roladki - 9750 przepisów (strona:392/650)

Ekspresowe ślimaczki z makiem 68

kilka łyżek masy makowej z bakaliami HELIO opcjonalnie: cukier trzcinowy do posypania ślimaczków PRZYGOTOWANIE: Na blacie rozkładam ciasto francuskie wyjęte prosto z lodówki, smaruję równomiernie masą makową, zwijam jak roladę wzdłuż dłuższego boku. Kroję na około 1 cm ślimaczki. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypuję cukrem trzcinowym (opcja). Piekę w temp. 200 st. C przez 20 minut

Zasmakuj Kuchni
Roladki schabowe nadziewane szpinakiem i suszonymi pomidorami z mozzarellą 112

ognia do wystudzenia. Na każdym płacie schabu rozłożyć farsz szpinakowy  posypać pokrojonymi na paseczki suszonymi pomidorami oraz tartym na grubych oczkach serem mozzarella, zawinąć  ciasno w roladki. Panierować kolejno w mące pszennej, rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu na złocisto. Podawać z gotowanymi ziemniakami i bukietem surówek. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Cynamonowe bułeczki (Cinamonn Rolls) 222

wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę, rozwałkować prostokąt o wymiarach około 30x30cm. Posmarować roztopionym i przestudzonym masłem za pomocą pędzla. Następnie posypać cynamonem wymieszanym z erytrytolem. Zwinąć roladę. Ostrym nożem kroić w plastry w odstępach około 2,5-3cm. Bułeczki ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na około 25 minut do wyrośnięcia. Piec

Fabryka pomysłów
Prosty krem budyniowy do tortów i nie tylko 169

Prosty, uniwersalny, pyszny krem budyniowy, niezastąpiony do domowych wypieków. Krem budyniowy jest bardzo puszysty, aksamitny, nie za słodki i bardzo łatwy do przygotowania. Ma wiele zastosowań: do tortów, tart, rolad, babeczek, eklerków, ptysi lub napoleonek. Krem przygotowuję na gotowym budyniu w proszku, lista składników jest tu krótka i nie w niej nic z "E", a znacznie skraca czas przygotowania. Ważne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PASZTECIKI 183

podrośnięcia.  Po tym czasie ciasto chwilkę wyrabiamy i dzielimy na 2 części. Wałkujemy na prostokąt o wym. ok. 40/15 cm. Smarujemy połową farszu mięsnego i zwijamy w roladę. Kroimy na kawałki o wielkości ok. 3-4 cm i wykładamy na blachę z wyposażenia piekarnika. Z drugą połową ciasta i farszu robimy to samo. Paszteciki smarujemy mlekiem i pieczemy

Pani na deser
Odwrócona drożdżowa szarlotka 224

oprószony mąką, rozwałkowujemy na cienki placek, smarujemy konfiturą i posypujemy warstwą cukru trzcinowego. Tak przygotowane ciasto kroimy na pasy o szerokości wysokości Waszej tortownicy. Pasy zwijamy w jedną wielką "roladę" i układamy w tortownicy.  Tak przygotowane ciasto odstawiamy do napuszenia się. Po około 20 minutach wkładamy nasze wyrośnięte ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez

MamaOskarka
PIZZA SEROWA (keto, LCHF, bez glutenu) 278

tych, którzy nie lubią warzywnych „ciast” oraz posmaku łupin babki czy kokosa. Bazę stanowi mega proste ciasto, którego używam w znanej Wam już i bardzo popularnej roladzie serowej z mięsem mielonym bądź z kurczakiem i pieczarkami . Składniki – pizza serowa: Składniki na „ciasto”: 4 jajka 30 g (2 łyżki) majonezu dobrej jakości lub gęstej tłustej śmietany

Ola la LCHF
Rozgrzewająca fit zupa brokułowa – idealna na zimę 127

rozkosznie rozgrzewająca. Smacznego! A na drugie danie polecam… Grillowany łosoś ze szpinakiem i serem feta Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Domowe gnocchi w sosie szpinakowym z fetą Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania

A to pestka
Mięsny keks z mozarellą 84

obiad i nie chcę spędzać zbyt dużo czasu w kuchni, wtedy na pomoc przychodzi mięso mielone i jakiś ser. Ja bardzo lubię kombinować z mięsem mielonym, robić z niego rolady, placki, wszelkiego rodzaju koszyczki czy łódeczki i nawet „keksy”. Jeśli lubicie potrawy z mięsa mielonego, ale znudziły Wam się kotlety, pulpety i klopsiki, to śmiało możecie korzystać

Smaki Armine
drożdżówki zawijane z serem 132

dość cienko w kształt kwadratu. Na środek rozwałkowanego ciasta wykładam połowę masy serowej, przykrywam ciastem z jednej strony. Na górę wykładam resztę masy i przykrywam pozostałym ciastem (wychodzi płaska rolada - trzy warstwy ciasta, pomiędzy nimi dwie warstwy sera). Ostrym nożem tnę paski - z tej porcji wycięłam 10, każdy z nich skręcam w połowie i układam na blaszce wyłożonej papierem

babka w formie
TORT MIĘSNY (keto, LCHF, bez glutenu) 142

mięsny. Robię jego różne wersje i tutaj z dodatkiem sera, kolorowej papryki, salami i ostrego sosu chili. Owinięty plastrami boczku wygląda fantastycznie i doskonale smakuje. Jeśli spodobała Wam się rolada serowa to ten przepis też powinien przypaść Wam do gustu. Składniki – tort mięsny: 1 kg mięsa mielonego wołowego lub po 1/2 kg mięsa wołowego i wieprzowego np z łopatki

Ola la LCHF
ZAKRĘCONY CHLEB PIECZARKOWY 100

giętkie. Pozostawić ciasto pod przykryciem na 1,5 godziny. Po tym czasie rozwałkować ciasto na prostokąt. Nałożyć na ciasto warstwę sosu pieczarkowego oraz posypać parmezanem. Zwinąć chleb na kształt rolady. Przełożyć ciasto do keksówki. Przykryć i odstawić na pół godziny. Na koniec posmarować żółtkiem i posypać parmezanem. Piec w temp 180 st. przez 40 minut

Kuchnia w oparach
Rolady schabowe ze szpinakiem 90

zimno można pokroić w plastry i podawać np do pieczywa. Zachęcam. Składniki 4 kotlet schabowe rozbite 1 paczka mrożonego szpinaku 1 opakowanie sera gorgonzola 4 plastry … Czytaj dalej Rolady schabowe ze szpinakiem

gotuj ze mną
CIASTECZKA CINNAMON ROLLS 92

cynamonowym ( nie przesadnie cynamonowym! ) jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawy. Ciasteczka robi się błyskawicznie, ale radzę pozostawić je na noc w lodówce – zdecydowanie łatwiej później pokroić równe, piękne roladki albo kółeczka. Są tez genialnym pomysłem na wspólną zabawę dziećmi – gwarantuję, ze chętnie znajdą się pomocnicy do pieczenia. Spróbujcie! I dajcie znać jak smakowały! SKŁADNIKI: NADZIENIE CYNAMONOWE: * masło

Ostra na Słodko