Ostatnio tyle osób zachwalało pastę jajeczną z awokado, że musiałam spróbować i ja. Muszę przyznać, że zasłużenie zbiera ona tyle pochwał. Jest pyszna. Taką pastą posmarowałam tortille i zwinęłam w roladki, bardzo nam smakowały. Koniecznie do podania od razu po przygotowaniu. 2-3 tortille 5-6 jajek 2 awokado Hass sok z cytryny 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka majonezu około 50 g startego sera cheddar sól, pieprz kiełki Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w drobną kostkę. Awokado kro... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...