roladki - 9750 przepisów (strona:390/650)

Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami 101

mięsa to chyba moja ulubiona forma ich podawania . Nie jest szczególnie pracochłonna, nie trzeba przy tym stać godzinami i do tego jest łatwa w przygotowaniu. Dziś mam dla Was roladę ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami. Smaczna, aromatyczna,  a przy tym ładnie się prezentuje na stole

Z Hrabiną w kuchni
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I CHRZANEM 102

robocie kuchennym z końcówką siekania (można podnieść wszystko widelcem) i dobrze wymieszać. Tak przygotowany farsz układać wzdłuż na środku dwóch kawałków ciasta francuskiego. Boki zawinąć i skleić ze sobą, roladę odwrócić łączeniem do dołu. Pokroić na mniejsze około 2 cm kawałki. W miseczce rozklepać jajko. Za pomocą silikonowego pędzelka posmarować każdego pasztecika jajkiem, na wierzch posypać majeranek. Paszteciki ułożyć

Zrób to smacznie
Pieczony kurczak w całości 220

Pieczony kurczak to danie, które z pewnością może stać się Waszą ulubioną potrawą na niedzielny obiad. Nie potrzebujecie do jego przygotowania poświecić zbyt dużo czasu. Najdłużej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolada z wafla kakaowo-kokosowa 93

Przepis mam już parę ładnych lat...no, więcej niż parę, ale nie bądźmy drobiazgowi :) To prosta rolada z wafla o kakaowo- kokosowym nadzieniu. Z podanych składników zwiniecie aż trzy. Zdjęcie stare, ale może nada się do podglądu

Z Hrabiną w kuchni
Rolada z mascarpone i galaretką jeżynową 76

dowolnym smaku. Jeżeli macie sok z jeżyn to szczerze polecam zrobić samodzielnie galaretkę. Składniki 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej ,przesianej cukier … Czytaj dalej Rolada z mascarpone i galaretką jeżynową

gotuj ze mną
KROKIETY RUSKIE Z WAFLI 98

ilością oleju. Zeszkloną cebulę dodajemy utłuczonych ziemniaków i całość mieszamy z twarogiem. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Gotowy farsz rozsmarowujemy na waflach. Czekamy, aż wafle zmiękną i zwijamy w roladę, a następnie kroimy na 3 lub 4 mniejsze kawałki/krokiety. Na jednym talerzu rozbełtujemy jajka, a na drugim wysypujemy bułkę tartą. Każdy krokiet obtaczamy najpierw w jajku, a następnie

Kuchnia MagdaLeny
KROKIETY PIECZARKOWE Z WAFLI 105

pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi oraz sosem sojowym i smażymy do momentu, aż cała woda wyparuje z pieczarek. Gotowy farsz rozsmarowujemy na waflach. Czekamy, aż wafle zmiękną i zwijamy w roladę, a następnie kroimy na 3 lub 4 mniejsze kawałki/krokiety. Na jednym talerzu rozbełtujemy jajka, a na drugim wysypujemy bułkę tartą. Każdy krokiet obtaczamy najpierw w jajku, a następnie

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #22 - MAK 124

maku to ponad 1400 mg, czyli tyle co w prawie 1,2 litrze mleka Przepisy z makiem 1) FANTAZJA MAKOWA 2) ŚWIĄTECZNE PIEROGI MAKOWE 3) ORZECHOWA ROLADA Z BIAŁYM MAKIEM I KOKOSEM 4) GWIAZDKI Z MAKIEM 5) KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM

Kuchnia MagdaLeny
Bułki ogórkowe na drożdżach 82

ogórkiem dodać do mąki. Ciasto wyrobić, na koniec dodając olej. Odstawić do wyrośnięcia. Jeszcze raz zagnieść i uformować bułki. Ciasto podzielić na równe części, każdą rozpłaszczyć i zwinąć jak roladę.Ułożyć na blasze. Na każdą bułkę nałożyć cienkie plasterki ogórka i odstawić do wyrośnięcia. Piec w nagrzanym piekarniku. Smacznego

Przepisy Mikołaja
Paluchy drożdżowe, serowe 99

gładkie ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto zagnieść, rozwałkować lub spłaszczyć ręką na prostokąt, pokroić na szerokie paski. Posypać serem i suszonymi pomidorami. Ciasto zwijać jak roladę formując paluchy. Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia, posmarować mlekiem, posypać ziarnami. Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia

Przepisy Mikołaja
Chleb drożdżowy na lodowatej wodzie 80

poczekać, aż się rozpuszczą. Drożdże rozetrzeć z miodem, dolać lodowatą wodą i resztę składników. Wyrobić ciasto i odstawić na noc przykryte folią. Rano zagnieść, rozpłaszczyć i zwinąć w roladę, obrócić i czynność powtórzyć w drugą stronę. Uformowany bochenek chleba wyłożyć na blachę, przykryć i zostawić do wyrośnięcia na około 40 minut. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia

Przepisy Mikołaja
Drobiowe zrazy z brokułami 113

zioła dalmatyńskie, - sól, pieprz, - olej do podsmażenia. Wykonanie : Mięso z udek rozbić na płasko, posypać przyprawami. Na każdy plaster nałożyć pomidora suszonego, plaster mozzarelli i posiekane kwiaty brokuła. Zwinąć roladę, spiąć wykałaczkami i smażyć na oleju do miękkości, podlewając delikatnie wodą

Przepisy Mikołaja
Pieczeń rzymska ze szpinakiem 159

ajvar łagodny i przyprawy. Mieszamy dokładnie składniki i zabieramy się za podsmażenie szpinaku który doprawiamy wedle uznania. Na naoliwionym papierze wykładamy warstwę mięsa, szpinak oraz ser feta. Zawijamy w roladę i pieczemy przez około 1,5 godziny. Pieczeń podałem z pieczonymi ziemniakami. Smacznego

Przepisy Mikołaja