roladki - 9750 przepisów (strona:422/650)

Grzanki z kozim serem, pieczona cukinią, suszonymi pomidorami skropione miodem 95

Szybko i smacznie Składniki 1 mała cukinia odrobina oliwy 4 medaliony z koziego sera (rolada) 4 kromki bagietki 4 suszone pomidory 4 łyżeczki płynnego miodu     Przygotowanie   Cukinię pokroiłem wzdłuż na cienkie plastry. Obsmażyłem na oliwie na dobrze rozgrzanej patelni. Odsączyłem na papierowych ręcznikach, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Medaliony z koziego sera zrumieniłem z obu stron

R'n'G Kitchen
Rolada drobiowo wieprzowa z boczkiem 340

Przygotowanie domowej wędliny wcale nie zajmuje dużo czasu. Robiąc ją sami w domu, wiemy co jemy. Rolada sprawdzi się również na ciepło, jako danie główne do obiadu. 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do mięsa 250 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki świeżej natki pietruszki 1 mała cebula 1,5 łyżki bułki tartej 2 jajka

VioletoweKucharzenie
Dyniowe Drożdżówki z jabłkami i orzechami 126

Wyrośnięte ciasto wyłóż na oprószony mąką stolnicę i rozwałkuj w prostokąt o grubości 1 cm. Na powierzchni ciasta rozprowadź równomiernie usmażone jabłka. Posyp jabłka pokrojonymi orzechami. Zwiń prostokąt w roladę, następnie pokrój na grube plastry. Z podanej porcji ciasta wychodzi 12 sporych drożdżówek. Dyniowe drożdżówki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowaj odstępy między drożdżówkami. Przykryj folią i odstaw

codojedzenia
Ślimaczki francuskie 127

ketchupu 1 płaska łyżeczka soli Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Smarujemy 2 łyżkami ketchupu, posypujemy solą i sezamem. Układamy z jednej strony ser i zwijamy w roladę. Tniemy na 2 cm kawałki. Układamy na blaszce i smarujemy lekko ketchupem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ślimaczki drożdżowe z pistacjami i masłem orzechowym 177

odgazowuje. Ciasto rozciągnąć/rozwałkować w prostokąt ok. 40x30cm. Posmarować masłem orzechowym, zostawiając 3cm ciasta bez farszu przy jednym z dłuższych boków.   Zawinąć w ścisły rulon jak roladę, zaczynając od dłuższego boku z nadzieniem, a kończąc na boku bez farszu - im więcej warstw zawiniętego ciasta w rulonie, tym większe będą drożdżówki. Jeśli mamy ochotę na większe drożdżówki - zawijać ciasto

Grunt to przepis!
Roladki pizzowe 178

dusimy pod przykryciem aż pomidory się rozsmażą. Mięso rozsmarowujemy na płatach ciasta na pizzę. Ścieramy ser i zwijamy ciasto  w rulon. Robimy to od szerszej strony. Następnie kroimy roladę w kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok. 20 min  Roladki podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Drożdżówki z nadzieniem dyniowo-pomarańczowym 126

prostokąt. Dynię mieszamy z dżemem oraz cynamonem i rozsmarowujemy na cieście. Zwijamy jak roladę i delikatnie zlepiamy. Za pomocą ostrego noża kroimy plastry o grubości około 2-3 cm. Roladki układamy obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy jeszcze odrobiną cynamonu. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Drożdżówki z nadzieniem dyniowo-pomarańczowym pochodzi

Mienta blog
Drożdżowe z wołowiną i pieczarkami 200

suchy. Wyrośnięte ciasto przełożyć oprószoną mąką stolnicę. Rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok 25 x 45 cm. Na cieście rozłożyć równomiernie wystudzony farsz, może być lekko ciepły. Zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku. Pokroić na 12 równych ruloników. Przekładać do natłuszczonej, oprószonej mąką formy ( ∅ 25 cm) przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Przed wstawieniem do piekarnika wierzch

https:KKuchniaMniam
Palmiery z czekoladą i orzechami włoskimi 158

posypać orzechami włoskimi. Dwa krótsze boki ciasta zwinąć do środka tak, by w połowie złączyły się ze sobą- coś jak rogi barana :)). Ostrym nożem pokroić roladę w plasterki o szerokości ok. 1 cm. Palmiery umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez ok. 15-20 minut do zezłocenia

Nastoletnie Wypiekanie
Bułeczki z pesto 95

kulę, ułożyć w misce, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (około 1 godzinę). Po tym czasie ciasto rozwałkować na duży prostokąt, posmarować pesto. Zwinąć jak roladę wzdłuż dłuższego boku i pokroić na 16 części. Tak powstałe ślimaki ułożyć obok siebie (zwinięciem do góry) w przygotowanej tortownicy, posypać po wierzchu orzeszkami i przykryć ponownie na około 25 minut

wyzwania kuchenne
Rolada z malinami i galaretką 196

tygodniu. Takie ciasto idealnie sprawdza się latem, gdy mamy dostęp do świeżych malin. Biszkopt przekładam galaretką z dużą ilością owoców. Nie mogłam się już doczekać lata, więc zrobiłam roladkę zimą. gdy śnieg za oknem prószy :-) Ilość porcji: 8 sporych kawałków z blaszki 25/40 cm Całkowity czas przygotowania: do 2 godzin

AniaGotuje.pl
CIASTO TYGRYSEK 225

Ciasto pod taką nazwą od dawna krąży w sieci. Zrobiłam go w uproszczonej wersji bez roladek w środku i z moją ulubioną delikatną masą z  CIASTA DELICJA . Jeśli nie przepadacie za słodkimi ciastami to będzie idealne, lekkie, delikatnie i rozpływające w ustach. Polecam, bo nie jest pracochłonne a cieszy zarówno oko jak  i podniebienie :) BISZKOPT

Pani na deser
DROŻDŻÓWKI BEZ JAJEK 145

części. Jeśli chcemy zrobić bułeczki maślane robimy kulki i układamy w tortownicy robiąc odstępy. Jeżeli mamy ochotę na ślimaczki, ciasto rozwałkowujemy w prostokąt i smarujemy marmoladą. Następnie zwijamy jak roladę i kroimy w plasterki grubsze lub cieńsze w zależności od upodobań. Ja robię małe, takie w sam raz do ręki. Układamy w odstępach na blachę od piekarnika (wykładamy papierem

Pani na deser
DROŻDŻÓWKI Z SEREM 127

składniki mieszamy ze sobą, próbujemy i jeśli jest taka potrzeba dosładzamy. SKŁADANIE: Ciasto i ser  dzielimy na połowę, rozwałkowujemy na prostokąt, który smarujemy serem  i zwijamy w roladę. Kroimy na plastry, układamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.  Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Odstawiamy do napuszenia na ok. 20 minut. Wkładamy do ciepłego

Pani na deser
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO 169

Kupiłam mięso mielone i nie mając pomysłu co z niego zrobić, wyczarowałam takie roladki. Były pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego 2 kromki pszennego chleba 1 jajko 5 łyżek bułki tartej łyżka kaszy manny ok. 10 dag żółtego sera w kawałku ok. 10 dag szynki gotowanej w plastrach sól pieprz przyprawa do mięs 0,5 łyżeczki mielonego kminku

Pani na deser