roladki - 9750 przepisów (strona:377/650)

Śledzie z kiszoną kapustą 77

Czas Przygotowania : 2.5 h Gotowe w : 3 dni   Przepis ten trafił do mnie jakiś czas temu. Zaintrygowało mnie w nim połączenie śledzia i kapusty kiszonej

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami 120

blacie posypanym mąką najlepiej na kształt prostokąta.  Rozwałkowane ciasto podzielić na 4 długie paski. Na środku każdego pasa rozłożyć przygotowany farsz i zwinąć każdy pas w roladę. Pokroić na kawałki ok. 5 cm i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łączeniem ciasta do dołu. ( jak przygotować paszteciki możecie zobaczyć w filmie poniżej). Paszteciki odstawić

Kulinarne przygody
Makowiec zawijany 134

grubości około 4mm. Wielkość prostokąta dostosowujemy do wielkości papieru do pieczenia. Na cieście rozkładamy masę makową (sposób wykonania poniżej). Około 2 cm od brzegów zostawiamy wolne (bez maku). Zwijamy roladę. Najpierw zawijamy brzegi, następnie ciasto rolujemy. Łączenie ciasta ma być na dole. Ciasto przekładamy na papier do pieczenia i zawijamy w niego dwukrotnie. Pomiędzy papierem a ciastem pozostawiamy

Smak mojego domu
Drożdżowe wianuszki nadziane kiszoną kapustą z kurkami 114

ambition.pl.   Na środek każdego prostokąta nakładamy pasek farszu, wszystkie boki spłaszczamy za pomocą widelca i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Delikatnie zwijamy ciasto w rulon, zaczynając od dłuższego boku. Taką roladkę przekładamy na blachę od piekarnika (stroną łączenia ciasta do dołu) wyłożoną papierem do pieczenia i podsypaną mąką. Końce ciasta łączymy ze sobą tworząc tzw. wieniec, delikatnie spłaszczamy i wierzch nacinamy

Moniki Smakołyki
Wigilijny kulebiak 258

samym końcu doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 3. Gotowe, wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta o wymiarach 30 x 40 cm, rozłożyć farsz i zwinąć w roladę (kawałek ciasta zostawić na dekorację- gwiazdki). 4. Gotowy kulebiak przełożyć na blachę wysmarowaną olejem i wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, ułożyć dekoracje z ciasta, posypać sezamem i piec

Szalona Kuchnia Eweliny
Śledź w futrze (rolada) 100

Trochę inna odsłona znanej rosyjskiej sałatki śledziowej, bo podana w formie rolady, a nie tradycyjnie warstwowo w salaterce. Jestem przekonana, że w takiej wersji również Wam posmakuje, ja się nie zawiodłam. Jeśli zdecydujecie się ją zrobić, pamiętajcie aby buraczki dobrze odsączyć z soków. Za każdym razem jak układacie nową warstwę dobrze ją docisnąć i wyrównać pod folią spożywczą

Z Hrabiną w kuchni
Klasyczna strucla makowa 129

masą makową pozostawiając z jednej strony około 3 cm. wolnego miejsca. Rozpoczynamy zwijanie strucli, na początku boki zawijamy lekko do środka, żeby masa nie wypłynęła, następnie zwijamy ją tworząc roladę. Ciasto układamy łączeniem w dół. Makowiec owijamy papierem do pieczenie, jak cukierka, pozostawiając trochę zapasu (około 2 cm) i pozostawiamy na 10-15 min do podrośnięcia. W tym czasie rozgrzewamy

PatiGotuje
Babka drożdżowa z masą makową 671

Babka drożdżowa z masą makową to po prostu rolada makowa (makowiec), ale w takiej formie prezentuje się bardzo ciekawie. Przy okazji nie ma obawy, że zbytnio “rozleje się” na boki, bo forma trzyma kształt podczas pieczenia. Do pieczenia używam… Artykuł Babka drożdżowa z masą makową pochodzi

Kolorowy Przepisownik
Ramen z wieprzowiną - prosty przepis 123

zakończeniu gotowania powinniśmy mieć około 2,5 litra bulionu, który doprawiamy sosem sojowym. Wolno pieczona wieprzowina Przy tak małych ilościach boczku lub karkówki, dość trudno zrobić z nich zgrabną roladę, dlatego najczęściej przygotowuję od razu większe porcje. Część zamrażam do następnego ramenu, a część po prostu zjadamy z chlebem. W przypadku boczku możecie go pokroić na mniej więcej równe kawałki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Imprezowe przekąski – część 2 268

rozsmarowujemy równomiernie na całej powierzchni zostawiając ok. pół centymetra miejsca na najdłuższym brzegu. Ten brzeg smarujemy odrobiną rozkłóconego jajka. Pozwoli to skleić nasze ciasto. Ciasto zwijamy tworząc długą roladę tak, by łączenie było na dole. Następnie przy użyciu nitki dzielimy ciasto na części (najlepiej jest podkładać nitkę pod ciasto i przecinać je tworząc supełki, wielkość zależy od Was).  Gotowe

Mostek w kuchni
Ciasto Seromakowiec (seromak) 101

align="aligncenter" width="1024"] Seromakowiec[/caption]   Zobacz inne przepisy na świąteczne ciasta: Makowiec Na Biszkopcie Ciasto Słonecznikowiec Gwiazda Drożdżowa Z Makiem Aksamitny Sernik Z Bezą Babka Piaskowa Rolada Czekoladowo-Śliwkowa Bûche De Noël Davida Gaboriaud Artykuł Ciasto Seromakowiec (seromak) pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pieczeń z polędwiczką 193

położyć przy brzegu polędwiczkę i przy pomocy foli spożywczej, zawinąć ją w mięso mielone. Folię wyrzucić. Uformowany rulon zawijać w plasterki boczku, tak aby zachodziły jeden za drugi. Przygotowaną roladę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C i piec przez ok 45 min. Przed końcem pieczenia , za pomocą pędzelka posmarować boczek miodem. Po wyjęciu z piekarnika pieczeń powinna odczekać

https:KKuchniaMniam
DEWOLAJ PRZYGOTOWANY NA DWA SPOSOBY + FILMIK 559

przyprawić.  Masło mieszamy z natką Pietruszki, czosnkiem i solą.  Na cześć kotletów nakładamy kawałki sera i zwijamy. Na drugą nakładamy po porcji masła i zwijamy.  Roladki panierujemy w rozmąconych jajkach z mlekiem, następnie w mące i bułce tartej.  Podajemy ciepłe, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Paszteciki z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i serem 576

góry i dołu) ułożyć kiszony ogórek, zaś całość posypać serem. Na farsz najpierw zawinąć ciasto z dołu, po czym zawinąć całość, tak aby łączenie znalazło się na dole pasztecików. Roladę pokroić ostrym nożem na około 5-6 cm kawałki. Dwie blaszki z wyposażenia piekarnika posypać mąką ziemniaczaną, po czym przełożyć na nie paszteciki zachowując odstępy. Paszteciki przykryć ręcznikiem kuchennym

Passions hobbies life