roladki - 9750 przepisów (strona:410/650)

Wielkanocne menu 158

Montemassi Sangiovese. To wino świetnie pasuje do kaczki ale również do sosu. Przyznam, że do sosu szkoda go dodawać! Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć warzyw, sałatek, szynkowych roladek , śledzi i wielkanocnych jajek. Jajka uwielbiam i zawsze przygotowuję kilka rodzajów. Polecam jajka z pieczarkami , jajka z łososiem czy jajka z awokado . Jakie nie wybierzecie to na pewno będą Wam smakować

codojedzenia
Wielkanocne warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 123

Naturrino z sosem tatarskim z tuńczykiem. Tradycyjna biała kiełbasa została podana w nieco bardziej nowoczesny sposób: duszona z cebulą, białym serem i zapieczona z cieście francuskim. Daniem głównym była rolada wołowa duszona w sosie, podana z pieczonymi warzywami oraz necówka, którą przygotowywałam razem z Angeliką i Marleną . Necówka, czyli  polędwiczka wieprzowa owinięta aromatycznym farszem mięsnym, zapieczona w surowym wędzonym

Obiad gotowy
Żółte jajka – jajka w kurkumie 156

babka majonezowa – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane PRZYGOTOWANIE

nietylkopasta.pl
Wielkanoc - warsztaty w Akademii Smaku Sokolow 162

Naturrino, nadziewany sosem tatarskim z tuńczykiem biała kiełbasa zapieczona w cieście francuskim, z duszoną cebulą i białym serem necówka (polędwiczka wieprzowa owinięta farszem mięsnym) pieczoną w boczku surowo wędzonym roladę z mięsa wołowego, duszoną w sosie pieczeniowym z warzywami i ziołami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jajka w buraczkach – różowe jajka 110

babka majonezowa – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane PRZYGOTOWANIE

nietylkopasta.pl
Polędwiczki z kaszą gryczaną, wędzonym serem twarogowym i szpinakiem 129

smaczne danie obiadowe, które nie wymaga dodatków w postaci ziemniaków czy klusek. Wystarczy spora ilość chrupiącej surówki np. z czerwonej kapusty. Otrzymujemy wówczas zdrowszą wersję typowego obiadu z roladami w roli głównej, w której z pewnością zagustują “mięsożerni” panowie :) Dzięki sporej ilości nadzienia, w skład którego wchodzi kasza gryczana niepalona (pozbawiona charakterystycznego aromatu), szpinak, koperek, natka pietruszki oraz

Moja Delicja
Roladki z szynki czyli wielkanocne rollsy 5190

Każdy plaster szynki posmarować sosem chrzanowym i ułożyć dwa kawałki papryki, trzy kawałki ogórka, kilka rzodkiewek, ćwiartkę jajka i rzeżuchę. 6. Szynkę zwinąć i związać szczypiorkiem. ZAPRASZAM NA FILM - Roladki z szynki ! Jeśli spodobał Ci się film  subskrybuj mój kanał YouTube *Facebook:  https://www.facebook.com/AtlasSmakow/ *Instagram:  https://www.instagram.com/atlas_smakow/

Atlas Smaków
Rodzaje biszkoptów 190

Ciasto biszkoptowe to lekkie, puszyste ciasto idealny fundament do zrobienia pysznego tortu, ciast z galaretką, rolad czy biszkoptów. Robiąc ciasto biszkoptowe musimy pamiętać o jednej ważnej rzeczy, wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej w przeciwnym razie łączenie produktów o różnych temperaturach nierównomiernie się upieką. Rodzaje biszkoptów Ciasto biszkoptowe bezglutenowe – zamiast maki pszennej, na którą uczuleni są osoby borykające się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka cytrynowa 121

piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane Przygotowanie

nietylkopasta.pl
ROLADKI Z SZYNKI 416

Takie roladki będą wspaniałą przekąską podczas różnych imprez. Do serowego nadzienia możemy wykorzystać tak naprawdę co lubimy lub mamy w lodówce. Wyszły pyszne. Polecam :) WYKONANIE: ok. 15-20 dag szynki konserwowej lub gotowanej w plasterkach serek śmietankowy 150 g 4 łyżki majonezu łyżka żelatyny 1-2 ogórki konserwowe 1/3 czerwonej papryki szczypiorek wg uznania 5 dag startego żółtego sera sól

Pani na deser
drożdżówki z rabarbarem i budyniem 145

rabarbar dodajemy do budyniu i mieszamy. Po godzinie jak ciasto wyrośnie, rozwałkujemy je na placek w okolice wymiarów 30cmx40cm. Na cieście rozsmarowujemy budyń z rabarbarem i zwijamy jak roladę. Kroimy na plastry grubości 4 centymetrów i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepujemy i smarujemy dokładnie każdą drożdżówkę. Piecyk rozgrzewamy do 180C i pieczemy drożdżówki na złoty kolor

zjem to blog kulinarny
Drożdżowe ślimaczki z serem! - W sam raz do kawy 188

Odstawiamy do wystygnięcia, jednak co jakiś czas mieszamy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 5-6 mm. Smarujemy powstałą masą budyniowo-serową. Zwijamy od dłuższej strony (jak roladę). Kroimy ostrym nożem w plastry o grubości 1,5 cm i układamy na blasze wyłożonej wcześniej papierem w niewielkim odstępie. Delikatnie spłaszczamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 minut

Gotuj z Mąką
Sałatka jarzynowa 152

piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane SAŁATKA JARZYNOWA Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Pasztet tradycyjny 201

piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – jajka faszerowane Przygotowanie : ok 3,5 h Składniki

nietylkopasta.pl
Serowa rolada z warzywami 737

puszek. Następnego dnia drugą połowę mieszanki możemy wykorzystać do surówki obiadowej – wystarczy skroić sałatę rzymską, lub kapustę pekińską, dodać mieszankę z puszki oraz papryki, które zostają po zrobieniu roladki serowej, a następnie wymieszać wszystko z ulubionym dressingiem. Znów jest smacznie i kolorowo i nic się nie marnuje:) 400 g sera gouda 200 g serka topionego 100 g miękkiego masła

Smaki Na Talerzu