roladki - 9750 przepisów (strona:417/650)

20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 314

masą krówkową MAKOWCE 5. Makowiec japoński  – ciasto z dodatkiem masy makowej, startego jabłka polane roztopioną czekoladą 6. Makowa choinka  – ciasto francuskie nadziane masą makową  7. Rolada makowa  – ciasto drożdżowe nadziane dużą ilością masy makowej 8. Seromakowiec  – kruche ciasto, masa makowa i serowa  SERNIKI 9. Sernik z toblerone  – ciasto na zimno przygotowane na bazie

Ugotować
Rolada szpiankowa z łososiem 602

szpinaku rozdrobnionego (450 g) 200 g łososia wędzonego 300 g serka kanapkowego chrzanowego 4 jajka 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz 1 łyżka mąki … Czytaj dalej Rolada szpiankowa z łososiem

czarrna od kuchni
szybkowar-rolada z boczku wieprzowego... 172

gotowania bigosu czy fasoli,grochówki), boczek ponacinać w paski tak, aby nie przeciąć na boczku poukładać obrane ząbki czosnku, ósemki obranej cebuli, posypać kucharkiem, pieprzem świeżo mielonym ciasno zawinąć roladę, obwiązać grubszą nicią (kordonkiem) lub sznurkiem wędliniarskim, włożyć do worka, zawinąć i do lodówki najlepiej na całą noc w garnku szybkowara na 1 łyżeczce smalcu zrumienić z każdej strony boczek

W Mojej Kuchni Lubię
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 209

W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MASŁEM ORZECHOWYM, NUTELLĄ I BANANEM 568

któreś miejsce i rozsmarowywałam) na koniec wzdłuż jednego z długich brzegów układamy banana pokrojonego w cienkie plasterki ( najlepiej skropić go sokiem z cytryny aby nie sczerniał) i zwijamy jak roladę, następnie kroimy na grube plastry które umieszczamy w foremce na muffiny wcześniej wysmarowanej masłem pieczemy na złoty kolor   około 15 minut w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie
Kotleciki z pieczarkami 154

Ostatnio zawsze dokładam jakiś dodatek, i o dziwo moim domownikom bardzo takie kombinacje smakują. Jakiś czas temu zajadaliśmy się zrazami z mięsa mielonego, później kotlecikami z cukinią a także roladkami z kolorowym farszem i wszystkie to pozycje przypadły nam do gustu. Dziś przyszedł czas na pyszne kotleciki z pieczarkami :)) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 200g pieczarek 1 cebula

Blog z Apetytem
Makowiec 238

podsypanym mąką blacie na cienki prostokątny placek. Nakładamy na nie masę makową (po pół puszki na każdy makowiec), zostawiając około 2 centymetry wolne od brzegów *** *** Ciasto zwijamy, tak jak roladę a końce makowców podkładamy pod spód *** *** Makowce przekładamy na posmarowany olejem papier do pieczenia i zawijamy je w niego dwukrotnie, pozostawiając około 1 centymetr luzu między ciastem a papierem. Zawinięte

Blog z Apetytem
MAKOWE ŚLIMACZKI 116

Kiedy podrośnie zaczyn dodajemy do żółtek. Stopniowo dodajemy tez olej i mąkę, miksujemy. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinę, aby podrosło. Po tym czasie rozwałkowujemy, smarujemy masą makową, zwijemy ciasno roladę. Następnie kroimy ją w dość grube plastry, układamy w naczyniu do pieczenie/ blasze zostawiając niewielkie odstępy pomiędzy plastrami. Pieczemy ok 20 minut

Z Majeczką w kuchni
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie / Świąteczne ciasta 915

cieście drożdżowym:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/makowiec-na-ciescie-drozdzowym.html  8. Puszysty sernik:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/03/sernik-puszysty-atwy-szybki.html  9. Babeczki keksowe:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babeczki-keksowe.html  10. Babka piernikowa:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babka-piernikowa.html  11. Makowiec - rolada:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/makowiec-ciasto-drozdzowe.html  12. Babka keksowa:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babka-keksowa.html  13. Keks:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/keks-swiateczny.html  14. Murzynek:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/11/pomaranczowy-murzynek-wedug-nigelli.html  15. Makowiec japoński:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/11/makowiec-japonski-makowiec-z-jabkami.html 

Szefowa kuchni
Świąteczny makowiec 113

pomarańczowy i arakowy, cukier waniliowy, rodzynki i skórkę pomarańczową, dokładnie mieszamy. Masę makową dzielimy na dwie części i rozsmarowujemy na cieście. 3. Ciasto z rozsmarowaną masą makową zwijamy w roladę. 4. Makowce dajemy do dwóch brytwanek keksówek wysmarowanych tłuszczem i pieczemy około 40-50 minut w temp. 200 stopni. 5. Robimy lukier: białko ubijamy i później ucieramy go z cukrem

Kuchnia u Bietki
ROLADKI SCHABOWE Z MAJONEZEM, SEREM I MARCHEWKĄ 170

kotlety. Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach. Schab dokładnie nacieram przyprawami, każdy plaster smaruję 1/2 łyżeczki majonezu, układam marchewkę i po 1/2 plastra sera. Mięso ściśle zwijam w roladki (jeśli chcemy można spiąć wykałaczką). Naczynie żaroodporne smaruję olejem za pomocą pędzelka, układam mięso, wierzch smaruję pozostałym olejem. Zapiekam w 180 stopniach około 35-40 minut (bez przykrycia, termoobieg

JejKuchnia
Makowiec zawijany 675

Przedstawiam mój prosty przepis na makowiec zawijany  z ciasta drożdżowego. Ciasto jest proste i szybkie do zrobienia, bowiem nie ma potrzeby szykowania zaczynu. Ta pyszna rolada makowa cudownie wygląda na Świątecznym stole. Makowca wystarczy polać lukrem królewskim i posypać suchym makiem, a będzie się prezentował wspaniale. Ten makowiec można też przygotować z gotowej masy makowej z puszki

AniaGotuje.pl
Rolada pomidorowa z serkiem i szynką parmeńską 112

Idąc jednak tropem tych nieznanych, nowych i niebanalnych postanowiłam wykorzystać go do stworzenia idealnej przekąski na imprezę lub inne przyjęcie podczas którego możecie tym daniem poczęstować swoich gości. Prosta roladka z biszkoptu na bazie właśnie ketchupu z serkiem śmietankowo- chrzanowym i szynką parmeńską to łatwa a zarazem efektowna propozycja przekąski.  Składniki (na 10-12 kawałków): 3 jaja

Mango Papaja
Drożdżowy wieniec z serem i kruszonką 121

drożdżowe wyjąć z miski, krótko wyrobić i rozwałkować na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Rozsmarować na nim równomiernie ser i dość ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę. 8) Gotowy wałek delikatnie spłaszczyć i przeciąć wzdłuż na dwie połowy (nie przecinając do końca, tak aby obie części były z jednej strony połączone). Oba kawałki przeplatać wokół siebie

Fitsweet.me
Cinnamon Rolls | Cynamonowe bułeczki | Cynamonki 125

objętości. 5) Po tym czasie, ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 25 cm x 40 cm. 6) Prostokąt równomiernie wysmarować przygotowanym nadzieniem, ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę i podzielić na 8 równych części, które następnie ułożyć w równych odstępach, w formie wyłożonej do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić na kolejne 30 – 40 min. do wyrośnięcia

Fitsweet.me