roladki - 9750 przepisów (strona:431/650)

Kotlet de Volaille 994

Wałeczki masła owinąć folią i odłożyć do lodówki. Piersi dobrze rozbić tłuczkiem na płaskie kotlety. Każdą pierś oprószyć solą i pieprzem. Na każdej piersi ułożyć wałeczek masła i zwijać roladki. Na trzy talerzach umieścić mąkę, bułkę tartą i rozkłócone jajko. Zawinięte kotlety opanierować w mące, potem w jajku i bułce tartej i odstawić do lodówki, na mniej więcej godzinę. Smażyć

KUCHNIA POLSKA
Pulchniutkie ślimaki z marmoladą i lukrem 160

ściereczką i odstawiam na około godzinę.  Po godzinie na stolnicy oprószonej mąką rozwałkowuję prostokąt o grubości troszkę mniejszej od 1 cm. Rozwałkowane ciasto smaruję marmoladą i zwijam w roladę a następnie kroję na kawałki o szerokości ok 2,5-3 cm, układam poziomo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowane bułeczko - ślimaczki :) wkładam

Kuchnia Viki
Policzki wolowe w pomaranczach i winie z wolnowaru 128

mięsa. Może dlatego, że nadal brak detalicznego na nie popytu, że nie doceniamy tego produktu, że kojarzą nam się z czymś mniej estetycznym niż np polędwica czy mięso na rolady. A to błąd, bo przecież policzki zawierają dużo minerałów takich jak żelazo, cynk oraz obfitują w wartościowe dla nas b iałko, więc powinniśmy chętnie po nie sięgać. To czysta, dobra

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rolada ze szpinakiem i wędzonym łososiem 163

Rolada z łososiem zwraca uwagę pięknym zielonym kolorem, który zawdzięcza szpinakowi. Może być kolorową i smaczną przekąską na święta lub imprezę. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Odrywane cynamonki 147

posiekanych orzechów laskowych żółtko do smarowania Miękkie masło mieszamy z cukrem i cynamonem aż się ładnie połączą. Tą mieszanką smarujemy ciasto, a następnie posypujemy drobno posiekanymi orzechami. Zwijamy jak roladę i kroimy w ok 2 centymetrowe paski. Te paski układamy obok siebie w blaszce lub tortownicy, zostawiając maleńkie (maks. 0,5cm) odstępy. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i odstawiamy

Cynamonowe szczęście
Pomysły na szparagi 143

Jajko w koszulce na szparagach Tarta ze szparagami Sałatka ze szparagów i truskawek Sałatka szparagowa z buraczkami i feta Ziemniaczana sałatka ze szparagami i jajkiem Krem z zielonych szparagów Roladki drobiowe ze szparagami Wiosenne farffale ze szparagami Makaron z wędzonym łososiem, groszkiem i szparagami Smacznego

Codzienne Gotowanie
ROLADKI NADZIANE FETĄ I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 113

łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki czosnku niedźwiedziego WYKONANIE Filety cienko rozbijamy, z obu stron posypujemy marynatą. Jogurt rozrabiamy z fetą, mieszamy z czosnkiem. Nadzieniem smarujemy filety, zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 25 minut

słodki bratek
Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem 191

startego żółtego sera, a następnie układamy na nim plasterki boczku (tak aby jeden zachodził na drugi). Na boczku układamy białą kiełbasę i posypujemy resztą żółtego sera. Mięso zwijamy w roladę i związujemy nicią, aby nie rozpadło się podczas pieczenia. Łopatkę z białą kiełbasą i boczkiem pieczemy przez ok. 1 godzinę 45 minut w rękawie do pieczenia. Po upieczeniu odstawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini rolada na przekąskę 126

Takie mini roladki mogą mieć różne nadzienie i doskonale sprawdzają się z odpowiednimi dodatkami na obiad, ale ja zdecydowanie wolę je jako przekąski, które łatwo się pakuje na wynos. Oczywiście taką przekąskę można zjeść na zimno albo podgrzać. W obu wersjach smakuje tak samo dobrze. Przepis pochodzi z zeszytu mamy właśnie w tej wersji z nadzieniem, które w głównej mierze

Milion Smaków
Zapiekanka ziemniaczana na 5 sposobów 467

zewnątrz – babki z ziemniaków to naprawdę dobry sposób na zapiekankę. Szukasz jeszcze innych inspiracji? Weź więc pod uwagę tartę ziemniaczaną, w której rolę spodów spełniają puszyste placki, albo roladę z masy ziemniaczanej. Nadziać ją można dowolnie, np. duszoną marchewką, jajkiem albo mięsem. Ziemniaki to warzywa popularne, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Wprowadź do swojego menu ziemniaczaną zapiekankę i przyrządzaj

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bellanuna, Festiwal Najlepszych Restauracji Restaurant Week 160

Danie główne Lężnie bieszczadzkie zapiekane z serem haloumi na puree z pieczonego selera i kwaśnej śmietany Deser Małdrzyki z sorbetem jabłkowym na cydrze Wesele (ul. Rynek 20-23) Przystawka Roladka z grillowanej cukinii mus z pieczonego buraka i kozi ser Danie główne Gołąbek z nadzieniem z kaszy gryczanej i borowików , sos paprykowy i szparagi Deser Ciasto marchewkowe z lukrem pomarańczowym

Qlinarnie i Qlinarnie
Wiosenna sałatka z rzodkiewką i fetą 139

sałatka to taka wiosenna porcja witamin. Można zjeść samą lub jako dodatek np do grillowanego kurczaka lub takich roladek ze szparagami 1 op mieszanki sałat ze szpinakiem pęczek rzodkiewek 1 żółta papryka 150 g sera feta sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sałatkowego greckiego np. Knorr W misce ułożyć warstwę sałaty,na sałatę pokrojone w plasterki rzodkiewki. Następnie drugą

Kolorowa kuchnia Elki
Schab pieczony po sztygarsku 254

danie podaje się od dawna, przeważnie na uroczystościach rodzinnych lub świątecznych obiadach. Doskonale pasują do niego kluski śląskie , ale równie dobrze smakuje z ziemniakami czy kasza. Obok śląskich rolad schab sztygarski jest jedną z bardziej znanych potraw regionu. Mocny aromat czosnku i kminku nadaje mu cudownego charakteru, a po przekrojeniu oczko kiełbasy mruga zachęcając do jedzenia. Nie trzeba być Ślązakiem

Smaczna Pyza
Zawijas z fileta, fety i szpinaku 114

pieprzę. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję szpinak. Smażę chwilę by szpinak zmiękł i zmniejszył swoją objętość. Dodaję fetę i śmietanę. Mieszam. Powstanie gęsty sos. Na fileta nakładam masę szpinakową, Roladki zwijam, nakłuwam wykałaczkami by się nie rozwijały, moczę w roztrzepanym jajku, później w mące. Smażę na oleju. Po usmażeniu wyjmuję wykałaczki, kroję w plastry. Podaję z ugotowanymi ziemniaczkami.   Artykuł

MojaQchnia.pl
Naleśniki 169

zamiast cukru z prawdziwą wanilią, dodajemy szczyptę soli lub np. ulubione suszone zioła. Najczęściej naleśniki składam, gdy farsz już jest na cieście, w trójkąty. Naleśniki z dżemem zwijam jak roladę. Naleśniki na słodko jem na ciepło podsmażone na maśle lub na zimno

Moja smaczna kuchnia