przepadałam za ich zbyt mdłym smakiem. Jestem zdecydowanie fanką smaków kwaśnych i ostrych. Trochę to trwało, ale pokochałam to warzywo. Brokuły rewelacyjnie smakują z serem ricotta, jako nadzienie pysznych roladek . Sałatkę brokułową przygotowałam na moje urodziny. Goście byli zachwyceni. Brokuł w połączeniu z pysznym sosem czosnkowym i prażonym słonecznikiem smakuje wyśmienicie. Sałatka ta idealnie nada się uroczyste przyjęcie , ponieważ pięknie
Pobite gary Barbarypiątek w końcu nadejdzie, prawda? Dzisiejszy post jest wyjątkowy- to moja propozycja do konkursu zorganizowanego przez Smaki Południa . Zadanie pierwsze polegało na zaproponowaniu karnawałowej przekąski- poleciłam swoje cukiniowe roladki , które już nie raz poratowały mnie w imprezowym kryzysie. Zadanie drugie? Przygotować drink z użyciem wody Perrier. Poprosiłam konQbka o pomoc (nie żartowałam z tym certyfikowanym, on na prawdę ma papier
les mirabellesporcje Czas przygotowania: 35 min + 30 min 2 cukinie 1 cebula 140 g pomidorów suszonych w zalewie 2 ząbki czosnku 150 g ego szpinaku 200 g koziego sera (rolada) 450 g pomidorów z puszki szczypta cynamonu 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki brązowy cukier, miód, syrop z agawy (opcjonalnie) 2 łyżki harissy (przepis
Słodki Kompromisdobrze doprawiony ziołami, ten przepis będzie z dodatkiem musztardy i - jednych z moich ulubionych - ziół. Jest idealnym dodatkiem do jajek na twardo, potraw mięsnych, wytrawnych przekąsek z ciasta francuskiego, roladek z szynki lub serowych, także do mięsnych tortilli na ciepło lub zimno. Po prostu dopełnienie domowych imprezowych przekąsek. Zawsze przygotowuję go do uzupełnienia innych sosów: pomidorowego i ajoli - stanowią razem
Zasmakuj Kuchnikostkę i zawijamy w schaby :) Tak przygotowane mięso możemy usmażyć w głębokim tłuszczu, piekarniku, na patelni... W trakcie przygotowania schabów, gotujemy ryż i coś "zielonego" Gotowe :) soczysta roladka schabowa z ananasem, dla małych i dużych
chleba naszegopustego nori( w tym miejscu skleimy sushi). Mniej więcej w połowie ryżu układamy kawałki łososia, na rybie kładziemy ogórka i za pomocą maty bambusowej zwijamy nasze sushi w roladkę. Nori które zostało puste delikatnie smarujemy wodą i doklejamy sushi. Kroimy na 6-8 kawałków
słodkie i nie tylko historie kulinarnemożna przygotować smaczne ciasteczka. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego zmiksowane maliny Ciasto francuskie rozmrażamy i smarujemy zmiksowanymi malinami. Ciasto zwijamy z obu stron do środka tak jak roladę. Następnie kroimy na plastry o szerokości 1 cm i układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do uzyskania złotego koloru. Smacznego
Pyszności Słodkościdnia. Tym razem sałatka z grillowanym serem kozim, buraczkiem, rukolą i dressingiem na bazie dżemu z czarnego bzu. Całość posypałam uprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi. Pycha! Składniki: 1 roladka sera koziego (około 150 g) 2 malutkie buraczki garść rukoli 1 łyżka orzechów włoskich Dressing: 2 łyżki dżemu Łowicz 100% owoców – Czarny bez 1 łyżka oliwy z oliwek
Oryginalny smakspłaszczonej kluseczek zrobiłam serduszka. Ugotowałam je w osolonej solą morską wodzie. Po wyłożeniu kluseczek na każdej ułożyłam serduszko wycięte z papryki. No i jeszcze modra kapusta i rolada z sosem
Gotuj Sam!kroimy go obieraczką do warzyw na cienki paski. Paseczki te rolujemy i układamy na łososia. Śmietanę mieszamy z sokiem z cytryny i solą do smaku, a następnie wkładamy w roladki ogórkowe, a także wykładamy bezpośrednio na łososia. Całość można posypać świeżo zmielonym pieprzem
Państwo Wojtczuk gotująrodzynki (dałem 50 g posiekanych suszonych śliwek) Ciasto dobrze wymieszać, zostawić do fermentacji na 90 minut, jak podrośnie odpoczynek 15 minut na blacie, rozwałkować na prostokąt i zwinąć jak roladę, uformować podłużny bochenek. Przełożyć na papier do pieczenia i zostawić do wyrastania na 75 minut na blacie. Po nakłuwać patyczkiem i oprószyć mąką. Pieczenie: zaparować piekarnik, piec 50 minut
Przepisy na domowy ser i chlebsmakach Dorota Prosty, szybki obiad Aga Cynamonowe ciasto z jabłkami Magdalena Lodowy deser cappuccino Marzena Koktajl z krewetek Marta Dwukolorowa rolada z bitą śmietaną A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek
Magiczne Życie MartyZwijamy w rulonik. Na koniec obwijamy szynką szwarcwaldzką i spinamy wykałaczkami. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na klarowanym maśle. Do pieczarek wylewamy pomidory. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy roladki i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa ( około 30 -40 minut ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki EwyOstatnio w sklepie mięsnym zobaczyłam boczek zrolowany i postanowiłam kupić i wypróbować. Wyszedł bardzo smaczny, a rolada się nie rozwalała. Składniki: boczek surowy (mój kawałek ważył ok 1,5 kg), sól peklowa, pieprz, majeranek, czosnek (dałam około 9 ząbków). Przygotowanie: Boczek kupiłam już zrolowany, nie chciałam go rozwijać, bo nie miałam sznurka żeby go ponownie związywać, więc nacierałam zrolowany
Państwo Wojtczuk gotująostudzić. Masło ukręcić na puszystą masę i dodawać stopniowo truflową masę. Wszystko łączymy mikserem. Część kremu rozsmarowujemy na rozwiniętym biszkopcie. Całość delikatnie zwijamy, a pozostały krem wykładamy na wierzch rolady i dekorujemy
Państwo Wojtczuk gotują