Przepis na : obiad
Pyszny pomysł na pieczone ćwiartki z kurczaka z masłem, sumakiem , czosnkiem i winogrono , podane z przepysznymi chrupiącymi frytkami z batatów . Ostatnio dzieliłam się z Wami pysznym pomysłem krok po kroku na roladki z piersi kurczaka, z wykorzystaniem Kurczaka Sielskiego , dzisiaj natomiast równie pyszny, prosty i jakże ciekawy przepis! Przy przygotowaniu ćwiartek z kurczaka nie ma zbyt dużo pracy, wystarczy 10 minut, potem pieczenie w piekarniku i całe danie gotowe! Jeśli nigdy nie przygotowywałeś kurczaka z piec... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)