kolejne przepisy na kiszonki – kiszoną rzodkiewkę i kiszone buraki. STAY TUNED! Polecam skorzystać z ogórków przygotowując: – zieloną sałatkę z kaszą jaglaną, brokułem i ogórkami małosolnymi FIT – roladki schabowe ze szparagami FIT Składniki na 5l słój: – 1,5kg ogórków gruntowych (jak najmniejszych) – 2l wody – 2 czubate łyżki soli (polecam kamienną niejodowaną) – 2-3 główki
Be Fit Be Strongpieprz PRZYGOTOWANIE: Schab cienko rozbijamy, solimy, pieprzymy, cienko smarujemy musztardą, posypujemy majerankiem. Na każdy płat mięsa układamy (w najszerszym miejscu) kawałek boczku, cebuli, chleba i ogórka, Całość zwijamy w roladkę, Kładziemy na gorący olej-zwinięciem do dołu. Obsmażamy z każdej strony-następnie dolewamy bulion, przykrywamy i dusimy ok 40 minut. Przygotowujemy sos: suszony grzyby zalewamy letnią wodą i odstawiamy
Kopystką po garachzdaniem ciasto Metrowiec to połączenie tego, co najlepsze, czyli kremu budyniowego, dwóch biszkoptów o dwóch smakach i polewy czekoladowej. Całość po prostu smakuje wyśmienicie! Samo ciasto wyglądem przypomina długą roladę i jak sama nazwa wskazuje, ma ona około metra długości i właśnie stąd się wzięła jego nazwa. Z racji tego, że porcja ciasta Metrowiec jest dosyć spora to jest
Danka Pichcisymboli w kuchni :) Te pyszne, rubinowo-zielone łodygi można wykorzystać na wiele sposobów i w wielu potrawach. Był już rabarbarowy curd , był syrop , tiramisu , dżem skandynawski , a nawet drobiowe roladki pieczone w rabarbarze , a tegoroczny sezon otworzył placek z rabarbarem i truskawkami , który wyszedł tak pyszny, że na pewno ponownie pojawi się na stole Słonecznej Kuchni :) Tymczasem zapraszam
Kuchnia w Słońcu Skąpanapszenną na placek o wielkości ok. 30 x 40 cm. Na całej powierzchni placka rozsmarowujemy konfiturę z cebuli, zostawiając wolne brzegi. Następnie ciasto zwijamy w rulon wzdłuż krótszego boku. Roladę tniemy w plastry o grubości około 3-4 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 15-20 min, aby bułeczki podrosły. Wkładamy
Kuchnia MagdaLenypszenną na placek o wielkości ok. 30 x 40 cm. Na całej powierzchni placka rozsmarowujemy konfiturę z cebuli, zostawiając wolne brzegi. Następnie ciasto zwijamy w rulon wzdłuż krótszego boku. Roladę tniemy w plastry o grubości około 3-4 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 15-20 min, aby bułeczki podrosły. Wkładamy
Kuchnia MagdaLenyZOSTAWIAJĄC WOLNE BRZEGI. JEŚLI ZOSTANIE FRUŻELINY, MOŻNA JA PRZEŁOŻYĆ DO SŁOICZKA I PRZECHOWYWAĆ W LODOWCE. BĘDZIE ONA ŚWIETNYM DODATKIEM DO GOFRÓW LUB INNYCH DESERÓW. NASTĘPNIE CIASTO ZAWINĄĆ TAK JAK ROLADĘ, ZACZYNAJĄC OD DŁUŻSZEGO BRZEGU. DOBRZE ZŁĄCZYĆ BRZEGI I POKROIĆ OSTRYM NOŻEM NA 12 PLASROW. KAŻDĄ BUŁECZKĘ UŁOŻYĆ NA BLASZCE DO PIECZENIA. BUŁECZKI MOŻNA POSMAROWAĆ Z WIERZCHU MLEKIEM. PRZY KROJENIU
Pani M - kuchnia smakowitazagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Blat podsypać mąką, rozwałkować ciasto na kształt prostokąta o grubości około 0,3cm, równomiernie posypać serem startym na tarce na drobnych oczkach. Zawinąć w roladę i pokroić na bułeczki o grubości około 2-3cm. Wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i posmarować wierzch jogurtem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
Smaki ArminePyszna mięciutka rolada z masą z bitej śmietany, mascarpone i nutelli, do tego truskawki .....mniam pychota,dzięki dodatkowi nutelli ma czekoladowo orzechowy posmak,polecam do kawy na co dzień i od święta
Swojskie jedzonkobulionu 200 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka masła sól pieprz ser kozi (np. roladka pleśniowa) Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, pokroić na ukos, główki zostawiając w całości. Marchewkę obrać i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać olej
Oryginalny smakrazy w ciągu …. tygodnia i wierzcie mi trudno jest przejść na odwyk. Są niesamowicie kruche, pyszne, nie zawierają cukru, jajek, proszku do pieczenia! Zabierzmy się więc za roladki! Składniki: - 3 szklanki mąki pszennej ( u mnie szklanka ma 250 ml) - 250 g masła - 1 szklanka śmietany 18% - marmolada Wszystkie składniki poza marmolada oczywiście zagniatamy na kulę. Kulę zawijamy w folię spożywczą
Z Kuchni Do Kuchnirozwałkowujemy i smarujemy twarożkiem. Na wierzch wykładamy rabarbar z różą. Ciasto zwijamy jak roladę i delikatnie zlepiamy. Za pomocą ostrego noża kroimy plastry o grubości około 2-3 cm. Roladki układamy obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Drożdżówki z twarożkiem, rabarbarem i różą pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogciasto wyrasta przygotowujemy nadzienie - miękkie masło ucieramy z cukrem i cynamonem. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt grubości ok 1 cm i smarujemy go nadzieniem, a następnie zwijamy jak roladę, którą następnie kroimy na plastry ok 2 cm grubości. Te ''plastry" układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut, a potem smarujemy rozkłóconym jajkiem
Cynamonowe szczęściepolubiła szpinak to sięgam po to zdrowe warzywo przy każdej nadarzającej się okazji. Robię z niego koktajle i dodaję do różnych potraw. Do jej ulubionych dań należą pierogi i roladki z farszem szpinakowym. Tym razem postanowiłam zrobić szakszukę ze szpinakiem. Podstawowymi składnikami tego dania są świeże pomidory, papryka, cebula oraz jajka. Przygotowując szakszukę nie mieszamy jajek, muszą one tak jakby
Danka Pichci