roladki - 9750 przepisów (strona:420/650)

ZRAZY WOŁOWE/WIEPRZOWE 174

musztardę kładziemy plasterek boczku oraz przy brzegu układamy słupek papryki i ogórka kiszonego. Boki mięsa składamy do środka, a następnie zwijamy w ciasny rulon i spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w mące ( 2 łyżki mąki odkładamy do zagęszczenia sosu), smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju po 1-2 min. z każdej strony i przenosimy do garnka. Cebule oraz czosnek podsmażamy

Kuchnia MagdaLeny
Szczęście w nieszczęściu i duńskie ciasteczka z kardamonem 191

kiedy mentalnie już szykowałam się do pójścia do domu, próbowałam upchnąć ostatnie ciasta w zamrażarce. Przechowujemy je na wysokich wagonach; ten akurat miał miejsce na osiemnaście blach, wypełniony był roladami i spodami biszkoptowymi, które, choć pojedynczo lekkie, w takiej ilości w magiczny wręcz sposób nabierają zaskakującej wagi. W pewnym momencie kółka się zablokowały, ja pociągnęłam... I już . Więcej nie było

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Menu na imprezę – propozycje przepisów 258

szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami Na ciepło Pieczone udka z kurczaka Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Grzanki z krewetkami Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Wiejska quesadilla Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Wrapy z kurczakiem Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem

Kuchnia Bazylii
Polędwiczki w kremowym sosie własnym 250

kiedy część wody odparuje, zalewamy całość śmietanką i gotujemy na małym ogniu, do momentu, aż sos zgęstnieje. 6 Podajemy z ulubionymi dodatkami. Zobacz też: Kurczak w 3 pysznych odsłonach Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Karkówka w sosie własnym   Artykuł Polędwiczki w kremowym sosie własnym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Karkówka pieczona z papryką 162

soli, PRZYGOTOWANIE: 1. Papryki kroję w grubsze paski. Karkówkę nacinam z boku, tworząc jeden duży płat mięsa. Mięso rozbijam lekko tłuczkiem. Na środek kładę kawałki papryki. Mięso zwijam w roladę. Odwiązuję do około nicią. 2. Olej mieszam z czosnkiem, papryką, solą oraz pieprzem. Do marynaty wkładam karkówkę. Nacieram i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 3. Mięso razem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wieniec Makowy 425

około 40 minut. 4. Wystudzony mak mieszamy z orzechami i esencją migdałową. 5. Wyrośnięte ciasto, odgazowujemy i wałkujemy na prostokąt. Następie wykładamy masę makową i zwijamy całość w roladę.  Końce łączymy i całość łączymy w okrąg. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiamy do ponownego podrośnięcia na około 30 minut. 6. Piekarnik nagrzewamy do 170-180 stop

Gotowanie...to proste !
Surówka z czerwonej kapusty 123

dodajemy więcej octu. Doskonale smakuje również na drugi dzień. Pamiętajmy jednak, aby włożyć ją na noc do lodówki :) My najbardziej lubimy tą surówkę jako dodatek do klasycznych schabowych lub roladek w sosie serowym . Smacznego

Kuchnia od dwojga
KOLOROWA BUŁKA MAŚLANA 135

objętość. Gdy wyrośnie ciasto możemy rozwałkować - jednak jest ono bardzo plastyczne i wystarczy je rozłożyć palcami na prostokąt.Posypać kakao dość grubą warstwą na całej powierzchni i zwinąć jak roladę.Przełożyć do keksówki wysmarowanej tłuszczem - ponownie odstawić na 30 min w ciepłe miejsce.Posmarować roztrzepanym jajkiem,posypać kruszonką i wstawić na 30 min do piekarnika na 180 st.C

Niespełnione zdolności kulinarne
Bardzo Proste Pizzerinki Ślimaczki 98

majonez, przyprawy i rozsmarowujemy całość tak aby wszędzie znalazł się sos.  Na sos wykładamy pokrojone kiełbaski w kawałki lub szyneczki, dajemy warzywa konserwowe i ścieramy ser. Zawijamy w roladę i pod ukosem kroimy na 4-5 cm kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180-190 stop przez około 15-20 minut. Przepis bierze udział

Gotowanie...to proste !
Miruna patagońska w sosie śmietanowo koperkowym + recenzja patelni Ballarini 187

patelni wykonane zostało z wysokiej jakości stali nierdzewnej i aluminium. Smażyć możemy na wszystkich typach kuchenek.    Patelnię przetestowałam na różnorodne sposoby. Była rybka z sosem, smażone roladki z kurczaka, jajecznica, omlet, placki ziemniaczane. Powiem Wam szczerze, że ze smażenia jestem bardzo zadowolona.  Wszystko wysmażone równomiernie, bez przypaleń. Z myciem nie było jakichkolwiek problemów. Patelnię możemy myć również

VioletoweKucharzenie
Ślimaczki drożdżowe ze szpinakiem 171

smaku pieprzem, można też dodać czosnek granulowany. Farsz wystudzić. Ciasto podsypać mąką i rozwałkować na prostokąt (ok 45x38). Posmarować keczupem a następnie rozłożyć farsz szpinakowy. Zwinąć ściśle w roladę wzdłuż dłuższego boku. Następnie ostrym nożem pokroić w plastry o grubości ok 1,5-2 cm. Ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Rolada z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami 166

Wstawiam przepis na roladkę, którą zrobiłam już jakiś czas temu. Zdarza mi się, że nie publikuję przepisów na bieżąco, fakt, jednak zwykle po przygotowaniu dania, od razu zabieram się za napisanie o nim czegoś i taki szkic czeka sobie po prostu „na swój czas”. Tym razem nie zrobiłam tego i teraz, jak nie trudno się domyśleć

Smaki Na Talerzu
Jabłkowe zawijane drożdżówki 189

ciepłe miejsce. W międzyczasie obieramy jabłka, kroimy w kostkę i mieszamy z cukrem i cynamonem. Gdy podwoi swoją objętość rozwałkowujemy na prostokąt, układamy na nim jabłka i zawijamy jak roladę, a następnie kroimy w ok 3 cm kawałki,  układamy na blaszce do pieczenia i  smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor (ok 20-25 minut

Cynamonowe szczęście
Gołąbki pieczone 908

mięsa. Dodać ostudzony ryż, jajko, przyprawę i wymieszać na jednolitą masę. Ewentualnie dosolić do smaku. Z liści wyciąć zgrubiały nerw. Na każdy liść nakładać porcję farszu i zwijać roladki tak jak krokiety. Blachę wysmarować olejem na dnie ułożyć małe lub uszkodzone liście z kapusty i układać gołąbki. Przygotowanie sosu: Na niewielkiej ilości oleju zeszklić pokrojoną cebulę. Wlać bulion, tomaterę, dodać

Ala piecze i gotuje
Drożdżówki z makiem 117

odparować, po ostudzeniu dodaj miód i wymieszaj, dodaj ubitą pianę z białka i wymieszaj, Ciasto rozwałkuj i rozłóż na nim masę makową, tak by zostało miejsce na brzegach, zwiń roladę jak do makowca, nożem podziel ciasto na kawałki, u mnie wyszło 11 sztuk. Ułożyłam na blaszce do pieczenia, pieczemy do złotego koloru ( w moim piekarniku) 20 minut w temperaturze

Kurnikowo