Bułeczki z jabłkiem, ricottą i żurawiną

Bułeczki z jabłkiem, ricottą i żurawiną

Bułeczki z jabłkiem, ricottą i żurawiną

Przepyszne, słodkie bułeczki, które długo pozostają świeże. Idealne na śniadanie z ciepłym mlekiem lub jako słodka, zimowa kolacja. Nadzienie powstało po rzucie oka na zawartość lodówki. Jabłko, ricotta i świeża żurawina.  Pyszne połączenie! Składniki na 14 bułeczek: 50g świeżych drożdży 250ml mleka 2 żółtka 100g cukru pudru 80g masła 500g mąki pszennej 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 2 jabłka 100g serka ricotta 100g świeżej żurawiny 1 jajko do posmarowania bułeczek Wykonanie: przygotować rozczyn ze 125... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, śniadania, roladki, kolacja, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.