roladki - 9750 przepisów (strona:383/650)

Tortilla z łososiem i serkiem 85

Tortilla z łososiem i serkiem – to proste i szybkie danie, idealne na imprezę. Z podanych niżej składników wychodzi ok. 8 roladek. Proporcje oczywiście można zwiększyć. Jeśli szukacie również innych inspiracji na nadchodzącego Sylwestra, czy te The post Tortilla z łososiem i serkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kurczak z warzywami i koperkiem 161

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chlebek pizza 132

ściereczką, odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto przełożyć do lodówki na kolejną godzinę wyrastania. Rozwałkować ciasto na prostokąt, posypać całość startym serem mozzarella, zwinąć jak roladę i ułożyć na blaszce. Odstawić do wyrośnięcia . Posmarować delikatnie odrobiną oleju. Piec w 210 C około 40-45 minut

Moje domowe kucharzenie
BEZGLUTENOWE GOFRY Z KOMOSY RYŻOWEJ NA WYTRAWNIE Z KREWETKAMI, SALSĄ I BAKŁAŻANEM 143

musi dobrze się wysmażyć. Gofry przygotowałam z salsą z pomidorów i w gruncie rzeczy już takie były pyszne, ale postanowiłam dodać do nich "białko" w postaci grillowanych krewetek i roladek z bakłażana nadziewanych burattą. Także wyszła mi taka full opcja dania, ale całość to jest petarda.  Naturalnie możecie je przygotować w dowolnej formie. Same grillowane bakłażany nadziewaną burattą

SMYKWKUCHNI
Shake tiramisu 99

przypadku począć, kiedy kawiarnia daleko, ja utknęłam w swojej oazie na wsi i trzeba radzić sobie samemu. Czasami ratuje mnie tiramisu pod postacią ciasta, nawet mam je w wersji rolada tiramisu . Uwielbiam wszystko co zawiera smak kawy, no może oprócz jogurtów o smaku kawy, to dla mnie totalne nieporozumienie. Kawa ma już lekko kwaśny smak, dodając do tego kwaśny jogurt

MamaOskarka
Drożdżówki z jagodami 98

Jagody opłukać i wymieszać z mąką pszenną lub kukurydzianą. Przygotowany prostokąt posmarować serkiem śmietankowym i posypać jagodami.  Następnie zwinąć ściśle wzdłuż dłuższego boku, na kształt długiej rolady. Ostrym nożem pokroić na mniej więcej 3 – 3,5 cm kawałki* (podzielić na równe 12 części). Ułożyć je w formie o wymiarach 23 x 33 cm (wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia

I LOVE LIFE
Kotlety schabowe po zbójnicku 594

zbójnickie jest banalnie prosty! Kotlety po zbójnicku są hitem na naszym imprezach i szybko znikają ze stołu. Gorąco polecamy! Jeśli szukacie jeszcze innych przepisów na schabowe , to polecam, np. roladki schabowe w sosie śmietanowo-musztardowym . Więcej przepisów na wieprzowinę znajdziecie w zakładce: schab – przepisy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Kotlety schabowe po zbójnicku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Rolada szpinakowo – kalafiorowa 139

mięsa, solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką.  Rozkładamy je na desce w kształt prostokąta. Na mięsie rozkładamy kalafior, następnie szpinak oraz ser. Całość zawijamy w dość ciasną roladkę. Wierzch obsypujemy przyprawą do mięsa. Mięso układamy na foli aluminiowej. Skrapiamy ją olejem i szczelnie owijamy. Przekładamy do keksówki (wtedy będzie miała ładny kształt). Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku

VioletoweKucharzenie
Bułeczki drożdżowe z masą serową 104

Zdjąć motylek.  Dodać twaróg pokrojony na kawałki , śmietanę, budyń w proszku.Wymieszać  30s/ obr 6 . Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na kwadrat, posmarować masą serową , zwinąć w roladę, pokroić w kawałki, wyłożyć na blaszkę wysmarowaną magiczną pastą . Włączyć piec na 180 stopni. Do czasu nagrzania pieca, drożdżówki podrosną. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.Polać lukrem

Moje domowe kucharzenie
Przepis na ogórki faszerowane 142

letnie dni znika ze stołu w oka mgnieniu, więc pamiętajcie, aby przygotować odpowiednią ilość porcji aby starczyła dla całej rodziny! Polecam też przepis na Ogórki faszerowane sałatką ryżową oraz Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką Przepis na sałatkę, letnia sałatka jarzynowa: SKŁADNIKI na porcję sałatki dla 3-4 osób: 1-2 ogórki, długi, wężowy, rzodkiewka i szczypiorek do dekoracji

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek włoski z pesto i botwinką 111

Ciasto dzielimy na pół i wałkujemy niezbyt cienko na prostokąty. Każdy placek smarujemy pesto, obkładamy listkami botwinki, posypujemy posiekaną szynką, posiekanymi łodygami botwinki, rozkruszonym serem kozim. Chlebki zwijamy jak rolady, zostawiamy na 15 min do wyrośnięcia. Pieczemy ok 30 min w 180st. Artykuł Chlebek włoski z pesto i botwinką pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Ślimaczki drożdżowe z budyniem 103

łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy na 10 min w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy mąkę, żółtka i olej. Zagniatamy ciasto. Wałkujemy cienko w prostokąt, smarujemy budyniem, zawijamy w roladę i tniemy w 2-cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Posypujemy kruszonką. Pieczemy w 180 stopniach

słodki bratek
Bułeczki cynamonowe z migdałami i orzechami 88

oprószamy mąką i ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Smarujemy roztopionym masłem, oprószamy cynamonem, cukrem oraz posiekanymi migdałami i orzechami, a następnie zawijamy w “roladę”. Kroimy na części o szerokości ok. 4 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół dopóki bułeczki się nie zarumienią

Kate's Kitchen
Cevapcici w szynce 122

zioła. Ale obowiązkowo mięso musi mieć kształt ruloników, które grilluje się lub smaży. Ja przed grillowaniem dodatkowo mięsne ruloniki zawinęłam w szynkę szwarcwaldzką, podobnie jak w przepisie na roladki z kurczaka . W tej postaci cevapcici w szynce z grilla były wyśmienite. Uwielbiam zawijać w szynkę szwarcwaldzką również szparagi czy fasolkę szparagową. Cevapcici można podać na przykład z plackami Fladenbrot, chlebkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułeczki drożdżowe z makiem 185

drożdżowe podzielić  na dwie części. Pierwszą połowę ciasta rozwałkować na grubość około pół centymetra ,rozłożyć połowę masy makowej pozostawiając po brzegach około 2cm bez masy.  Zwinąć w roladę,ostrym nożem pokroić na kawałki około 4 cm. Ułożyć  dosyć luźno na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i każdą bułeczkę docisnąć po środku drewnianym  trzonkiem, aby powstały charakterystyczne

Moje domowe kucharzenie