastyczną, biszkoptową roladę z kremem śmietanowym i owocami oraz ciasto drożdżowe z serem i owocami. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne ciasto czekoladowe ( jak brownie ) , które również w całości zostało przygotowane z użyciem sprzętu. Dla osób, które nie widziały ostatniego wpisu

Ostra na Słodko
Biszkopt z serem, truskawkami i galaretką 65

truskawkami i z galaretką? Do tego bita śmietana! Mniam, mniam! Nie sądzę. To jest pyszne, lekkie i szybkie w przygotowaniu ciasto. Mój biszkopt to doskonała „baza” do wszelkich tortów, rolad i torcików z owocami. Zawsze wychodzi delikatny i puszysty, musi się udać! Mój Biszkopt z serem, truskawkami i galaretką jest najlepszy! U mnie w domu na ciasto składające się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię