roladki - 9750 przepisów (strona:354/650)

Rolada z indyka faszerowana tapenadą 63

wykałaczkami. Wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Wyciągamy mięso z rękawa, odstawiamy na jakieś 10 minut i dopiero wtedy je kroimy. Artykuł Rolada z indyka faszerowana tapenadą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kluski śląskie 61

Przy okazji ostatnich świąt, na stół wjechały śląskie kluski. Tak, do rolady, a niby do czego? Mieszkam na Śląsku, żyję ze Ślązakiem, musiałam nauczyć się je kulać. Do robienia dziur się nie nadaję, bo mam dłuższe paznokcie, mam za to ludzi od tego, więc kluchy wyszły dość urodziwe. I smaczne, jak zawsze. Podrzucam Wam przy okazji przepis na  sałatkę

Kardamonovy
Top wypieków na Boże Narodzenie 162

absolutny top świątecznych ciast w moim rodzinnym domu 🙂 Ciasto makowo-orzechowe Sernik Babci Marysi Fale Dunaju Sernik gotowany Ciasto Japoniec Kora Rolada biszkoptowa z kremem maślanym Miodownik z orzechami

czarrna od kuchni
TORCIK KORMOS - grecki blok czekoladowy 79

smakoszy czekolady i orzechów , a odrobina alkoholu nadaje mu wyjątkowego i wyrazistego smaku.  W Grecji słowo kormos oznacza pień drzewa i dlatego ciasto kormos jest robione na kształt rolady przypominającej kłodę drewna.   Ja oczywiście musiałam zrobić inaczej 😄 i zrobiłam to ciasto w formie torcika.  Jak zrobić torcik kormos bez pieczenia pokazane jest w filmiku . Zapraszam

RITA food channel
Roladki z piersi indyka faszerowane wędzoną śliwką 78

Mięso z piersi indyka jest wyjątkowo lekkostrawne i dietetyczne, dlatego idealnie nadaje się do przygotowania świątecznych roladek. Indycze mięso faszerowane wędzonym boczkiem i śliwką smakuje wyjątkowo. Podane z kluskami śląskimi, czerwoną kapustą lub sałatką z czerwonych buraczków na pewno zachwyci biesiadników. Po takim daniu nie wstaniesz od stoło ociężała. Ciesz się zatem świątecznymi smakami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowa karkówka na kanapki 1765

sprawdzi się nasz domowy sos pieczeniowy ! Polecamy! Zapraszamy też do sprawdzenia innych naszych przepisów na domowe wędliny i mięsa. Min. na domowy boczek pieczony , szynka wieprzowa pieczona , oraz pyszna rolada boczkowa z piekarnika . Życzymy smacznego! Artykuł Domowa karkówka na kanapki pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
INSPIRACJE NA TEGOROCZNE ŚWIĘTA – SERNIKI, MAKOWCE, PIERNIKI I INNE! 81

MAKOWCE SEROMAK – ŚWIĄTECZNY SERNIK Z MAKIEM ŚWIĄTECZNA TARTA SEROWO-MAKOWA MAKOWIEC / ROLADA DROŻDŻOWA Z MAKIEM PIJAK / CYCKI MURZYNKI MAKOWA PANIENKA Z BRZOSKWINIAMI MAKOWIEC Z JABŁKAMI – JAPOŃSKI CIASTO MAKOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I POMARAŃCZAMI CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I BRZOSKWINIAMI MAKOWIEC NA BISZKOPCIE

Ostra na Słodko
Obiad na Boże Narodzenie – 10 Smacznych Propozycji 73

coś dla siebie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Filet z kurczaka zapiekany w ziołach Przepis na: przepiski.pl 2. Indyk pieczony z nadzieniem Przepis na: smaczne-zdrowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Roladki z indyka w boczku Przepis na: smakiogrodu 4. Schab pieczony Przepis na: kulinarneprzeboje.pl 5. Kaczka nadziewana kaszą gryczaną Przepis na: doprawionefantazja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Obiad na Boże Narodzenie

