fasolki szparagowej w sosie czosnkowym Zupa krem z brukselki Zupa z brukselki – post dr Dąbrowskiej Zupa krem z warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem Kurczak z warzywami Roladki z wołowiny pieczone Lunchbox – posiłki do pracy #2 Owoce i warzywa o niskiej zawartości węglowodanów Artykuł Brukselka – najlepsze przepisy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujestopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować warstwą ketchupu i obsypać przyprawami, Na cieście ułożyć plastry szynki, wierzch posypać tartym serem, Ciasto zwinąć w roladę, zaczynając od dłuższej krawędzi, Rolę pokroić na 1,5 – 2 cm pasy, tak aby powstały zawijaski, Zawijaski rozłożyć na blasze do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem, Piec około 20 minut. Artykuł
tyfranboxPieczarki i cebulę drobno kroimy, podsmażamy na maśle, dodajemy kapustę, doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części, cienko rozwałkowujemy w kształt prostokąta. Smarujemy farszem, zwijamy jak roladę, tniemy na 2 cm paski. Smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy solą. Układamy w brytfannie wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 20 min. w temp. 180 stopni. http://ambition.pl
słodki bratekstolnicy lekko posypanej mąką na prostokąt o wymiarach około 27 cm x 36 cm. Rozwałkowane ciasta smarujemy kajmakiem, powidłem i oprószamy cynamonem. 4. Zawijanie: Następnie zawijamy w rulony jak roladę i nadajemy kształt półksiężyca. 5. Do pieczenia: Następnie zawijańce układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. 6. Do pieczenia: Zawijańce nacinamy ostrym nożem. 7. Pieczenie: Zawijańce pieczemy w temperaturze około
Izabelawkuchnidesce (stroną z tłuszczem do dołu) i wysmarować musztardą oraz miodem. Posypać nasionami kopru włoskiego i ułożyć suszone śliwki (w dwóch rzędach jak na zdjęciu poniżej). Boczek zwinąć w roladę, dokładnie dociskając do środka, a następnie zawinąć sznurkiem. Włożyć do formy, piec ok. 4 godziny w temperaturze 150 st. C (jeśli zauważymy, że boczek za bardzo się rumieni można
KUCHNIA POLSKAprzygotowaniu Świetna na przekąskę… na kolację… do pracy… dla gości… na imprezę… na sylwestra… na piknik Zapraszam!!! Pomysły na przekąski… ** Roladki z tortilli ** Domowe pieczywo czosnkowe ** Sałatka brokułowa z papryką ** Jajka w sosie czosnkowym Składniki: 100g makaronu w kształcie ryżu 1 opakowanie paluszków krabowych (250 g) 1 duża papryka 1 ogórek
Kulinarne S.O.S.przygotowaniu Świetna na przekąskę… na kolację… do pracy… dla gości… na imprezę… na sylwestra… na piknik Zapraszam!!! Pomysły na przekąski… ** Roladki z tortilli ** Domowe pieczywo czosnkowe ** Sałatka brokułowa z papryką ** Jajka w sosie czosnkowym Składniki: 100g makaronu w kształcie ryżu 1 opakowanie paluszków krabowych (250 g) 1 duża papryka 1 ogórek
Kulinarny S.O.S.Przepis na kluski śląskie jest w naszej rodzinie przekazywany z pokolenia na pokolenie. Mamy go od naszej omy. Mali czy duzi, wszyscy je uwielbiają. Obowiązkowo z sosem z rolady albo pieczeni. Niedzielny czy świąteczny obiad nie może się bez nich obejść. A oma na śląsku to oczywiście babcia. Przepis na kluski śląskie Składniki: kilogram ugotowanych i ostudzonych ziemniaków, mąka ziemniaczana
Kulinarna Polskaorzeźwiające, delikatne, ale ostrością zaskakujące. Składniki: ciasto: 220 g mąki pszennej, 2 całe jajka i jedno żółtko, 1 łyżka oliwy z oliwek, szczypta soli himalajskiej, nadzienie: 110 g roladki koziej naturalnej, szczypta pieprzu kolorowego, szczypta pieprzu cytrynowego, szczypta pieprzu białego, ¼ posiekanej drobno papryczki chili, 1 łyżeczka drobno posiekanych kapary, sos: 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 ząbek
Moniki Smakołykiułożyć plastry szynki i dodać kilka kleksów dżemu chilli. Gdy omlet zacznie się ścinać należy zacząć go zwijać, najpierw boki zawinąć nieco do środka, a następnie zwijać go w roladkę. Chwilę jeszcze smażyć, aż lekko się przyrumieni po czym podawać na zgilowanej kromce ulubionego pieczywa. Smacznego
Codzienne Gotowaniepozostałymi składnikami nadzienia. Na każdym plasterku bakłażana ułożyć po 2-3 łyżki nadzienia i zwinąć w rulonik. Do naczynia do zapiekania wlać sos i ułożyć w nim na stojąco roladki bakłażanowe. Zapiekać ok 20 minut. Podawać z kuskusem, inną kaszą albo makaronem
Smaczny zeszytstronę rulonu przez śliwkę i koniec plastra. Jeśli macie małe śliwki, ułóżcie jedną na drugiej, delikatnie spłaszczcie je i potraktujcie jako jedną dużą, ale wykałaczka musi przejść przez obie. Roladki układamy na małej blaszce, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C, pieczemy 15 minut na termoobiegu. Upieczone wykładamy na talerz. Smacznego :)) śliwki, boczek
Bułka z Chlebemwymiarach ok. 40 x 30 cm. Przygotowany prostokąt posmarować startymi jabłkami na grubych oczkach,wymieszanymi z cynamonem i cukrem. Następnie zwinąć ściśle wzdłuż dłuższego boku, na kształt długiej rolady. Ostrym nożem pokroić na mniej więcej 3 – 3,5 cm kawałki* (podzielić na równe 12 części). Ułożyć je w formie o wymiarach 23 x 33 cm lub okrągłej formie
I LOVE LIFEPiekarnik nastawiamy na 200°C. Mięso dokładnie mieszamy z sosem. Dodajemy sera, posiekanego szczypiorku i całość mieszamy. Ciasto rozwijamy i na całą powierzchnię nakładamy farsz. Ciasto delikatnie zwijamy w roladę. Kroimy na 12 krążków, które przekładamy do formy na babeczki wyłożonej papierem. Ciasto delikatnie odchylamy, a w środek ciasta wkładamy po 1 oliwce. Pieczemy ok 25 min. Pozostawiamy do lekkiego
Moniki Smakołykiobiad jednogarnkową „papkę”. Dlatego chciałbym pokazać Wam przepis na dość bezpieczne danie, które powinno zadowolić zarówno fanów tradycyjnych kotletów z kurczaka, jak i osoby, lubiące pewne nowości. Przy roladkach trzeba się co prawda odrobinę narobić, ale – uwierzcie mi – naprawdę warto. Lista zakupów (proporcje dla 4 osób): 4 bakłażany, 2 czerwone papryki, 2 żółte papryki, 2 cebule, 5 ząbków czosnku
Proste-przepisy.pl