roladki - 9750 przepisów (strona:378/650)

DEWOLAJ PRZYGOTOWANY NA DWA SPOSOBY + FILMIK 550

przyprawić.  Masło mieszamy z natką Pietruszki, czosnkiem i solą.  Na cześć kotletów nakładamy kawałki sera i zwijamy. Na drugą nakładamy po porcji masła i zwijamy.  Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach z mlekiem, następnie w mące i bułce tartej.  Podajemy ciepłe, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Paszteciki z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i serem 569

góry i dołu) ułożyć kiszony ogórek, zaś całość posypać serem. Na farsz najpierw zawinąć ciasto z dołu, po czym zawinąć całość, tak aby łączenie znalazło się na dole pasztecików. Roladę pokroić ostrym nożem na około 5-6 cm kawałki. Dwie blaszki z wyposażenia piekarnika posypać mąką ziemniaczaną, po czym przełożyć na nie paszteciki zachowując odstępy. Paszteciki przykryć ręcznikiem kuchennym

Passions hobbies life
Ucierany makowiec z jabłkami 207

zabieganych. Jeśli tak jak ja (i moja rodzina) lubicie makowce, polecam Wam dziś spróbować tej prostej wersji. Jeśli szukacie innych przepisów na ciasta z makiem polecam Wam np.: delikatna rolada makowa (biszkoptowa) łaciaty makowiec w cytrynowym cieście zawijany drożdżowy makowiec Składniki: (na 2 mniejsze lub 1 większy makowiec) 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka niebieskiego maku

Słodkie okruszki
Strucla z Makiem 77

rozczyn, całość dokładnie wyrabiać około 20 minut. Odstawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. 6. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, wyrabiać przez chwilę, rozwałkować wyłożyć masę makową, zwinąć w roladę, posklejać palcami boki i koniec ciasta, miejsca sklejane zawijamy pod spód, przygotowaną strucle pozostawiamy na kilka minut by podrosła, po tym czasie pieczemy około 45 minut.  Strucla jest duża

Dziś Ja gotuje
Roladki z tortilli z pastą z kurczaka 4430

tych, którzy uwielbiają tortillę i różnorodność. Dla mięsożerców. Dla poszukiwaczy nowych smaków. Do szkoły. Do pracy. Na piknik. Na kolację. Na imprezę, święta czy Sylwestra. Zawsze i wszędzie Roladki z tortilli z pastą z pieczonego kurczaka i awokado. Dla mnie bomba, choć mój mąż uznał, że te są trochę suche i woli tradycyjne wersje, z warzywami do pogryzienia. Czyli

Smaki Na Talerzu
Rolada szpinakowa z łososiem 99

upieczeniu zawijamy roladę w ściereczkę i w takiej postaci studzimy. Serek  mieszamy z chrzanem i smarujemy na wewnętrznej stronie rolady. Wzdłuż jednego boku układamy plasterki łososia i zawijamy roladkę. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki. Schłodzoną roladę kroimy na plasterki i układamy na półmisku

Gotowanie jest łatwe
Ślimaczki pikantne 123

ajwarem dla mniej odważnych : )) i wykładamy nasze składniki pokrojone w słupki.  Mozzarellę ścieramy na tarce lub rwiemy na małe kawałki.  Doprawiamy: solą , pieprzem, oregano, bazylią. Zwijamy roladę ( spawem do dołu) i kroimy w dość grube plastry. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 minut w 175-180 stopniach ( z termoobiegiem). Smacznego

Domowe ciasta
Słodkie naleśniki bakaliowe 103

cukrem pudrem. Morele/brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki i łączymy z rodzynkami. Na każdy naleśnik wykładamy część moreli z rodzynkami oraz część orzechów z cukrem, zawijamy w roladki. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym. Kremówkę łączymy z cukrem waniliowym oraz żółtkami, mieszamy rózgą kuchenną. Powstałym sosem zalewamy naleśniki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy na złoty

