roladki - 9750 przepisów (strona:359/650)

Bułeczki z czekoladą 69

Przygotowany prostokąt posmarować roztopionym masłem i posypać kakao wymieszanym z cukrem i pokrojonymi drobno orzechami. Następnie zwinąć ściśle wzdłuż dłuższego boku, na kształt długiej rolady. Ostrym nożem pokroić na mniej więcej 3 – 3,5 cm kawałki* (podzielić na równe 12 części). Ułożyć je w formie o wymiarach 23 x 33 cm (wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia). Przykryć ręczniczkiem kuchennym

I LOVE LIFE
Pasztet z pieczarek i tofu 58

tofu. Wyszedł przepyszny! Koniecznie spróbujcie i dajce znać w komentarzach jak smakował Fanom pasztetów polecam również taki z orzechów włoskich , pasztet z soczewicy zielonej . Fanom pieczarek polecam taką roladę fasolową nadziewaną pieczarkami , krokiety z pieczarkami , francuskie paszteciki z pieczarkami . Składniki: 600 g białych pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżeczka (5 ml) suszonej bazylii 1 łyżeczka (5 ml) suszonego majeranku

Lamarida.pl
drożdżówki z jabłkiem i cynamonem 80

grubych oczkach i mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt ok. 40×30 cm. Rozsmarowujemy masło cynamonowe a następnie równomiernie wykładamy starte jabłka, Zwijamy ciasto w roladę a następnie tniemy na ok. 3,5 cm kawałki (wyszło mi ok. 12 szt.). Wkładamy je do natłuszczonych i oprószonych mąką foremek na muffinki, przecięciem do góry. Pozostawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Idealny ryż do sushi 73

czyli „ugniatać”. Na ryż do sushi uformowany w podłużny kształt kładzione są kawałki ryby, owoców morza lub tamagoaki -–japoński omlet. Maki – ciasno zawijane w prasowane algi morskie nori. Wewnątrz roladki ryżowej są ryby i warzywa: awokado, ogórek czy pędy bambusa. Futomaki – z japońskiego futoi – grube, tłuste, to wersja sushi maki o większej średnicy. W rolce zawija się ryby i warzywa

smakowitehistorie.com
Dzisiaj Szwedzi świętuję dzień cynamonki 146

folią i odstaw ciasto do wyrośnięcia na 40 minut. Wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie. Rozwałkuj wyrośnięte drożdżowe na placek o grubości 0,5 cm. Posmaruj nadzieniem i zroluj. Pokrój roladę na kawałki o grubości 2 cm. Układaj na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Posmaruj bułeczki rozmąconym jajkiem i posyp perłowym cukrem. Nastaw piekarnik na 200ºC na termoobieg. Wstaw blachę

codojedzenia
Bułeczki cynamonowe ze śliwkami 94

umyj, wypestkuj i pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z mąką ziemniaczaną. 10. Na posmarowane masłem ciasto rozsyp równomiernie cukier z cynamonem i pokrojone śliwki. 11. Zwiń ciasto w roladę wzdłuż dłuższego boku i pokrój na plastry grubości 1,5-2cm. 12. Układaj bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 20min. do wyrośnięcia. 13. Piecz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
kanelbullar ślimaczki cynamonowe 63

Następnie ciasto przekładamy na lekko oprószoną mąką stolnicę i wałkujemy na prostokąt ok. 50×40 cm. Na całej powierzchni rozsmarowujemy nadzienie cynamonowe i zwijamy ciasto w roladę. Następnie tniemy na ok. 2 cm kawałki. Układamy je na dwóch blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pozostawiamy na ok. 30 min do podrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy mlekiem i posypujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 124

migdałami w płatkach, pistacjami, bezą itp. Notes Biszkopt Joconde ma pyszną zwartą i wilgotną strukturę. Może być wykorzystany do tortów literowych, jako spód i blaty ciast (Opera cake), do rolad różnego rodzaju oraz do deserów różnego rodzaju. Dzięki temu, że jest miękki i wilgotny możemy połączyć go z każdym kremem. Kremy na śmietance nawilżą go dodatkowo, co jest dodatkowym atutem

SmartBake.pl
Zdrowy de vollaille z kaszy i indyka 60

równej wielkości. Połóż kulkę na desce do krojenia, delikatnie podsyp mąką i rozpłaszcz na cienki prostokąt. Połóż na nim plaster sera, szynkę, kawałek ogórka. Zroluj mięso jak roladę, dobrze sklej, następnie obtocz w mące. Krok 3 Rozgrzej na patelni olej, dodaj masło. Kiedy się roztopi wyłóż na patelnię kotlety. Smaż na średnim ogniu 10 minut, obracając de volaille, żeby obsmażyły

Niedzielny kucharz
Drożdżówki – brioszki (Brioche) z makiem i kremem budyniowym 77

kwadratu o boku 35 cm (grubość ok. 0,5 cm). Rozsmarować krem budyniowy (jeśli zrobiły się grudki, zmiksować blenderem na gładko). Na kremie rozłożyć równomiernie masę makową. Zwinąć w roladę. Zlepić końcówki. Pociąć na 2,5 cm plastry, które następnie układać na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia, nacięciem do dołu w odstępach. Posmarować roztrzepanym jajkiem i odstawić w ciepłe

Moja Delicja
Kiszona czerwona kapusta 123

Kiszona czerwona kapusta jest mocno, żeby nie napisać, cholernie traktowana po macoszemu. Są surówki, sałatki, awantury niedzielne co do rolady wołowej, jest kapusta marynowana w słoikach, ale kiszona czerwona kapusta to taki typ, z którym nikt się nie chce bawić. Smutna kapustka. Ja nie rozumiem dlaczego? Przecież kiszona czerwona kapusta jest pyszna, jest ciut twardsza niż biała, to daje

ladykitchen
Polędwica wieprzowa nadziana kapustą, pieczarkami i serem 80

folią spożywczą i rozbić lekko tłuczkiem. W ten sposób płat mięsa nieco się zwiększy i wyrówna. Mięso oprószyć przyprawami, na środku, wzdłuż polędwiczki wyłożyć nadzienie i ścisło zawinąć mięso. Roladę z polędwicy przełożyć na papier do pieczenia (na środek), szwem do dołu, wierzch posmarować musztardą, podnieść brzegi papieru i dość ciasno zawinąć. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez

Smaki Armine
Naleśniki Z Twarogiem Pod Pierzynką Budyniową Z Sosem Pomarańczowym 92

siebie w kuchni kuchnię indukcyjną, ale patelnia WOLL Diamond jest do wszystkich typów kuchenek: gazowych, elektrycznych, ceramicznych no i oczywiście indukcyjnych. Na patelni bez problemu smażyłam: Roladki z kurczaka w panierce Racuszki z jabłkami Mięso wraz z grzybami na sos, obtoczone w mące ! Wszystkie dania wyszły wyśmienite, nic się nie przykleiło, w dodatku smażyłam je na niewielkiej ilości tłuszczu

Gotowanie...to proste !