roladki - 9750 przepisów (strona:346/650)

Japoński chleb mleczny Hokkaido 102

nadmiaru powietrza.  Uformuj japoński chlebek Hokkaido 1. Podziel ciasto na 4 równe porcje. Rozwałkuj każdą porcję ciasta na prostokąt. Złóż przeciwległe boki w kierunku środka. Zwiń ciasto w roladę  zaczynając od krótszego boku. Staraj się zwijać ciasto dość ściśle.  Umieść zwinięte ciasto w formie do ciasta, łączeniem do dołu. Powtórz to samo ze wszystkimi porcjami ciasta

Cztery Fajery
Ciasto drożdżowe z budyniem i jabłkiem 61

dwie części. 1/5 ciasta rozwałkować na cienki placek i umieścić w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4/5 ciasta rozwałkować na spory prostokąt. Na cieście rozsmarować nadzienie. Ciasto zwinąć w roladę, pokroić na części i umieścić na cieście znajdującym się w blaszce. Gotowe ciasto pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra/dół

Alle Dobre!
Imprezowe Kominki 56

fajnie się je konsumuje, na tak zwany jeden kęs. Bardzo lubię przygotowywać różnego rodzaju przekąski, kiedy mam gości, ponieważ zawsze to one najszybciej znikają z talerza. Najczęściej przygotowuję oczywiście roladki z tortilli , które zapewne dobrze znacie. Kominy z pieczarkami to kolejna smaczna przekąska, którą przygotowuję bardzo często, dlatego i Wam polecam wypróbować ten przepis. Zapraszam serdecznie do zapoznania się

Przepiski.pl
Bułki z makiem 167

trzeba wtedy podsypywać mąką). Do nadzienia makowego dodajemy bakalie i ubijamy dwa białka, które delikatnie mieszamy z masą makową. Tak przygotowany mak nakładamy na prostokąt ciasta. Zwijamy jak roladę (łączenie zostawiamy na dole) i dzielimy ciasto na kawałki co ok. 4 cm. Trzonkiem noża (lub trzonkiem drewnianej łyżki albo długopisem) naciskamy każdy kawałek wzdłuż środka, aby boki uniosły się nieco

Poezja smaku
Sałatka z fetą i szynką 69

znajdziesz inne pomysły z serem feta. Polecamy pyszne tosty z patelni z serem feta . Doskonale smakuje również zapiekanka makaronowa z brokułami, jajkiem i fetą . Zobacz również przepis na pyszne roladki cytrynowe z serem feta ! Zapraszamy na przepis jak zrobić sałatkę z serem feta Sałatka z fetą i szynką Składniki: Sałatka: ser feta: 150 – 200 g szynka: 150 g szklanka

Kuchnia Na Wypasie
Strucla na zakwasie z nadzieniem orzechowym 66

Wyrośnięte ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, rozpłaszczyć na prostokąt ok 25x30cm. Ja rozciągam go rękami, ale można delikatnie rozwałkować. Na cieście rozsmarować nadzienie, zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Roladę przekroić wzdłuż zostawiając ok 3cm, końce spleść jak sznurek. Przełożyć do formy (u mnie keksówka 30cm wyłożona papierem), przykryć i odstawić do wyrastania na ok 2h. Piekarnik nagrzać do 200stC (góra

Obiad gotowy
Przy wielkanocnym stole :) 140

Kora Kruchy mazurek z czekoladą Sałatka hawajska Sałatka jarzynowa Roladki z szynki Paszteciki z grzybami

czarrna od kuchni
Surówka z kalarepy 67

można od razu podawać. Tę surówkę do smaku doprawiłam jogurtem greckim z odrobiną chrzanu, który dodał jej nieco intensywniejszego smaku. Surówkę z kalarepy podawać można jako dodatek do mielonych, roladek z kurczaka, udek z kurczaka, pieczonej karkówki, pieczonej szynki i wielu innych dań mięsnych. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Surówka Składniki na surówkę

MeCooks
Chleb pszenny na suchych drożdżach 64

minut w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu uformować w podłużny bochenek (ja zazwyczaj robię to w ten sposób, że spłaszczam kulkę ciasta dłonią tak, by uformować prostokąt, następnie zawijam jak roladę). Przełożyć do foremki wyłożonej papierem. Odstawić do podrośnięcia na 40 minut lub do wyraźnego podrośnięcia. Posmarować wodą lub mlekiem. Piec w 200 około 45 minut (gdyby chleb za szybko rumienił

Lekcje w kuchni
Mazurek kajmakowy 56

jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce  – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – przepis na pasztet – jajka faszerowane MAZUREK KAJMAKOWY Przygotowanie : 1h 30 minut Ilość

nietylkopasta.pl
Drożdżowe zajączki. 54

równych części. Uformować z nich bułeczki, które następnie nakryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia na 10 – 15 minut. Bułeczki rozwałkować na owalny placek. Każdy placek zrolować jak roladę, zaczynając od najdłuższego brzegu. Każdy z wałeczków wałkujemy dłońmi, jednocześnie go rozciągając. Walek złożyć na pol, tworząc kształt podkowy. W miejscu zgięcia ciasto układam na palcach, kciuku i wskazującym

Pani M - kuchnia smakowita
Polędwica w cieście francuskim 53

wolnym ogniu. Ciasto rozwinąć na desce, ułożyć plasterki szynki, tak aby ciasto zakryć. Posmarować przygotowanym farszem, cebulowo, czosnkowo, ziołowym. Na cieście ułożyć polędwicę( wzdłuż krótkiego boku) Delikatnie zwinąć jak roladę. Zsunąć z deseczki na brytfankę. Ponacinać na wierzchu, po skosie, zrobić kratkę( delikatnie nie poprzecinać za głęboko), posmarować rozmąconym jajkiem i zapiekać około 45-50 minut ( do miękkości mięsa, może

gotuj ze mną
Najlepsze przepisy na Wielkanoc 210

PRZEPISY NA WIELKANOC Farbowanie jajek barwnikami Chlebki do żurku Zakwas na żurek Żurek wielkanocny Żurek w chlebie Domowa biała kiełbasa Swojska kiełbasa Schab pieczony Domowy schab dojrzewający Pasztet tradycyjny Rolady z szynką i sałatką jarzynową Jaja faszerowane z łososiem Jajka faszerowane Żółte jajka – jajka w kurkumie Jajka w buraczkach – różowe jajka Jajka faszerowane paluszkami krabowymi – VIDEO Jajka faszerowane z mango

nietylkopasta.pl
Menu na świąteczny stół 98

Babka majonezowa Roladki serowe Sałatka z tortellini Odchudzone banoffee Tarta jaglana z rybą Pieczona pierś z kaczki

czarrna od kuchni
Pizzerinki z białą kiełbasą 104

Smarujemy majonezem wymieszanym z chrzanem i obficie posypujemy drobno startymi serami, a następnie posiekanym szczypiorkiem. Wzdłuż dłuższego boku, tuż przy krawędzi układamy 3 kiełbaski koło siebie. Ciasto zwijamy jak roladę, a następnie dzielimy na 16 kawałków. Delikatnie przekładamy na dużą blaszkę piekarnika wyłożoną papierem (należy zachować odstęp, ale zbytnio się nie przejmować, bo nawet jeśli podczas pieczenia się zrosną

Kuchnia w czekoladzie