Gruzja - Sałatka z pastą z orzechów włoskich i kolendry

Gruzja - Sałatka z pastą z orzechów włoskich i kolendry

Gruzja - Sałatka z pastą z orzechów włoskich i kolendry

Pasta z orzechów włoskich i kolendry to podstawa gruzińskiej kuchni. Może zostać wykorzystana do wielu rzeczy, ale najczęściej znajdziemy ją w roladkach bakłażanowych lub właśnie w tej sałatce, którą znaleźć można w (naprawdę) każdej restauracji w Gruzji.  Składniki (1-2 porcje): - 2 pomidory - 3-4 ogórki gruntowe  - 1 ząbek czosnku - garść orzechów włoskich  - garść kolendry  - kilka listków natki pietruszki (opcjonalnie)  - 0.5 łyżeczki mielonych nasion kozieradki (opcjonalnie)  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.