roladki - 9750 przepisów (strona:365/650)

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i boczkiem 88

uprzednio roztrzepanym z przyprawami. Na środku wzdłuż ułożyć plastry sera i następnie boczek - dłuższe krawędzie ciasta powinny być puste. Następnie całość należy ściśle zwinąć zaczynając od pustego dłuższego boku. Roladkę ponownie posmarować jajkiem i pokroić w 2 cm krążki. Ślimaczki z odstępami przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20 minut

Di gotuje
Łaciata rolada Lime 95

jest wyjątkowa także w smaku oczywiście : ) Ta jest- obiecuje : ) W mojej łaciatej Lime znajdziecie 3 przewodnie smaki: limonkę, czekoladę i wanilię. Całość – a jakże- mocno nasączona nakropkiem. Dzięki temu roladka jest cudnie miękka, przełamana owocowym smakiem, a przez to waniliowy krem wcale a wcale nie wydaje się za słodki. Słodycz: poziom 3/5 = tak  w sam raz. Idealne ciacho

Domowe ciasta
Ciasto Metrowiec 64

zdaniem ciasto Metrowiec to połączenie tego, co najlepsze, czyli kremu budyniowego, dwóch biszkoptów o dwóch smakach i polewy czekoladowej. Całość po prostu smakuje wyśmienicie! Samo ciasto wyglądem przypomina długą roladę i jak sama nazwa wskazuje, ma ona około metra długości i właśnie stąd się wzięła jego nazwa. Z racji tego, że porcja ciasta Metrowiec jest dosyć spora to jest

Danka Pichci
MASŁO ZIOŁOWO-CZOSNKOWE 86

Miękkie masło ucieram z czosnkiem, dodaję szczyptę soli oraz łyżkę posiekanych ziół, mieszam do połączenia. Na blacie rozwijam folię spożywczą, nakładam łyżką porcje masła ziołowo-czosnkowego, zawijam dokładnie, formuję roladę lub kulę i schładzam w lodówce. Przed podaniem kroję w plastry lub kawałeczki. Smacznego Masło ziołowo-czosnkowe smakuje świetnie z młodymi ziemniakami w mundurkach – pieczonych lub gotowanych oraz dodatkiem

Zasmakuj Kuchni
Wyraziste ogórki małosolne i kiszone 71

kolejne przepisy na kiszonki – kiszoną rzodkiewkę i kiszone buraki. STAY TUNED! Polecam skorzystać z ogórków przygotowując: – zieloną sałatkę z kaszą jaglaną, brokułem i ogórkami małosolnymi FIT – roladki schabowe ze szparagami FIT Składniki na 5l słój: – 1,5kg ogórków gruntowych (jak najmniejszych) – 2l wody – 2 czubate łyżki soli (polecam kamienną niejodowaną) – 2-3 główki

Be Fit Be Strong
Roladki ze schabowe w kremowym sosie ze świeżych i suszonych grzybów 90

pieprz PRZYGOTOWANIE: Schab cienko rozbijamy, solimy, pieprzymy, cienko smarujemy musztardą, posypujemy majerankiem. Na każdy płat mięsa układamy (w najszerszym miejscu) kawałek boczku, cebuli, chleba i ogórka, Całość zwijamy w roladkę, Kładziemy na gorący olej-zwinięciem do dołu. Obsmażamy z każdej strony-następnie dolewamy bulion, przykrywamy i dusimy ok 40 minut. Przygotowujemy sos: suszony grzyby zalewamy letnią wodą i odstawiamy

Kopystką po garach
Ciasto Metrowiec 86

zdaniem ciasto Metrowiec to połączenie tego, co najlepsze, czyli kremu budyniowego, dwóch biszkoptów o dwóch smakach i polewy czekoladowej. Całość po prostu smakuje wyśmienicie! Samo ciasto wyglądem przypomina długą roladę i jak sama nazwa wskazuje, ma ona około metra długości i właśnie stąd się wzięła jego nazwa. Z racji tego, że porcja ciasta Metrowiec jest dosyć spora to jest

Danka Pichci
Kokosowe ciasto z rabarbarem - bez glutenu 102

symboli w kuchni :) Te pyszne, rubinowo-zielone łodygi można wykorzystać na wiele sposobów i w wielu potrawach. Był już rabarbarowy curd , był syrop , tiramisu , dżem skandynawski , a nawet drobiowe roladki pieczone w rabarbarze , a tegoroczny sezon otworzył placek z rabarbarem i truskawkami , który wyszedł tak pyszny, że na pewno ponownie pojawi się na stole Słonecznej Kuchni :) Tymczasem zapraszam

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli 109

pszenną na placek o wielkości ok. 30 x 40 cm. Na całej powierzchni placka rozsmarowujemy konfiturę z cebuli, zostawiając wolne brzegi. Następnie ciasto zwijamy w rulon wzdłuż krótszego boku. Roladę tniemy w plastry o grubości około 3-4 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 15-20 min, aby bułeczki podrosły. Wkładamy

Kuchnia MagdaLeny
Bułeczki drożdżowe z konfiturą z czerwonej cebuli 109

pszenną na placek o wielkości ok. 30 x 40 cm. Na całej powierzchni placka rozsmarowujemy konfiturę z cebuli, zostawiając wolne brzegi. Następnie ciasto zwijamy w rulon wzdłuż krótszego boku. Roladę tniemy w plastry o grubości około 3-4 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kolejne 15-20 min, aby bułeczki podrosły. Wkładamy

Kuchnia MagdaLeny
BUŁKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM 86

ZOSTAWIAJĄC WOLNE BRZEGI. JEŚLI ZOSTANIE FRUŻELINY, MOŻNA JA PRZEŁOŻYĆ DO SŁOICZKA I PRZECHOWYWAĆ W LODOWCE. BĘDZIE ONA ŚWIETNYM DODATKIEM DO GOFRÓW LUB INNYCH DESERÓW. NASTĘPNIE CIASTO ZAWINĄĆ TAK JAK ROLADĘ, ZACZYNAJĄC OD DŁUŻSZEGO BRZEGU. DOBRZE ZŁĄCZYĆ BRZEGI I POKROIĆ OSTRYM NOŻEM NA 12 PLASROW. KAŻDĄ BUŁECZKĘ UŁOŻYĆ NA BLASZCE DO PIECZENIA. BUŁECZKI MOŻNA POSMAROWAĆ Z WIERZCHU MLEKIEM. PRZY KROJENIU

Pani M - kuchnia smakowita
Ekspresowe bułeczki z serem (na jogurcie) 99

zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Blat podsypać mąką, rozwałkować ciasto na kształt prostokąta o grubości około 0,3cm, równomiernie posypać serem startym na tarce na drobnych oczkach. Zawinąć w roladę i pokroić na bułeczki o grubości około 2-3cm. Wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i posmarować wierzch jogurtem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Smaki Armine
Rolada z bitą śmietaną, nutella i truskawkami 127

Pyszna mięciutka rolada z masą z bitej śmietany, mascarpone i nutelli, do tego truskawki .....mniam pychota,dzięki dodatkowi nutelli ma czekoladowo orzechowy posmak,polecam do kawy na co dzień i od święta

Swojskie jedzonko
Zupa szparagowa z ziemniakami i kozim serem 97

bulionu 200 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka masła sól pieprz ser kozi (np. roladka pleśniowa) Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, pokroić na ukos, główki zostawiając w całości. Marchewkę obrać i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać olej

Oryginalny smak