roladki - 9750 przepisów (strona:391/650)

Domowe sushi 123

nazewnictwem, a na koniec garść moich porad związanych z robieniem sushi w domu. Jestem pewna że z nimi wyjdzie Ci idealne domowe sushi! RODZAJE SUSHI maki – rolady z ryżem w środku i nori z zewnątrz. Rozróżniamy ich kilka rodzaji – hosomak i zwykle zawierają jeden składnik w środku i są najmniejsze (widzisz je na zdjęciu z łososiem i ogórkiem

nietylkopasta.pl
Rolada marchewkowa z kremem budyniowym 137

Rolada biszkoptowa z dodatkiem startej marchewki jest kolorowa i zawiera na pewno więcej składników odżywczych niż tradycyjny biszkopt. Przepis idealny dla wielbicieli ciast marchewkowych. Przełożona aksamitnym kremem budyniowym to prawdziwa rozpusta. Prosta, efektowna i przepyszna. Pięknie się prezentuje, a smakuje obłędnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kwiatki z sera żółtego i warzyw – efektowna przekąska na zimno 86

pokrojonym serem żółtym, ogórkiem, marchewką, papryką polecam przygotować takie kwiatki, całkowicie jadalne Posmakują na pewno nie tylko dzieciom, a dodatkowo efektownie się prezentują Z innych ciekawie wyglądających przekąsek polecam roladki z tortilli , sówki z wafli ryżowych , jabłkowe paszcze potworów . Składniki: Kwiatki: twardy ser żółty (ja używam wegańskiego typu cheddar z VioLife) ogórek świeży zielony surowa marchewka surowa papryka słodka Dodatkowo

Lamarida.pl
16 przepisów na pastę do chleba 213

pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa-zrobisz ją w 5 min i jest naprawdę pyszna-można ją również wykorzystać jako farsz do jajek lub nadzienie do roladek z szyneczki -będzie super przekąska,lub po prostu podać ją na krakersach na imprezę-polecam!!Przepis znajdziecie  tutaj Pasta jajeczna z paluszkami krabowymi na kanapki Pyszna kolorowa  pasta

Swojskie jedzonko
Katlama- uzbecki chleb z nadzieniem 189

godzinę. Po tym czasie ciasto delikatnie oklepać, blat podsypać mąką i rozwałkować cienki prostokątny placek. Ser pokruszyć i wyłożyć na rozwałkowanym placku, następnie zrolować w dość ciasną roladę, zawinąć w kształt ślimaka i przenieść na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Całość spłaszczyć i delikatnie rozwałkować, posmarować olejem i posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni

Smaki Armine
Pieczeń wieprzowa nadziewana 105

Skrawki mięsa, połowę grzybów, cebulę, anchois, słoninę, odciśniętą bułkę i kapary zemleć. Dodać cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać jajko wymieszać. Masą posmarować mięso. Zwinąć mięso w roladę, związać sznurkiem. Podsmażyć na tłuszczu ze wszystkich stron. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych otworach. Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa ułożyć na dnie naczynia do zapiekania, dodać pozostałe grzyby. Dodać

królestwo garów
ŚLIMAKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 273

solą i pieprzem ziołowym. Odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy farsz jest chłodny dodajemy starty na oczkach ser. Ciasto francuskie rozwijamy. Na płat ciasta nakładamy farsz, zwijamy wzdłuż dłuższego boku jak roladę. Kroimy na 1-1.5 cm plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką lub sezamem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni do uzyskania złotego

Walijskie Pichcenie
DROŻDŻÓWKI Z SEREM / KRAKOWSKIE DROŻDŻÓWKI 115

wyciągamy na obsypaną mąka stolnicę, rozwałkowujemy na 1 cm prostokąt. Całość smarujemy serem białym, jeden i drugi z boków zakładamy do środka ( ma się utworzyć coś na kształt spłaszczonej rolady. Kroimy na prostokątne kawałki, układamy w niewielkich odstępach na blachę i jeden z boków zakręcamy wokół własnej osi. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, zapiekamy na złoto ( ok. 10-13 minut ) w 180C

Ostra na Słodko
Domowe hot dogi 114

jego środek pięścią. Ciasto wykładamy na blat oprószony mąką i dzielimy na kulki, każda mniej więcej o wadze 80 g.  Każdą kulkę ciasta rozwałkowujemy i zwijamy jak roladę, równocześnie naciągając ciasto, żeby powychodziły nam zgrabne wałeczki. Wałeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem, żeby się napuszyły. Potrwa to około 30 minut. W międzyczasie zagotowujemy w szerokim garnku wodę. Do gotującej

MamaOskarka
Zapiekanka Ryżowa Z Warzywami Z Patelni I Pomidorami 152

posypujemy częścią tartej mozzarelli, a następnie resztę ryżu. Pieczemy w 180 stop przez około 25-30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy zapiekankę resztą mozzarelli. Ja jeszcze starłam dupkę rolady ustrzyckiej

Gotowanie...to proste !
Kruche Roladki Z Marmoladą I Dżemem - 4 Składniki 150

długości 8-10 cm. 3. Na każdy prostokąt nakładamy marmoladę, zwijamy i układamy na blaszce do pieczenia. Ciastka pieczemy w 180 stop. przez 20-25 minut Upieczone roladki obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Pizzerniki z szynką i żurawiną 105

lodówki, rozkładam na blacie. Smaruję równomiernie majonezem, na to nakładam w kilku miejscach łyżeczką żurawinę. Układam żółty ser, na niego plastry szynki. Posypuję przyprawami. Zwijam wzdłuż dłuższego boku w roladę i kroję na około 1 cm plastry. Jeśli chcemy w tym momencie możemy posmarować je rozmąconym jajkiem i posypać np. czarnuszką. Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C. Pizzerinki układam

Zasmakuj Kuchni
Krem z mascarpone do tortów i deserów 117

ubijania) Gotowy krem przełóż na ciasto lub wyłóż do deserowych pucharków. Wstaw do lodówki min. na godzinę, by krem nieco bardziej stężał.   Krem idealny do… przełożenia ciast, rolad i tortów, wypełnienia tart, babeczek, rurek i ptysi oraz do podania jako deser (np. w pucharkach z owocami lub musem owocowym

Kulinarne S.O.S.
PYSZNE GOŁĄBKI Z SOSEM POMIDOROWYM 156

mięsa. Dodać ostudzony ryż, jajko  i wymieszać na jednolitą masę. Ewentualnie dosolić do smaku. Z liści wyciąć zgrubiały nerw. Na każdy liść nakładać porcję farszu i zwijać roladki tak jak krokiety.Na dno naczynia żaroodpornego układamy liście kapusty takie albo uszkodzone albo małe itp.:)i na nich układamy gołąbki. Przygotowanie sosu: Na niewielkiej ilości oleju zeszklić pokrojoną cebulę. Wlać bulion

Mała w garnku miesza
Restauracja Pod Kopcem 124

podany z kurkami. Byłam w szoku, że kurki były duszone w słodkim winie. Bardzo dobre połączenie, którego totalnie się nie spodziewałam. Do tego uwielbiane przeze mnie kiełki. Wspaniała kompozycja. Rolada z indyka nadziewana szpinakiem z sosem serowym. Mięsko miękkie i soczyste. Sos serowy bardzo delikatny, aksamitny. Porcje były dosyć spore. Miałam dużą trudność, aby zjeść wszystko pomimo tego, że danie

Karola gotuje