roladki - 9750 przepisów (strona:358/650)

Bułeczki dyniowe z cynamonem. Proste i super puszyste 142

stolnicę i rozwałkuj na placek o wymiarach ok. 20 x 30 cm. Masło, wymieszaj z cukrem demerara i cynamonem. Rozsmaruj masę maślano-cynamonową na całym placku. Zwiń ciasto w roladę wzdłuż dłuższego boku i przekrój dobrze naostrzonym nożem na 12 części. Przełóż ślimaczki do formy wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj ściereczką i pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia. Wstaw bułeczki

Na-talerzu.pl
Zrazy wołowe 87

Zrazy wołowe to jeden z moich ulubionych obiadów, głównie ze względu na pyszny aromatyczny sos, który powstaje podczas duszenia się zrazów wołowych. Rolady śląskie zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem sprawdzą się nie tylko jako zwykły, ale równie The post Zrazy wołowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Przysmak Prezesa 127

drobniutko natkę dodajemy do mięsa. Wyrabiamy dokładnie. Przygotowany farsz nakładamy po 2 łyżki  na płaty karkówki i ciasno zwijamy.Otaczamy w mieszance papryki słodkiej, wędzonej i czubrycy.  Każdą roladkę zawijamy ciasno w folię aluminiową Zawijamy brzegi tak, aby zabezpieczyć przed dostępem wody (ja zawijam w "cukierka")i wkładamy do gotującej się wody z listkiem laurowym, pieprzem ziarnistym, zielem angielskim

Co w garnkach piszczy
Likier z pestek dyni 105

razu a po dwóch, trzech dniach kiedy składniki mają szansę się ze sobą dobrze połączyć. Szukasz przepisów na słodkości z dynią? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Roladę dyniową. The post Likier z pestek dyni appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Modra kapusta 91

wersji wielkopolskiej jabłka. Ja lubię obie wersje tejże kapusty i robię je u siebie w domu naprzemiennie. Kapustę modrą podaję jako dodatek do pieczonych mięs (kaczki, karkówki, rolad) oraz do mięs w sosie. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Gotowana kapusta czerwona Składniki na modrą kapustę. 1 kg czerwonej kapusty 2 łyżki octu jabłkowego

MeCooks
Tradycyjne gołąbki z mięsem 119

delikatnie odciąć. Na środek liścia nakładamy około łyżki ( w zależności od liścia) farszu. Z awijamy boki liścia do środka a następnie rolujemy (podobnie jak przygotowuje się krokiety lub rolady). W szerokim garnku o grubym dnie układamy kilka liści kapusty   - zapobiegną przypalaniu. Na liściach układamy gołąbki łączeniem do dołu. W osobnym garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i tworzymy zasmażkę

Pyry na Gaz
Zrazy z łopatki w sosie pieczeniowo-pieczarkowym, danie na wyjazdy 110

strony na której jest zamknięcie mięsa, wtedy nie trzeba spinać wykałaczkami. Osobiście nienawidzę nici, wykałaczek itp. ale jeśli nie masz pewności, lepiej zasznuruj, niż masz zrobić dziwny gulasz Roladki przełóż do garnka lub brytfanki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni ponownie rozgrzej smalec, zrumień pozostałą cebulę , wyciśnięty praską czosnek i pokrojone w plastry pieczarki. Staraj się nie mieszać, wtedy wszystko się

Ogrodnik w podróży
Karkówka duszona w piwie 94

polewamy sosem. Karkówka duszona w piwie Zobacz inne przepisy na karkówkę do obiadu: Karkówka w sosie chrzanowym Karkówka po cygańsku z pieczarkami i papryką Karkówka duszona w sosie własnym Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli Karkówka zapiekana z kapustą pekińską Artykuł Karkówka duszona w piwie pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Kluski śląskie z dziurką z bazyliowym pesto 142

polej bazyliowym pesto. Udekoruj opcjonalnie listkami świeżej bazylii, kilkoma orzeszkami pinii i oprósz tartym parmezanem. Uwagi: Kluseczki śląskie z pesto możesz zajadać same lub jako dodatek do mięsa (karkówki, rolady śląskiej, itp.) {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Kluski \u015bl\u0105skie z dziurk\u0105 z bazyliowym pesto","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/10\/kluski-bazyliowe-pesto.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020

ProstePesto.pl
Zawijana drożdżówka cynamonowa 119

ponownie krótko wyrabiamy. Wykładamy na stolnicę oprószoną mąką, rozwałkowujemy na prostokąt wielkości ok 35x50cm. Masło roztapiamy, studzimy. Wystudzonym smarujemy płat ciasta. Posypujemy obficie cukrem oraz cynamonem. Całość zwijamy jak roladę, zaczynając od dłuższego brzegu ciasta. Blaszkę 25x36cm wykładamy papierem do pieczenia. Zwinięte ciasto kroimy na ok 12 jednakowej grubości plastrów. Każdy z nich układamy obok siebie na blaszce. Ponownie dostawiamy

Fascynacje Ani
Bułki francuskie ze szpinakiem i szynką 121

łączymy ze sobą. Ser żółty ścieramy na tarce, rozdrabniamy ( ja użyłam mikserka ) Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Wykładamy ser żółty i szynkę. Dalej szpinak, twaróg i fetą. Zwijamy w roladę. Kroimy na kawałki i wykładamy do naczynia. Jajko roztrzepujemy i smarujemy bułki. Piekarnik rozgrzewamy do 200 o  C i pieczemy bułki przez 40 minut. I gotowe. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Bułeczki z czekoladą 82

Przygotowany prostokąt posmarować roztopionym masłem i posypać kakao wymieszanym z cukrem i pokrojonymi drobno orzechami. Następnie zwinąć ściśle wzdłuż dłuższego boku, na kształt długiej rolady. Ostrym nożem pokroić na mniej więcej 3 – 3,5 cm kawałki* (podzielić na równe 12 części). Ułożyć je w formie o wymiarach 23 x 33 cm (wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia). Przykryć ręczniczkiem kuchennym

I LOVE LIFE
Pasztet z pieczarek i tofu 68

tofu. Wyszedł przepyszny! Koniecznie spróbujcie i dajce znać w komentarzach jak smakował Fanom pasztetów polecam również taki z orzechów włoskich , pasztet z soczewicy zielonej . Fanom pieczarek polecam taką roladę fasolową nadziewaną pieczarkami , krokiety z pieczarkami , francuskie paszteciki z pieczarkami . Składniki: 600 g białych pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżeczka (5 ml) suszonej bazylii 1 łyżeczka (5 ml) suszonego majeranku

Lamarida.pl
drożdżówki z jabłkiem i cynamonem 89

grubych oczkach i mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt ok. 40×30 cm. Rozsmarowujemy masło cynamonowe a następnie równomiernie wykładamy starte jabłka, Zwijamy ciasto w roladę a następnie tniemy na ok. 3,5 cm kawałki (wyszło mi ok. 12 szt.). Wkładamy je do natłuszczonych i oprószonych mąką foremek na muffinki, przecięciem do góry. Pozostawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Idealny ryż do sushi 81

czyli „ugniatać”. Na ryż do sushi uformowany w podłużny kształt kładzione są kawałki ryby, owoców morza lub tamagoaki -–japoński omlet. Maki – ciasno zawijane w prasowane algi morskie nori. Wewnątrz roladki ryżowej są ryby i warzywa: awokado, ogórek czy pędy bambusa. Futomaki – z japońskiego futoi – grube, tłuste, to wersja sushi maki o większej średnicy. W rolce zawija się ryby i warzywa

smakowitehistorie.com