Damusia.pl
"Bezglutenowe podróże. Ciasta i desery" Kamila i Noemi Górny 79

ciastka kukurydziane. Następnie wybieramy się na Węgry i tutaj zaczynamy od Meggyes Piskota czyli placek z wiśnią, Madar Tej czyli ptasie mleczko po węgiersku, Piskota Tekercs czyli biszkoptowa rolada. To tylko niektóre propozycje a smakowitości jest jeszcze więcej. Kolejna podróż to Włochy i tutaj mamy to wyboru Amaretti, Tiramisu tradizionale, panna cotta, semifrdo itd. Teraz przenosimy się do Hiszpanii

kruche babeczki
Zimowa drożdżówka z cynamonem 87

razie potrzeby podsypując mąką i rozciągany na prostokąt (ok. 30/40cm). Ciasto jest na tyle elastyczne, że ja wykonałam to bez użycia wałka. Placek smarujemy przygotowaną masą i zwijany w roladę, a następnie nacinamy wzdłuż ale nie do końca i końce zwijamy w warkocz. Tak przygotowaną drożdżówkę wkładamy do blaszki z papierem, smarujemy mlekiem i posypujemy ulubionymi dodatkami. U mnie wyparzona

Do Garów!
Polędwiczki z kurczaka w cieście naleśnikowym 89

wszystkie dzieci lubią dania przygotowane przez nas specjalnie na świąteczny obiad. Nie jeden niejadek z pewnością prędzej sięgnie po takie polędwiczki, zostawiając dla nas  kaczkę z jabłkami, czy rolady wołowe. Polecam :) Składniki -  8-10 polędwiczek z kurczaka - 1 jajko - 1 szklanka mąki - 3/4 szklanki wody  - 1/2 łyżeczka czosnku mielonego - 1/2 łyżeczki papryki mielonej ( słodkiej lub ostrej

Kuchnia z widokiem na ogród
Roladka ze smażonego karpia 69

Pyszny pomysł na karpia, podanego zupełnie inaczej - w formie rolady w plastrach na chrupiącej grzaneczce. Zaskoczcie swoich gości na wigilię lub pierwszy dzień świąt. Jest to również fajna propozycja na wykorzystanie już usmażonego karpia z wigilii ,którego nie koniecznie chcemy zjeść już na drugi dzień - dzięki temu przepisowi stworzycie zupełnie inną ciekawą potrawę -polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Roladki z tortilli 89

Bardzo prosta i szybka przekąska, która może trochę urozmaicić świąteczne menu. Delikatne, rozpływające się w ustach roladki sprawdzą się idealnie. składniki: 4 -5  placków  tortilli pełnoziarnistej 600 g serka kanapkowego  naturalnego 150 g serka koziego do smarowania 6 pomidorów suszonych papryka czerwona szpiczasta 30 g sera cheddar połowa papryczki chili Serek kanapkowy mieszamy razem z serkiem kozim

noteskulinarnyfiga
Ślimaczki z ciasta francuskiego z cynamonem 94

stolnicy, odkładamy na 10 minut żeby się ociepliło. Po tym czasie za pomocą pędzelka smarujemy je masłem lub margaryną,  posypujemy cukrem i cynamonem według uznania. Zwijamy jak roladę. 3. Ciasto kroimy w plasterki ostrym nożem i układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. 4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przed około 25 minut do ładnego zrumienienia się

Izabelawkuchni
Rolada makowa z brzoskwiniami 74

Polecam tą roladkę na Święta i nie tylko. Przepis na wykonanie w thermomix na dole. Pyszna Przygotowanie biszkoptu – białka ubić na sztywno. Powoli wsypywać cukier, cały czas ubijać. Jak już białka są sztywne dodawać po jednym żółtku, zawsze wymieszać ale już delikatniej. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać po łyżce do masy jajecznej. Ubijać delikatnie

Kuchnia Pokoleń