roladki - 9750 przepisów (strona:417/650)

Paszteciki wagonikowe 151

nadzieniem), na końcu zlepić ciasto na całej długości łączenia. Sposób zwijania ciasta można zobaczyć na zdjęciu poniżej. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, przenieść w dłoniach roladki i ułożyć je łączeniem do dołu na blaszce, zachowując odstępy. Tępą stroną noża zrobić ukośne paski na krzyż, następnie pokroić nożem (ostrą częścią) na około 4 - 5 cm kawałki

Świat Domowej Kuchni
Rolada buraczkowa ze śledziami 319

ususzyć z nadmiaru oleju ręcznikiem papierowym i pokroić wzdłuż na pół. Roladę biszkoptową delikatnie rozwinąć, posmarować serkiem a na brzegu wzdłuż krótszego boku ułożyć paski śledzi. Zwinąć ściśle w roladkę i zawinąć w folię. Odstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem wyjąć z lodówki i pokroić na dość grube plasterki. Rolada buraczkowa ze śledziami By Published: Total time: Calories

Pieguskowa Kuchnia
Wieniec drożdżowy z makiem 131

Piekarnik nagrzewamy do 170 st. C. Ciasto ponownie zagniatamy, a następnie wałkujemy na prostokąt o wymiarach 50x30 cm. Ciasto smarujemy przygotowaną masą makową i zwijamy wzdłuż dłuższego boku w roladę. Ostrym nożem rozcinamy ją wzdłuż, zostawiamy około 2 cm nierozciętego ciasta. Przeplatamy kawałki ciasta rozcięciem do góry, łączymy końce formując wieniec. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy

Smakowity Blog Kulinarny
20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 310

masą krówkową MAKOWCE 5. Makowiec japoński  – ciasto z dodatkiem masy makowej, startego jabłka polane roztopioną czekoladą 6. Makowa choinka  – ciasto francuskie nadziane masą makową  7. Rolada makowa  – ciasto drożdżowe nadziane dużą ilością masy makowej 8. Seromakowiec  – kruche ciasto, masa makowa i serowa  SERNIKI 9. Sernik z toblerone  – ciasto na zimno przygotowane na bazie

Ugotować
Rolada szpiankowa z łososiem 585

szpinaku rozdrobnionego (450 g) 200 g łososia wędzonego 300 g serka kanapkowego chrzanowego 4 jajka 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz 1 łyżka mąki … Czytaj dalej Rolada szpiankowa z łososiem

czarrna od kuchni
szybkowar-rolada z boczku wieprzowego... 166

gotowania bigosu czy fasoli,grochówki), boczek ponacinać w paski tak, aby nie przeciąć na boczku poukładać obrane ząbki czosnku, ósemki obranej cebuli, posypać kucharkiem, pieprzem świeżo mielonym ciasno zawinąć roladę, obwiązać grubszą nicią (kordonkiem) lub sznurkiem wędliniarskim, włożyć do worka, zawinąć i do lodówki najlepiej na całą noc w garnku szybkowara na 1 łyżeczce smalcu zrumienić z każdej strony boczek

W Mojej Kuchni Lubię
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 197

W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MASŁEM ORZECHOWYM, NUTELLĄ I BANANEM 555

któreś miejsce i rozsmarowywałam) na koniec wzdłuż jednego z długich brzegów układamy banana pokrojonego w cienkie plasterki ( najlepiej skropić go sokiem z cytryny aby nie sczerniał) i zwijamy jak roladę, następnie kroimy na grube plastry które umieszczamy w foremce na muffiny wcześniej wysmarowanej masłem pieczemy na złoty kolor   około 15 minut w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie
Kotleciki z pieczarkami 146

Ostatnio zawsze dokładam jakiś dodatek, i o dziwo moim domownikom bardzo takie kombinacje smakują. Jakiś czas temu zajadaliśmy się zrazami z mięsa mielonego, później kotlecikami z cukinią a także roladkami z kolorowym farszem i wszystkie to pozycje przypadły nam do gustu. Dziś przyszedł czas na pyszne kotleciki z pieczarkami :)) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 200g pieczarek 1 cebula

Blog z Apetytem
Makowiec 226

podsypanym mąką blacie na cienki prostokątny placek. Nakładamy na nie masę makową (po pół puszki na każdy makowiec), zostawiając około 2 centymetry wolne od brzegów *** *** Ciasto zwijamy, tak jak roladę a końce makowców podkładamy pod spód *** *** Makowce przekładamy na posmarowany olejem papier do pieczenia i zawijamy je w niego dwukrotnie, pozostawiając około 1 centymetr luzu między ciastem a papierem. Zawinięte

Blog z Apetytem
MAKOWE ŚLIMACZKI 109

Kiedy podrośnie zaczyn dodajemy do żółtek. Stopniowo dodajemy tez olej i mąkę, miksujemy. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinę, aby podrosło. Po tym czasie rozwałkowujemy, smarujemy masą makową, zwijemy ciasno roladę. Następnie kroimy ją w dość grube plastry, układamy w naczyniu do pieczenie/ blasze zostawiając niewielkie odstępy pomiędzy plastrami. Pieczemy ok 20 minut

Z Majeczką w kuchni
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie / Świąteczne ciasta 908

cieście drożdżowym:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/makowiec-na-ciescie-drozdzowym.html  8. Puszysty sernik:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/03/sernik-puszysty-atwy-szybki.html  9. Babeczki keksowe:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babeczki-keksowe.html  10. Babka piernikowa:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babka-piernikowa.html  11. Makowiec - rolada:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/makowiec-ciasto-drozdzowe.html  12. Babka keksowa:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babka-keksowa.html  13. Keks:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/keks-swiateczny.html  14. Murzynek:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/11/pomaranczowy-murzynek-wedug-nigelli.html  15. Makowiec japoński:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/11/makowiec-japonski-makowiec-z-jabkami.html 

Szefowa kuchni
Świąteczny makowiec 103

pomarańczowy i arakowy, cukier waniliowy, rodzynki i skórkę pomarańczową, dokładnie mieszamy. Masę makową dzielimy na dwie części i rozsmarowujemy na cieście. 3. Ciasto z rozsmarowaną masą makową zwijamy w roladę. 4. Makowce dajemy do dwóch brytwanek keksówek wysmarowanych tłuszczem i pieczemy około 40-50 minut w temp. 200 stopni. 5. Robimy lukier: białko ubijamy i później ucieramy go z cukrem

Kuchnia u Bietki
ROLADKI SCHABOWE Z MAJONEZEM, SEREM I MARCHEWKĄ 167

kotlety. Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach. Schab dokładnie nacieram przyprawami, każdy plaster smaruję 1/2 łyżeczki majonezu, układam marchewkę i po 1/2 plastra sera. Mięso ściśle zwijam w roladki (jeśli chcemy można spiąć wykałaczką). Naczynie żaroodporne smaruję olejem za pomocą pędzelka, układam mięso, wierzch smaruję pozostałym olejem. Zapiekam w 180 stopniach około 35-40 minut (bez przykrycia, termoobieg

JejKuchnia
Makowiec zawijany 625

Przedstawiam mój prosty przepis na makowiec zawijany  z ciasta drożdżowego. Ciasto jest proste i szybkie do zrobienia, bowiem nie ma potrzeby szykowania zaczynu. Ta pyszna rolada makowa cudownie wygląda na Świątecznym stole. Makowca wystarczy polać lukrem królewskim i posypać suchym makiem, a będzie się prezentował wspaniale. Ten makowiec można też przygotować z gotowej masy makowej z puszki

AniaGotuje.pl