roladki - 9750 przepisów (strona:381/650)

Keto sałatka z cukinii (Paleo, LowCarb) 147

puszczać więcej wody. Uzbrojona w tę – nieuświadomioną wcześniej – wiedzę będę prawdopodobnie dużo częściej sięgać po cukinię w wersji surowej. W mojej głowie już klarują się pomysły na roladki i inne pyszności z jej udziałem, także szykujcie się na cukiniowy zawrót głowy! 😀 Sałatka z cukinii Pyszna, lekka i chrupiąca letnia sałatka? Dokładnie taka jest ta keto sałatka z cukinii

Modern Cave Girl
Kolorowe polędwiczki w sosie serowym 122

ścieramy na tarce o dużych oczach. 8.    Mieszamy razem z grzybami. 9.    Gotowy farsz układamy na środku mięsa. 10. Zwijamy w roladę. 11. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut w 180 ̊ C. 12. Po upieczeniu kroimy w krążki. 13. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. 14. Wylewamy na dno naczynia. 15. Układamy

Kulinarna Chwila
Polędwiczki nadziewane w młodej kapustce 127

szynkę. 7.    Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów. 8.    Wlewamy sos paprykowy 9.    Farsz nakładamy na środek mięsa i zawijamy w roladę. 10.                     Wkładamy w woreczek do pieczenia

Kulinarna Chwila
Zjawiskowa rolada 121

Zjawiskowa rolada Staram się wykorzystywać sezonowe warzywa, a więc czas na cukinie i paprykę. Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        14 pasków podłużnych boczku parzonego ·        3 podłużne paski cukinii ·        Sól ·        Przyprawa

Kulinarna Chwila
Drożdżówka z morelami i kruszonką 199

momentu zgęstnienia syropu i oblepienia moreli. Owoce rozgniatamy widelcem i delikatnie przestudzone smarujemy na całej powierzchni ciasta, pozostawiając ok 3cm czystego paska z jednej krótszej strony. Zwijamy w roladę tak, by właśnie ta czysta strona znalazła się całkowicie pod spodem. Przekładamy do sylikonowej formy lub zwykłej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na min. pół godziny

Kuchnia w czekoladzie
Wędzony filet z indyka, parzony 189

folię celulozową i umieścić w siatce wędzarniczej lub osznurować przędzą. Jeśli filet jest płaskim i szerokim kawałkiem to jego powierzchnię uplastycznić tłuczkiem do mięsa i ciasno zwinąć w roladę, następnie owinąć folią celulozową i umieścić w siatce lub osznurować przędzą. Tak przygotowane filety powiesić na kijach wędzarniczych na 2-3 godziny w temperaturze pokojowej aby wyrównać temperaturę mięsa. Wygrzewanie

Kocham..lubię..gotuję..
Zdrowe mini pączki z piekarnika 69

zagniatamy do powstania jednolitego elastycznego ciasta. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. (ok 1 godz.) 3. Na oprószony blat mąką wykładamy ciasto, lekko zagniatamy do formy rolady i dzielimy na 4 kawałki. Jeden zostawiamy i rozwałkujemy do grubości ok 1 cm. Resztę chowamy z powrotem pod ściereczkę. 4. Zwykłą szklanką wykrawamy kółka tak jak do pierogów (okrawki dodajemy

zdrowo i aktywnie
Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową 138

misce i wyłożyć na wysypaną mąką stolnicę, Chwilę wyrabiać, a następnie rozwałkować ciasto na prostokąt. Wierzch posmarować podgrzanym dżemem  morelowym pozostawiając jeden bok bez marmolady. Zwinąć ciasto jak roladę, a następnie ostrym nożem kroić w plastry na ok. 2 cm. Kromeczki ciasta układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w 180 st. C. Gotowe ślimaki

Gotujemy i jemy
Co zrobić z kurek 102

kurkami w cieście kartoflanym 18 Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem 19 Przepis na młodą kapustę (z kurkami) 20 Placki z kurkami i pietruszką 21 Roladki schabowe z kurkami           22 Śledzie wigilijne 23 Tartaletki z grzybami (kurki) 24 Zupa kurkowa z ziemniakami 25 zupa z kurek z sokiem marchwiowym The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułeczki cynamonowe z migdałami i orzechami 106

oprószamy mąką i ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Smarujemy roztopionym masłem, oprószamy cynamonem, cukrem oraz posiekanymi migdałami i orzechami, a następnie zawijamy w “roladę”. Kroimy na części o szerokości ok. 4 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół dopóki bułeczki się nie zarumienią

Kate's Kitchen
Roladki z tortilli faszerowane sałatką pieczarkową 219

Roladki z tortilli to bardzo popularna imprezowa przekąska. Znudzona klasyczną wersją ze świeżymi warzywami postanowiłam nafaszerować je sałatką pieczarkową. Ta wersja smakuje nam bardziej. Warto przygotować je dzień przed podaniem, tortilla rozmięka i są jeszcze smaczniejsze.  4 tortille 4 jajka  500g pieczarek 100g startego, żółtego sera 1 duża cebula 1 filet z kurczaka 2 marchewki  2 łyżki

Szefowa kuchni
Tortille pełnoziarniste 162

Tortille to bardzo fajna opcja, jeśli zwykłe pieczywo już trochę się nam „przejadło”. Dzięki niej możemy podać kanapki nieco inaczej, czy zrobić przekąski na imprezę w postaci roladek z różnym nadzieniem. Kupujecie czasem gotowe tortille w sklepach? A czy sięgając po kolejną paczkę, odwracacie ją i sprawdzacie z czego zrobione są te placki? Jeśli nie, to zachęcam by zapoznać się

Analiza Smaku
Zielone naleśniki 142

Tutaj macie spore pole do popisu. Jako dodatek polecam surówkę z marchewki, jabłka i soku z cytryny. I koniecznie sosik czosnkowy 😉 PS. Naleśniki te można też wykorzystać do przygotowania roladek. Można je posmarować serkiem śmietankowym/chrzanowym, dołożyć plasterek wędzonego łososia i rzodkiewkę albo wędzonego kurczaka, paprykę i zielonego ogórka. Zachęcam bawcie się smakami i kolorami jedzenia. Niektóre połączenia mogą

Emskie Smaki
ZIEMNIAKI W WAFLU 90

cebulą oraz przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatałowa i papryka w proszku. Bardzo gorącą masę ziemniaczaną wyłożyć na wafel, poczekać 1-2 minuty (do zmięknięcia wafla) i zrolować. Złączenie roladki powinno znajdować się na spodzie rolady. Po wystygnięciu kroimy w plastry ok. 1 cm i panierujemy to w jajku i bułce tartej. Smażymy je na gorącym oleju na złocisty kolor. Można

Kuchnia w oparach