roladki - 9750 przepisów (strona:404/650)

KROKIETY RUSKIE Z WAFLI 119

ilością oleju. Zeszkloną cebulę dodajemy utłuczonych ziemniaków i całość mieszamy z twarogiem. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Gotowy farsz rozsmarowujemy na waflach. Czekamy, aż wafle zmiękną i zwijamy w roladę, a następnie kroimy na 3 lub 4 mniejsze kawałki/krokiety. Na jednym talerzu rozbełtujemy jajka, a na drugim wysypujemy bułkę tartą. Każdy krokiet obtaczamy najpierw w jajku, a następnie

Kuchnia MagdaLeny
Domowy makaron pietruszkowy 101

części. Każdą z nich bardzo cienko rozwałkuj, połóż na ściereczce i odstaw na ok. 30 minut, aby makaron podeschnął. Następnie płaty ciasta pokrój w szerokie prostokąty, zwiń je jak roladę i krój ukośnie nożem. Makaron po wykrojeniu będzie posklejany, więc należy go porozrzucać np. po blacie, aby się porozdzielał. Posiekany makaron ponownie zostaw na ok. 1h, aby wysechł. Gotowy makaron

365 dni dookoła kuchni
Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką 143

łyżki cukru i całość dokładnie wymieszać. 3. Porzeczki umyć i zasypać 3 łyżkami cukru. 4. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować masą serową i wyłożyć porzeczki. Zwinąć w roladę, a następnie pokroić na kawałki o grubości około 3 cm. Ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej oliwą, posmarować mlekiem i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Szalona Kuchnia Eweliny
Rolada z jabłkami 145

Dziś będę namawiać Was do zrobienia rolady. Wiem, że niekiedy mamy opory przed wykonaniem takiej słodkości, ale ten przepis jest tak prosty, że każdy bez problemu może sobie ją zrobić. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Polędwiczki wieprzowe w boczku 153

wymieszać razem. Każdy kawałek mięsa posmarować musztardami i obwinąć plasterkiem boczku. Układać w naczyniu do zapiekania nie zawiniętą częścią mięsa do dołu, a następnie posmarować górę polędwiczek. Pomiędzy kawałkami roladek ułożyć pokrojoną cebulę w kawałkach. Całość oprószyć solą i pieprzem oraz polać olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż mięso będzie rumiane i miękkie. (piekłam około

O kuchni z uczuciem
Kebabowa karkówka 141

mięso odstawiamy na około 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 45 minut, aż mięsko mocno się zrumieni *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: ROLADY Z KARKÓWKI PRZEPIS TUTAJ KARKÓWKA PIECZONA W KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ KEBABOWA ZAPIEKANKA PRZEPIS TUTAJ Artykuł Kebabowa karkówka pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Smażony, szafranowy ryż 128

Kiedyś w moim mieście prosperowała restauracja Ali Baba. Chodziłam tam bardzo często-gdyż serwowali pyszne, wieprzowe roladki z gorgonzolą (przepis pojawi się wkrótce). Jednakże co mnie fascynowało najbardzie- to ryż, Nigdy i nigdzie takiego nie jadłam. Próbowałam ugotowany ryż, dodać do przesmażonej cebuli i curry-oki-niezłe, ale to nie to. Szukałam w necie,wśród setek przepisów-nic z tego

Kopystką po garach
Rolada porzeczkowa 127

Dziś zapraszam Was na roladę biszkoptową z bitą śmietaną, mascarpone i czerwonymi porzeczkami. Sezon na porzeczki w pełni więc warto z nich korzystać. Jak nie lubicie porzeczek możecie dać inne owoce. Ale porzeczki fajnie przełamują słodkość śmietany i biszkoptu. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Drożdżowe ślimaczki z czerwoną porzeczką 101

łyżki cukru i całość dokładnie wymieszać. Porzeczki umyć i zasypać 3 łyżkami cukru. 3. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować masą serową i wyłożyć porzeczki. Zwinąć w roladę, a następnie pokroić na kawałki o grubości około 3 cm. Ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej oliwą, posmarować mlekiem i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Szalona Kuchnia Eweliny
Rolada ziemniaczana w waflu 141

posiekany koperek, sól, pieprz i bardzo dokładnie tłuczemy do uzyskania jednolitej masy. Na wafle układamy gorącą masę ziemniaczaną.  Na koniec wafla układamy farsz pieczarkowy i zwijamy.  Zimną roladę kroimy na 1cm plastry, obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój

Cukiernia Pychotki
Rolada jagodowo malinowa 106

beza już jest słodka.  Na bezie rozsmarowuje konfiturę zostawiając po 1 cm wolnym z każdego brzegu, na nią śmietanę ,układam jagody i maliny i zwijam od krótszego boku. Roladę przekładam do lodówki na dwie godziny. Czekoladę i masło przekładam do miseczki i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Przed podaniem dekoruję bezę czekoladą i jagodami. Bezę można jeść od razu

wesoła kuchnia
Bułeczki z płynącym serem 96

wyrośnięcia na około 45 minut. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 9 równych części. Każdą z nich rozpłaszczamy, smarujemy łyżeczką kremu z suszonych pomidorów i posypujemy obficie serem. Zawijamy jak roladkę zlepiając boki, utrudni to wypływanie sera. Zlepioną częścią kładziemy nasze bułeczki na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Bułeczki muszą mieć spore odstępy, ponieważ jeszcze urosną. Gotowe bułeczki zakrywamy ściereczką i odstawiamy

MamaOskarka
DROŻDŻÓWKI Z SEREM I JAGODAMI 162

minut w ciepłe miejsce. Kiedy podwoi objętość wyciągamy na obsypaną mąka stolnicę, rozwałkowujemy na 1 cm prostokąt. Smarujemy twarogiem utartym z cukrem pudrem. Posypujemy owocami, zwijamy w roladę, kroimy w paski o grubości ok. 2 cm. Układamy obok siebie na blasze, smarujemy roztrzepanym jajkiem, zapiekamy na złoto w 190C. Smacznego

Ostra na Słodko
Drozdzowki z wisniami i kruszonka czyli Slodki Czwartek odc. 154 118

powstały okruszki. Chłodzimy. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je na spory prostokąt, wykładamy na niego wiśnie (jeśli jest dużo soku to zostawiamy go w miseczce). Ciasto zwijamy w roladę i kroimy na 12 kawałków. Każdy ze ślimaczków kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Sok z miseczki możemy dodatkowo wlać w zakrętasy ślimaczka. Odstawiamy na ok. 40 minut do wyrośnięcia. Piekarnik

Dzieje kuchennej Wiewióry
Frużelina czereśniowa na zimę do słoików 142

Witam serdecznie Tym razem zaproponuję przepis na przygotowanie frużeliny z czereśni. Frużelina jest bardzo smaczna, lekko słodka i winna. Tak przygotowaną frużelinę możemy użyć do przełożenia ciasta, tortu, przygotowania rolady biszkoptowej, deserów, nałożenia na naleśniki lub gofry, a nawet na pieczywo. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania frużeliny będziemy potrzebowali: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L frużeliny 1 kg wydrylowanych

Uwaga Babcia Gotuje