roladki - 9750 przepisów (strona:367/650)

Jak powinna wyglądać zbilansowana dieta? 111

prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. I jak, przekonuje Was to? Jeśli nie wiecie jak się zabrać za indyka, to zachęcam Was do sprawdzenia przepisu na roladki indycze z kaszotto grzybowym. Serio – niebo w gębie! A jeśli szukacie więcej przepisów z wykorzystaniem indyka – polecamy ten wpis! A Waszym zdaniem jak powinna wyglądać zbilansowana dieta? Zgadzacie się

Czynniki pierwsze
Ślimaczki z ciasta francuskiego 89

wolnego miejsca). Oprószamy niewielką ilością roztartego w dłoniach oregano, bazylii i pieprzu. Rozkładamy cienkie plasterki szynki. Posypujemy tartą mozzarellą i posiekaną natką pietruszki. Ciasto francuskie zwijamy dość ściśle w roladę. Kroimy na około 1,5-2 cm plasterki. Rozkładamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni na około 20 minut

Smaki Na Talerzu
Mus chałwowy - fit 87

Krem chałwowy który przygotowałam do świątecznej rolady biszkoptowej (przepis tutaj ) tak nam posmakował, że musiałam koniecznie go powtórzyć. Krem tym razem odchudziłam i zamiast serka mascarpone zmiksowałam chałwę z jogurtem greckim. Puszystości musowi nadaje dodatek bitej śmietany

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zakręcona drożdżówka budyniowa 82

Formę do baby posmaruj masłem i oprósz bułką tartą Ciasto podziel na 3 części, każdą rozwałkuj na owalny placek, posmaruj masą budyniową i posyp rodzinkami i migdałami, zwiń w roladę, roladkę potnij na kawałki ok 3 cm i układaj nierównomiernie w formie, czynność powtórz. Ciasto wałkuję na papierze do pieczenia, później łatwiej jest mi zwinąć ładny rulon no i stolnica

Kocham Czekoladę
Cynamonki 119

pieczeniem lukier do ozdobienia WYKONANIE: ciasto wałkujemy do grubości ok. 1 cm ( można grubsze) smarujemy roztopionym masłem wysypujemy nadzienie cukrowo cynamonowe około pięciocentymetrowe „marginesy” ciasta zawijamy do środka, zawijamy roladkę i  kroimy w plastry wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy żółtkiem pieczemy ok. 25 minut w temp 180 stopni „ góra- dół” ozdabiamy lukrem Smacznego

Domowe ciasta
Wielkanocny chleb nadziewany. 131

Chrzan mieszamy z kwaśną śmietaną i smarujemy nim wierzch placka (zostawiając około 1 cm rant), równomiernie rozkładamy pokrojone w ósemki jajka, szynkę oraz szczypior (lub brokuł), zwijamy w roladę, a następnie w "ślimaka" i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Chleb smarujemy rozmąconym jajkiem, oprószamy sezamem, makiem lub innymi nasionkami, nakłuwamy w kilku miejscach widelcem i odstawiamy do wyrośnięcia

Rozpustne gotowanie
Domowy likier pomarańczowy 125

składnikiem wielu potraw. Często dodaję likier do kawy , naleśników, deserów i używam do nasączania ciast, którym nadaje cudowny pomarańczowy aromat. To właśnie tym likierem nasączam  biszkopt, kiedy przygotowuję roladę buche de noel w wersji dla dorosłych. Likier pomarańczowy pasuje też do drobiu, a w szczególności do kaczki. Przepisy na nalewki także znajdziecie na blogu. Polecam też przepis na domowy

Cztery Fajery
Buraczki ze śmietaną (na ciepło) 149

smaż przez około 3 minuty. Dodaj śmietanę i przyprawy. Całość smaż mieszając jeszcze przez około 2 minuty. Podawaj zaraz po przygotowaniu.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem

Kulinarny S.O.S.
Buraczki ze śmietaną (na ciepło) 149

smaż przez około 3 minuty. Dodaj śmietanę i przyprawy. Całość smaż mieszając jeszcze przez około 2 minuty. Podawaj zaraz po przygotowaniu.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem

Kulinarne S.O.S.
Chrupiący chleb pszenny na drożdżach (bez formy) / Crusty Yeast Bread 102

godziny. Po tym czasie podzielić ciasto na dwie części i uformować podłużne bochenki (ja robię to w ten sposób, że każdą część spłaszczam na kształt prostokąta i zawijam jak roladę - wtedy bochenki nie pękają). Ułożyć na blaszce, odstawić na 30-40 minut. Przygotować glazurę: mąkę zagotować z wodą, aż całość stanie się gęsta. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Każdy wyrośnięty bochenek

Lekcje w kuchni
Udka faszerowane 96

całkowitego odparowania wody. Doprawić solą oraz pieprzem. Po przestudzeniu dodać starty ser, masło i pietruszkę. Wszystko razem wymieszać najlepiej dłonią. Gotowy farsz wyłożyć na udkach i zwinąć w roladę. Przełożyć na naczynia żaroodpornego bez przykrycia i piec przez  godzinę w temperaturze 210 stopni a następnie przez pół godziny w temperaturze 180 stopni ( góra-dół bez termoobiegu). Smacznego! Zapraszam

Kulinarne przygody
Kryzysowe ciasteczka cynamonowe 106

kawałek rozwałkowujemy na prostokąt. W kolejnym kroku każdy prostokąt smarujemy 2-3 łyżkami oleju, posypujemy 2-3 łyżkami cukru i ok 1-2 łyżeczkami cynamonu. Następnie zwijamy prostokąty w rolady i kroimy je w cienkie kawałki. Potem powstałe ciastka układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 10-15 min w 180st. Artykuł Kryzysowe ciasteczka cynamonowe pochodzi

Dorota Smakuje
Ciasto Joconde z sernikiem na zimno i musem jagodowym. 95

Ciasto Joconde (ang. Joconde cake or biscuit) jest lekkim migdałowym ciastem biszkoptowym. Najczęściej używany jest do tortów literkowych , kolorowych rolad , tortów typu Opera oraz do dekorowania tortów i lekkich deserków wypełnionych musem lub kremem. Ciasto typu Opera Dlaczego ciasto Joconde jest takie wyjątkowe? Przede wszystkim jest pyszny :))) Tort z ciastem Joconde na około jest zarówno pyszny jak i piękny

SmartBake.pl
KRANTZ Z KREMEM ORZECHOWYM – kuchnia Izraelska 150

soli i rozpuszczoną, lekko schłodzoną mleczną czekoladą. Miksujemy, chłodzimy. CAŁOŚĆ: Kiedy podwoi objętość wyciągamy na obsypaną mąka stolnicę, rozwałkowujemy na 1 cm prostokąt. Całość smarujemy kremem orzechowym i zwijamy roladę. Rozcinamy na 2 części, splatamy ( ukazując nadzienie na zewnątrz). Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy posiekanymi orzechami. Pieczemy na złoto – ok. 40-45 minut w 180C bez termoobiegu. Smacznego

Ostra na Słodko