Smaki Na Talerzu
Sos pesto - do czego go wykorzystać? 5 prostych przepisów z sosem pesto 109

risotto z dodatkiem groszku czy pomidorków jako dodatek do mięsa i ryb , np. posmarujcie pesto kawałek ryby przed pieczeniem, albo filet z kurczaka, dodajcie suszonego pomidora i zwińcie w roladkę zupa z dodatkiem sosu pesto - najbardziej oczywiste zestawienie to włoska zupa warzywna minestrone z dodatkiem bazyliowego pesto, ale ja także lubię dodawać ten sos do zup kremów jako dodatek kolorystyczny

Chilli Czosnek i Oliwa
Łódeczki z ogórka – przekąska na imprezę 81

tylko mieć pomysł na ciekawe złożenie ze sobą składników, które zwykle kładziemy na imprezowym stole w oddzielnych pojemnikach Polecam! Z zimnych przekąsek polecam również efektownie wyglądające kwiatki warzywne albo roladki z tortilli , sówki z wafli ryżowych , jabłka z masłem orzechowym . Składniki: świeży długi ogórek zielony (najlepiej Bio) domowa pasta roślinna np. humus klasyczny lub pasta z buraczków oliwki czarne

Lamarida.pl
Soczyste roladki drobiowe z farszem 434

Soczyste roladki z piersi kurczaka faszerowane serem żółtym, jajkiem i szczypiorkiem. Pyszne danie na codzienny obiad jak i na spotkanie rodzinne. Rewelacyjne! Składniki: 400 g filetu z kurczaka 10 dkg sera żółtego 1 jajko ugotowane na twardo pęczek szczypiorku 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki majonezu Do panierowania: 2 jajka, mąka, bułka tarta, olej, pieprz, sól Przygotowanie: Pierś

Krokusowy Dom
Drożdżowe bułeczki do odrywania z kremem orzechowo-czekoladowym i cynamonem 103

zwiększenia objętości (na około 1-1,5 godziny). Wyrośnięte ciasto przenosimy na podsypany lekko mąką blat. Wałkujemy na prostokąt. Rozprowadzamy na nim orzechowo-czekoladowy krem i zwijamy w roladę. Kroimy mniej więcej równe porcje (10-12 sztuk). Przygotowane kawałki rozkładamy w wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) tortownicy o średnicy 24/26cm, zachowując pewne odstępy. Każdy kawałek smarujemy roztopionym masłem

Smaki Na Talerzu
Pieczone bakłażany z kuskusem i pomidorami 91

bakłażan z pęczakiem   Pasta z bakłażana z papryką   Bakłażan faszerowany z mięsem   Bakłażan zapiekany z serkiem   Pasta z bakłażana   Grillowane bakłażany z fetą   Roladki z grillowanego bakłażana   Pieczone bakłażany z kuskusem Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 średnie bakłażany 1 szklanka ugotowanej kaszki kuskus 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki 2 dojrzałe

Kulinarne przygody Gatity
Wtorek: Sałatka z arbuza z chmurkami z koziego sera 97

sałatki z arbuzem, fetą i prosciutto . Składniki: Ćwiartka dojrzałego arbuza ½ dojrzałego melona 2 garście pomidorków koktajlowych ½ szklanki kuskusu 50 g sera koziego (najlpeszy jest kremowy, ale może też być rolada) Mały kubek jogurtu greckiego (250 g) Sok z połowy cytryny Garść bazylii Kilka listków mięty (ocjonalnie) Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Wsyp kuskus do miseczki, zalej wrzątkiem

Niedzielny kucharz
Rolada z polędwiczki wieprzowej faszerowana kaszą i grzybami 107

Bardzo smaczna rolada z polędwiczki wieprzowej nadziana ugotowaną kaszą z grzybami leśnymi i sporą ilością zielonej pietruszki. Tak przygotowaną  roladkę podaję z sosem grzybowym. Idealna na rodzinny obiad. 1 polędwiczka wieprzowa 100 gramów kaszy jęczmiennej(użyłam wiejskiej grubej) 20/30 gramów suszonych grzybów leśnych 1 mały pęczek zielonej pietruszki 1 mała cebulka sól pieprz łyżka masła 2/3 łyżki oleju Kaszę

Andzia Pichci