Roladki z szynki Sałatka serowa w szynce Babeczki z pastą jajeczną i grillowanym łososiem Sałatka ziemniaczana Sałatka z szynką i serem Pieczarkowce Paszteciki Jajka z tuńczykiem Jajka z rzeżuchą i … Czytaj dalej Przystawki na Wielkanoc
czarrna od kuchniananasem na słonawym spodzie Migdałowa babka Mleczna babka kukurydziana Śmietankowy sernik z gruszką Ciasto marcepanowe Łaciaty sernik na ciasteczkowym spodzie Babka podwójnie pomarańczowa Sernik z bakaliami Ciasto marchewkowo-jabłkowe Rolada z masą makową Mazurek różany na kruchym cieście Szybka jabłkowa babka jogurtowa Waniliowy keks Ciasto pomarańczowe Babka z kokosem Strucla z białym serem i kruszonką Małe mazurki orzechowe Wielkanocne chlebki
Słodkie okruszkitalerz skrywa w sobie wiele interesujących smaków i jeśli nawet ktoś stwierdziłby, że początek uczty trochę wiał nudą, to tutaj szef kuchni puścił wodze fantazji. Głównym punktem potrawy jest roladka z perliczki, skrywająca w sobie świeżą śliwkę, która nie dominuje nad łagodnym smakiem mięsa, co śliwka suszona mogłaby uczynić. Smak wspaniale dopełnia sos z czerwonego wina. Jednak moim ulubionym fragmentem
Food Squaremiękkie masło łączymy z kakao i cukrem trzcinowym z dodatkiem cynamonu z Cejlonu Dr. Oetkera. Dodajemy posiekaną czekoladę. Rozsmarowujemy farsz na cieście zostawiając 2 cm margines. Zwijamy jak na roladę. Formę do babki natłuszczamy i wkładamy do środka wałek z ciasta, oplatając nim komin babki. Łączymy brzegi i zostawiamy na 40 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Pieczemy
Poezja smakuodnajduje się na polskim rynku i zna potrzeby polskich konsumentów. Producent stale poszerza swoją ofertę. Obecnie na rynku dostępne są chleby tostowe, bułki do podpiekania, bułki mleczne, babki, rolady, spody tortowe, muffiny, tartaletki, tortille, bezy i wiele innych. Do testowania otrzymałam nowość: baranek wielkanocny idealny do koszyczka ze święconką, a także babkę marmurkową, mini muffiny czekoladowe i straciatella oraz
Zrób to smacznieteż zdjęcie) 1. Babka wielkanocna (najszybsza) Styropian z żurawiną, czyli "sernik" na jogurtach greckich Ciastka/babeczki "grzybki" Lody kajmakowe (tylko 2 składniki) Babka majonezowa Sernik żurawinowy Sernik z murzynkiem Rolada kakaowa z kremem porzeczkowym Babka piaskowa pomarańczowa (na śmietanie, ekspresowa) 2. Muffinki - zajączki z ricottą i kremem śmietankowym 3. Chlebki i zajączki do koszyczka wielkanocnego 4. Sernik kawowy z wiśniową
Kolorowy Przepisownikzielono Babka tulipan Czarno-biały sernik Wielkanocny sernik z kajmakiem Sernik o smaku pomarańczy Słodkie jajka wielkanocne Świąteczne pasztety Pasztet z żurawiną Pieczeń z papryką Rolada z indyka z morelami Koszyczki z nadzieniem Jajka faszerowane
Kolorowa kuchnia ElkiPyszne połączenie sera z makiem . Zrobiło furorę podczas świątecznych spotkań rodzinnych , a wyszło przez zupełny przypadek :) W ostatnim poście podawałam przepis na roladę makową Makowiec zawijany z której miały wyjść 3 a mi powstały 2 ;) Stąd pozostałości masy makowej ;) Szukałam wśród Seromakowców i znalazłam na stronie Kwestiasmaku . Seromakowiec wyszedł wilgotny , aromatyczny , zrobię go jeszcze
Różne smaki w kuchniglazurze pomarańczowo-miodowej Udka kaczki duszone w soku jabłkowym Udka kacze w glazurze pomarańczowej Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczami Sałatka z kaczką, glazurowanymi figami, gorgonzolą i prażonymi orzechami Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety
karmelowyWięc polecamy go w takim towarzystwie. Składniki 10 świeżych fig 1 łyżka oliwy 1 łyżka cukru roszponka rukola 60 g uprażonych orzeszków piniowych 200 g świeżego sera koziego ( rolada ) Sos: pół łyżeczki musztardy Dijon półtora łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżeczki likieru porzeczkowego lub soku porzeczkowego 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju z orzechów włoskich ( można zastąpić
R'n'G Kitchenwłożyć mielone mięso, i smażyć mieszając, na koniec wsypać groszek konserwowy, wymieszać i wystudzić placek tortilli posmarować pikantnym sosem pomidorowym, nałożyć porcję mięsa, dodać pieczarki marynowane i zawinąć w roladki pokroić na porcje, można podgrzać w piekarniku lub mikrofali - smaczna na szybko kolacja...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiężeby wiedzieć czego unikać. Zobacz temperówki: KLIKNIJ Obieraczka (Julienne) To niepozorne urządzenie, to wielofunkcyjna obieraczka do warzyw . Sprawdzi się świetnie w robieniu domowego warzywnego makaronu, jak i pysznych roladek. Nie uzyskasz pięknego makaronu spaghetti jak ze spiralizera. Będą to raczej długie i cienkie obierki. Dla mnie rewelacja w sałatkach, jak i daniach na ciepło jako dodatek, który świetnie wygląda. Jest
BlendmanCHAŁWĄ I MIODEM PRZEPIS NA CIASTO SNICKERS PRZEPIS NA KARMELOWE CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS NA MAZUREK WIELKANOCNY PRZEPIS NA ORZECHOWY SERNIK PRZEPIS NA ROLADA Z MALINAMI PRZEPIS NA CIASTO CYTRUSOWY SERNIK PRZEPIS NA TORT OMBRE PRZEPIS NA KAWOWY TORT DROŻDŻOWA BABA Z CZEKOLADĄ I LUKREM
SMYKWKUCHNIJajka ugotować na twardo*. Jajka obrać, rozgnieść widelcem, dodać posiekane liście czosnku, śmietanę, doprawić do smaku. Pastę wymieszać, podawać z pieczywem. Taka pasta również świetnie się nadaje do zawijania roladek z szynki. Smacznego! *U mnie sprawdza się taki sposób: jajka wkładam do rondelka, zalewam zimną wodą, żeby całe były zanurzone, zagotowuję i gotuję 5 minut, wyłączam ogień i zostawiam
Obiad gotowystolnicy na nadzienie składniki wymieszać dokładnie ze sobą, twarogu nie mielę, lubimy grudkowaty, na każdy z prostokątów wyłożyć połowę nadzienia i rozsmarować, poukładać wiśnie z kompotu lub świeże, zwinąć roladę, końcówki podwinąć pod spód, zostawić na blasze z papierem do pieczenia do wyrośnięcia na 30 minut z podanych składników (miękka margaryna) mikserem utrzeć kruszonkę wyrośnięte strucle naciąć wzdłuż (nacinać głęboko
W Mojej Kuchni Lubię