roladki - 9750 przepisów (strona:340/650)

STRUCLA DROŻDŻOWA Z KREMEM CZEKOLADOWYM I ORZECHAMI LASKOWYMI 62

rozwałkować na cienki prostokąt. Wierzch posmarować na całości masłem czekoladowym. Orzechy laskowe drobno posiekać, rozsypać je na wierzch na czekoladę. Ciasto zawinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Nożem przeciąć roladę wzdłuż na pół. Zlepić ze sobą jeden brzeg. Ciasto zapleść na przemian, następnie zlepić drugi brzeg ze sobą. Tak przygotowaną struclę przełożyć do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę

Zrób to smacznie
Roladki Salami 651

Roladki Salami Tą wyjątkową roladę, musisz koniecznie wypróbować . Bardzo mało pracy w przygotowaniu jak również mało składników z dodatkiem serka śmietanowego sama rozpływa się w ustach. czytaj

Kulinarna Chwila
Sałatka z figami i kozim serem 74

jako dodatek do sałatki. Ciasto z figami i migdałami Placek drożdżowy z figami Sałatka z figami i mozzarellą Świeże figi z szynką Sałatka z figami i serem pleśniowym Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) z figami Składniki na 1 porcję sałatki z figami i kozim serem , która ma ok.75 kalorii 1 figa rukola lub mix sałat 1 łyżeczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Udziec indyka pieczony w rękawie – szybki i smaczny przepis na obiad 62

sosie musztardowym – pyszny przepis na obiad Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis Kotlety z indyka w ekstra chrupiącej panierce Zupa gulaszowa z indykiem – pyszne danie jednogarnkowe Roladki drobiowe ze szpinakiem – przepis na wyśmienity obiad Artykuł Udziec indyka pieczony w rękawie – szybki i smaczny przepis na obiad pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Paszteciki z mięsem i grzybami 63

rosole marchew i mięso zmielić w maszynce razem z pieczarkami i cebulką. Doprawić pieprzem i solą, dokładnie wymieszać. Wykonanie Ciasto rozwałkować cienko. Na skraju umieścić pasek farszu. Zwinąć w roladę, odciąć od pozostałej części ciasta. Kroić pod katem 45 stopni na części. Posmarować roztrzepanym jakiem. Pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 180° przez

Alle Dobre!
Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki 6815

mięsem będą całkowicie zimne. Następnie schab wyjmujemy z wody i odstawiamy do lodówki. Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki   Zobacz inne przepisy na schab na kanapki: Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek Schab gotowany w mleku – smaczne mięso do obiadu lub na kanapki Schab gotowany w rękawie – mięciutki i delikatny Domowa wędlina

e-PrzepisyKulinarne
Czerwona kapusta zasmażana 61

czym podawać Kapusta czerwona na ciepło pasuje do wszystkich dań mięsnych. Śląska klasyka czyli rolada albo rolady i modro kapusta. Kapusta czerwona na ciepło sprawdzi się także do roladek z karkówki, sznycla po wiedeńsku czy innych kotletów ze schabu. A także do kurczaka, mielonych i wielu innych dań. Kapusta czerwona zasmażana jak zrobić?   Zapraszam na przepis

Dieta moja pasja
Imam bayildi (nadziewane bakłazany) 49

wiem, skąd ta nazwa, bo jedząc to danie można omdleć z kulinarnej rozkoszy;)    Polecam również inne przepisy z bakłażanami: Zapiekanka z bakłażana Faszerowane bakłażany Ajvar Bakłażan w roladkach z serkiem i kabanosami Kawior z bakłażana Bakłażan z pomidorami i jajkiem   Imam bayildi (nadziewane bakłazany) Składniki: 3-4 nieduże bakłażany (lub 2 większe), waga

Obiad gotowy
Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami 59

mielonego z pieczarkami   Zobacz inne przepisy na kotlety z mięsa mielonego: Kotlety mielone zapiekane à la pizza Zapiekane kotlety mielone po węgiersku Kotlety mielone z indyka – najlepszy przepis Roladki z mięsa mielonego w sosie Kotlety mielone z warzywami – mielone w nietypowej odsłonie Artykuł Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Skarby natury. Szpinak i jego właściwości 81

witaminy z grupy B, cynk i selen mają korzystny wpływ na pracę tarczycy. Szpinak wzbogaca smak potraw. To doskonały dodatek do drugiego dania, do zapiekanek, makaronów, naleśników, pierogów, sałatek, rolad, potraw ryżowych, koktajli, a także produkt do smacznej zupy szpinakowej z ziemniakami i jajkiem. Smakuje z owocami i różnymi rodzajami sera. Szpinak to warzywo bardzo popularne w kuchni włoskiej

ProstePesto.pl
Indyk w sosie musztardowym – pyszny przepis na obiad 77

musztardowym – pyszny przepis na obiad Zobacz inne przepisy na dania z indykiem: Pulpety zapiekane na puree ziemniaczanym – swojski przepis na obiad Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis Roladki drobiowe ze szpinakiem – przepis na wyśmienity obiad Zupa gulaszowa z indykiem – pyszne danie jednogarnkowe Domowy sos słodko-kwaśny (do ryżu lub makaronu) Artykuł Indyk w sosie musztardowym – pyszny przepis

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak Marengo 60

też rzecz jasna dodać przygotowany wcześniej rosół lub ewentualnie bulion warzywny. Skróci to czas wykonania potrawy. Polecamy także przepis na pyszne pałki z kurczaka ziemniakami z patelni oraz na roladki z udek kurczaka nadziewane pieczarkami . Świetnie smakuje również nasz kurczak pieczony w piwie pszenicznym , a także kurczak z ryżem i warzywami . Zobacz też jak zrobić kotlety z udka kurczaka

Kuchnia Na Wypasie
Szczupak smażony sauté 62

całą rybę, zaś przygotowania w galarecie czy do smażenia wykorzystujemy szczupaka pokrojonego w dzwonka. Na resztkach można ugotować wywar rybny, który można wykorzystać do zupy . Polecam też przepis na roladę rybną ze szupaka . Tym razem proponujemy Wam szczupaka smażonego. Ryba smażona to doskonały pomysł na obiad. Szczupaka można też usmażyć w tradycyjnej panierce z jajka i bułki tartej lub sauté

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pełnoziarniste babeczki francuskie 78

Zaczynamy od zagniecenia ciasta. Dokładnie wyrabiamy (tak aby nie było grudek tłuszczu). W razie potrzeby (jeśli ciasto nie jest odpowiednio zwarte) możemy podsypać mąką. Następnie delikatnie rozwałkowujemy, zawijamy jak roladę, a następnie skręcamy (jak ślimaka) i ponownie wyrabiamy w rękach (ma to na celu napowietrzyć ciasto i zrobić w nim warstwy przez równomierne rozprowadzenie tłuszczu). Wstawiamy na 30 minut

rabarbarowo