roladki - 9750 przepisów (strona:398/650)

Dżem z marchwi 114

Dżem ,który możemy robić przez cały rok. Marchew mamy w sprzedaży cały czas. Świetny do przekładania biszkoptów, do naleśników ,tostów,rolad czy tart. Również tosty są bardzo smaczne z dżemem marchwiowym. Szczerze zachęcam do skorzystania z przepisu , moje dzieci go uwielbiają:) Składniki 1 kg startej marchwi ( na drobnej tarce) 500 ml wody 500 … Czytaj dalej Dżem z marchwi

gotuj ze mną
Rolada buraczkowa ze śledziem 3289

ususzyć z nadmiaru oleju ręcznikiem papierowym i pokroić wzdłuż na pół. Roladę biszkoptową delikatnie rozwinąć, posmarować serkiem a na brzegu wzdłuż dłuższego boku ułożyć paski śledzi. Zwinąć ściśle w roladkę i zawinąć w folię. Odstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem wyjąć z lodówki i pokroić na   dość grube plasterki (ok 1 -1,5 cm) Smacznego!! Rada

Swojskie jedzonko
Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny 182

przez kilka minut. Następnie odciąć delikatnie zgrubienia z każdego liścia. Posolić każdy liść. Odstawić na 15 minut. Kolejno nakładać na każdy liść mięso uformowane na podłużne kotleciki. Zawijać w roladki jak krokiety (najpierw założyć liść na mięso z jednej strony od dołu, a następnie złożyć boki do środka i zwinąć dość ciasno w rulon do końca liścia). Oprószyć gołąbki

Kulinarne Przeboje
Zakręcone tiramisu 178

Moja rolada tiramisu przybrała nieco inną, mniej spotykaną, ale jakże efektowną formę. Deser rodem ze słonecznej Italii na bazie kawy, migdałowego likieru i śmietanowego kremu smakuje obłędnie i świetnie wygląda na talerzu, co sprawia, że bardzo szybko znika pozostawiając na twarzach gości uśmiech zadowolenia. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3 łyżeczki cukru wanilinowego 100g cukru 90g mąki pszennej 1,5 łyżeczki

Szalona Kuchnia Eweliny
Drożdżowy kulebiak z kapustą 125

podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto zagnieść (można oderwać kawałeczek na dekoracyjne gwiazdki) i rozwałkować na duży prostokąt. Rozsmarować farsz zostawiając po 2 cm z każdej strony. Zwinąć roladę, końce podwijając pod spód. Kulebiaka posmarować rozmąconym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec ok 30 minut w 180 stopniach. Kulebiaka podałam na półmisku Fala Ambition Przepis bierze udział w akcji Durszlaka "Przepis

Smakołyki Asi
Smażone tostowe ruloniki 195

Zwijamy całość w rulonik. Dociskamy, by trzymał formę. Jajko wbijamy do miseczki, mieszamy rózgą kuchenną. Doprawiamy solą, mieloną słodką papryką oraz niewielką ilością ziół prowansalskich. W przygotowanym jajku zanurzamy roladki tostowe. Następnie smażymy je na złoto na rozgrzanym maśle z niewielką ilością oleju

Smaki Na Talerzu
Zamknięta pizza z kapustą kiszoną i… 123

łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Farsz: 300 g kiszonej kapusty 300 g żeberek wieprzowych 1 garść suszonych grzybów 1 litr bulionu warzywnego 100 g kaszy pęczak 100 g roladki sera koziego sól, pieprz Przygotowanie Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę. W połowie wody rozpuszczamy drożdże. Do przesianej mąki dodajemy rozpuszczone drożdże, resztę wody, oliwę, szczyptę soli. Pozostawiamy

R'n'G Kitchen
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 134

przekładamy na stolnicę posypaną mąką. Wałkujemy na kształt prostokąta o wymiarach ok. 35 x 45 cm. Każdy prostokąt dzielimy na 4 części. Na brzeg ciasta nakładamy farsz, zwijamy jak roladę, dociskając w miejscu sklejenia. Każdy rulon kroimy na porcje ok. 8 cm. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Gotowe paszteciki układamy na blasze, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Przed

Kasia i jej kobiecy świat
strucla serowo makowa 554

zachodzi potrzeba podsypujemy mąką). Formujemy prostokąt, którego krótsze boki powinny mieć 22 cm długości. Na cieście rozsmarowujemy masę makową. Zwijamy do środka z obu stron krótsze boki. Po zwinięciu roladki stykają się na środku. Ciasto przekładamy do foremki/keksówki ok. 12×22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy żółtkiem ze śmietaną. Pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Rolada drobiowa z brokułowym środkiem 120

pieprzem. Na mięsie układamy połowę wędzonego boczku, starty żółty ser oraz rozgnieciony brokuł. Brokuł przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Na wierchu rozkładamy plastry boczku. Roladkę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem.  Folię szczelnie zamykamy. Mięso pieczemy przez 50 minut w 190*C. Przed końcem pieczenia możemy odwinąć folię aby mięso się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Drożdżowy wieniec z orzechowo-cynamonowym nadzieniem. 150

stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy wyrośnięte ciasto na prostokąt o wymiarach około 27 cm x 36 cm. Rozwałkowane ciasto smarujemy nadzieniem orzechowym.  4. Formowanie: Następnie ciasto zwijamy w roladę i łącząc końce ze sobą formujemy koło. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do środka można włożyć kokilkę, wtedy nasz wieniec będzie miał ładny kształt, ale nie jest

Izabelawkuchni
PRZEKĄSKI IMPREZOWE NA CIEPŁO + FILMIK 593

sól, pieprz i oregano ), do momentu aż płyny całkowicie odparują. Farsz odkładamy na talerz i studzimy. Ślimaczki z ciasta - Ciasto francuskie rozwijamy, rozkładamy farsz i zwijamy jak roladę. Kroimy na 2-3 cm kawałki i rozkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku, góra dół, temperatura 180-190 % C, około 15 minut. Koszyczki z tortilli - Pierś

Kulinarne Fantazje Marioli
Pstrąg pieczony z grzybami i jabłkiem 178

poradzi! Zobacz inne, łatwe przepisy na przygotowanie pstrąga: - Pstrąg pieczony z boczkiem i miętą - Pstrąg pieczony z pieczarkami, tymiankiem i ziemniakami - Chrupiący pstrąg smażony z migdałami - Pstrąg z pieca - Roladki z pstrąga z marchewką - Pstrąg z kurkami Pstrąg pieczony z grzybami i jabłkiem czas przygotowania: 45 minut składniki:  2 świeże pstrągi patroszone Marinero - ok. 300 g każdy 1 duża

Smaczna Pyza
Rolada kakaowa 96

łyżki mąki krupczatki 1 pełna łyżka kakao+1 łyżeczka do kremu na wierzch 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem serek mascarpone 500 g 200 ml kremówki … Czytaj dalej Rolada kakaowa

gotuj ze mną