roladki - 9750 przepisów (strona:385/650)

Nadziewane roladki wieprzowe 151

Gorąco gotować się nie chce, dziś bardzo szybka propozycja na obiad. Nadziewane roladki wieprzowe, które w smaku przypominają zrazy wołowe, wyszły przepyszne. · 60 dag schabu bez kości · 1 czerwona papryka · 2 duże cebule

Kulinarne pyszności Molki
Pieczona rolada ze schabu z boczkiem i botwinką 84

Cię zainteresować: → P ieczony schab z morelami i śliwkami → Świąteczna pieczona łopatka z czosnkiem → Pieczeń z dzika z suszonymi śliwkami na puree z pieczonej papryki i batata → Zrazy wołowe → Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym

Oryginalny smak
"Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni" Jola Caputa 179

ślinka cieknie na sam widok zdjęć tych słodkości :-) Na samym początku mamy tort orzechowo - kawowy i od razu są to moje smaki :-) Są też muffiny, tarty, sernik, ciasteczka, jabłecznik, rolada, desery, czy ciasta z owocami. Jest bardzo smacznie :-) Podsumowując: Świetna książka z ciekawymi propozycjami. Wszystkie przepisy nowe, większości nie robiłam, jest w czym wybierać. Każdy znajdzie coś dla siebie

kruche babeczki
Relacja z See Bloggers - Łódz 98

Szef kuchni narzucił niezłe tempo gotowania, ale udało się i wszystko było smaczne. Kilka ciekawych wskazówek z pewnością wykorzystam w mojej kuchni. Mistrzowskie dania to:  Bruschetta ze skorporem, roladka z cukinii z twarogiem w zielonej panierce z grzanek ziołowych z pomidorowym majonezem. Pad tai z wędzonym toffu z warzywami. Krem jaglano-orzechowy, czekolada, mini beziki, malina. Warsztaty

Moniki Smakołyki
Ciasto drożdżowe z serem i brzoskwiniami 131

dwie części, każdą rozwałkować na kształt prostokąta i wielkość formy (ja miałem dwie podłużne do chleba, 12x35cm), na ciasto rozsmarować twaróg i posypać obranymi, pokrojonymi brzoskwiniami, zwinąć w roladę i ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować białkiem, formę wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut, ciasto urośnie i będzie miało piękny złoty kolor

KUCHNIA POLSKA
Gołąbki z kaszą, pieczarkami i szparagami 151

liście. Z liści kapusty ściąć na płasko zgrubienie u nasady. Liście rozkładać na blacie, umieszczać na nich po czubatej łyżce nadzienia, nakładać boki kapusty na nadzienie i zwijać w rolady. Do garnka, w którym będą gotowane gołąbki, wlać wodę (u mnie ok. 0,5 litra) i zagotować Na taj samej patelni, na której smażone były pieczarki ze szparagami i cebulą

Weekendy w domu i ogrodzie
Ślimaczki z ciasta francuskiego z boczkiem, cebulką i mozzarellą 156

ketchupu, który wcześniej przygotowała Janina. Mozzarellę starł na tarce o grubych oczkach. Na sos ułożył smażony boczek z cebulką, a następnie uzupełnił startą mozzarellą. Całość zawinął dłuższymi bokami w roladę, którą pokroiliśmy w plasterki o grubości ok 3cm. Wyłożone na blaszce ślimaczki wstawiliśmy do piekarnika nagrzanego do 200stC na mniej więcej 20min. Ślimaczki można podawać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO! Pozdrawiamy

Sprawni w smaku
Łosoś smażony z ziemniaczkami i szparagami 147

najlepiej zrobić to obieraczką do warzyw. Paski z ogórka zwinąć w ciasne rolki.  Na środku talerza ułożyć ziemniaki. Na ziemniakach położyć filet z łososia. Dookoła łososia ułożyć 3 roladki z ogórka. Szparagi położyć na łososiu i po bokach talerza. Przybrać koperkiem skropić masłem ze smażenia ryby i natychmiast podawać.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Zrazy z mięsa mielonego 141

dzielimy na cztery równe części rozpłaszczamy dłońmi na blacie na kształt okręgu o grubości ok pół centymetra. Smarujemy musztardą na środku układamy farsz,podważając nożem i zwilżonymi dłońmi formujemy roladkę,dociskamy, następnie obtaczamy solidnie w mące. W rondlu rozgrzać dwie łyżki masła i obsmażamy zrazy z każdej strony na złoty kolor, następnie podlewamy wodą (ok pół szklanki ) a najlepiej bulionem

Andzia Pichci
Rolada z polędwiczki wieprzowej 107

dodać pokrojone w kosteczkę pomidory suszone ,przyprawiamy do smaku bazylią. Wykładamy równomiernie na płacie mięsa. Zwijamy ściśle w roladę zaczynając od dłuższego boku. Folię aluminiową smarujemy olejem i zawijamy roladkę . Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy ok 40 minut. Wystudzoną wkładamy do lodówki najlepiej na całą

Andzia Pichci
Schab po bałkańsku z ajvarem 204

Schab najczęściej podajemy w formie kotletów czy roladek,dziś polecam aromatyczny wyrazisty w smaku schab z ajvarem.  To danie sprawdzi się na obiad , kolację czy na różnego rodzaju uroczystości , można podawać z ryżem, kluseczkami czy bagietką czosnkową. 500 g schabu 200 g pieczarek 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 3 ogórki konserwowe lub kiszone  puszka pomidorów w puszce

Andzia Pichci
Rolada bezowa z truskawkami i galaretką 137

mniejsze kawałki.(kilka odkładamy do dekoracji) Ubity krem rozsmarować równomiernie na blacie bezowym  ( trochę odkładamy do dekoracji), układamy większą część  pokrojonej galaretki,  pokrojone truskawki. Zwijamy roladę zaczynając od szerszego brzegu. Owijamy folią spożywczą lub pergaminem i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem dekorujemy resztą kremu, truskawkami i galaretką. SMACZNEGO

Andzia Pichci
żyrafa- rolada z truskawkami i galaretką 162

piec około 15 minut (aż będzie upieczone ale z wierzchu sprężyste). Upieczony biszkopt wyjąć, położyć na niego wilgotną ściereczkę i razem z nią zawijać go w roladę (jednocześnie zdejmując papier). Należy to zrobić od razu, później biszkopt pięknie. Zostawić tak zwinięte aż wystygnie.  Truskawki i banana pokroić na małe kawałki.  Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody.  Kremówkę ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zielone smoothie ze szpinakiem 146

Zielone smoothie ze szpinakiem to dietetyczny koktajl dostarczający nam niezbędnym mikro i makro- elementów. Szpinak jest bogaty zarówno w beta- karoten, potas i żelazo. Tym razem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dieta bezglutenowa – jadłospis na 7 dni w stylu śródziemnomorskim 189

sztuka  białe wino - 30 ml  bulion warzywny - 600 ml, podgrzany  suszone pomidory - 8 sztuk  czosnek - 1 ząbek  szparagi zielone - 1/2 pęczka (niecałe 200 g) rolada z koziego sera - 100 g świeża bazylia - garść  świeża natka pietruszki - garść  sól, pieprz  Przygotowanie: Ze szparagów odłam zdrewniałe końcówki. Pokrój je na 2-3 cm. kawałki

Chilli Czosnek i Oliwa