roladki - 9750 przepisów (strona:443/650)

Potrawy na Sylwestra 2016 182

krewetkami Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami Sałatka z kurczaka z dynią Sałatka porowa z jajkiem i rodzynkami Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka

Codzienne Gotowanie
Masa śliwkowo-orzechowa do ciast i tortów 135

Bardzo ciekawe nadzienie, które można wykorzystać do przełożenia piernika lub jako dodatek do ciast i tortów. U mnie masa ta zagościła w świątecznej roladzie biszkoptowej. Przepis na nią znajdziecie ---> TUTAJ . SKŁADNIKI 500 g śliwek (waga bez pestek) 100 g cukru 150 g orzechów włoskich (waga bez łupin) WYKONANIE Śliwki umyć, przeciąć na pół, wyciągnąć pestki i przełożyć do garnuszka

Passions hobbies life
szarlotka z pomarańczową nutką 93

wylepić nią dno natłuszczonej tortownicy (26 cm), ponakłuwać widelcem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 10 minut. Drugą część ciasta rozwałkować, posmarować cynamonowym masłem, zwinąć w roladkę, pokroić w ok 5 mm krążki. Na podpieczony spód wyłożyć uprażone jabłka. Wyrównać, na wierzch ułożyć krążki ciasta z cynamonem. Piec ok 40 minut. Po wystudzeniu, przed podaniem posypać cukrem

6niebo
Świąteczny zawijaniec z piernikowym lemon curd 133

wierzch ciasta. Rozwałkowujemy duży prostokąt o wymiarach 50x30 cm. Po całości rozsmarowujemy piernikowy lemon curd oraz rozkładamy rodzynki i skórkę pomarańczową. Całość zwijamy do środka wzdłuż dłuższego boku. Gotową roladę zawijamy ponownie na kształt ślimaka. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 20 cm, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 30 minut. Po tym czasie ciasto pieczemy w nagrzanym

VioletoweKucharzenie
Paszteciki z kapustą i grzybami 176

majerankiem. Gotować jeszcze 5 minut. Po wystudzeniu dokładnie odcedzić, ponieważ farsz musi być suchy. Wyrośnięte ciasto rozwałkować, pokroić w pasy i na każdym paku  rozłożyć nadzienie.Zwinąć roladki i pokroić na małe kawałki.Przełożyć na blachę z papierem do pieczenia. Przykryć i pozostawić do podwojenia objętości.Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem, czarnuszką itd. Piec około

Moje domowe kucharzenie
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU (keto, LCHF, optymalne, paleo) 416

smaku. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Wymoczone śledzie wytrzeć ręcznikiem papierowym. Płaty układać na desce skórą od spodu. Na środek każdego wykładać porcję wystudzonej cebuli i zwijać w rulon. Roladki przekłuwać wykałaczką. Ułożyć ciasno w słoiku, zalać pozostałą oliwą dodając liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Pozostawić na minimum 24 godziny a najlepiej na 2-3 dni Smacznego! — BTW całości

Ola la LCHF
25 przepisów na zapiekanki 310

groszkiem i szynką 18. Zapiekanka makaronowa z pieczarkami 19. Zapiekanka jajeczna 20. Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 21. Zapiekanka makaronowa na szybko 22. Zapiekanka ziemniaczana z serem wędzonym 23. Zapiekane roladki kapuściane 24. Zapiekanka z kiszoną kapustą i kiełbasą 25. Zapiekanka dyniowa na słodko

Tradycyjna Kuchnia
Drożdżowa choinka z makiem 99

dwie porcje. Wykonanie – choinka: Ciasto drożdżowe podzielić na dwie porcje i każdą z nich rozwałkować w kształcie prostokąta. Na cieście wyłożyć masę makową i rozsmarować. Ciasto zawinąć jak roladę, a brzegi posmarować rozkłóconym jajkiem. Ciasto pokroić na plastry grubości 1,5 cm i układać na papierze do pieczenia w kształcie choinki. Gotową choinkę odstawić na pół godziny do wyrośnięcia

Kuchnia Bon Appetit
Zestawienie moich najlepszych przepisów na Święta! 205

już za pasem, przypominam więc moje ulubione świąteczne przepisy! Mam nadzieję, ze zainspirują Was do urozmaicenia świątecznego stołu Sałatka z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą Sałatka śledziowa z buraczkami Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną Szybka sałatka z tuńczykiem Ciasto korzenne z gruszkami i daktylami Śledzie w sosie miodowo-musztardowym Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Karp zapiekany

karmelowy
Najlepsze przepisy z blogów #3 | Boże Narodzenie 172

BLOG: http://wypiekibeaty.com.pl/ Śledzie w sosie piernikowym BLOG: https://poproszedokladke.pl/ Drożdżowy makowiec zawijany BLOG: http://obiadgotowy.blogspot.com/ Karp smażony BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Karp zapiekany z pieczarkami BLOG: http://karmelowy.pl/ Odwrócona rolada makowa BLOG: http://pelnytalerz.blogspot.com/ Pasztet świąteczny BLOG: http://www.karointhekitchen.com/ Karp w galarecie BLOG: http://gotowaniecieszy.blox.pl/ Kutia BLOG: http://www.poezja-smaku.pl/ Kompot z suszu BLOG: http://kuchennybalagan.blogspot.com/ Pierogi z kapustą i grzybami

Kuchnia Bazylii
50 słodkich świątecznych przepisów 256

kaszy manny Szybkie pomarańczowe ciasto Murzynek z serem. Czekoladowe ciasto z serem. Ciasto marcepanowe. Przepis dla wielbicieli marcepanu. Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe i bardzo puszyste ciasto dla każdego. Rolada z masą makową. Drożdżowy makowiec. Szybkie pomarańczowe ciasto z kisielem Szybkie ciasto czekoladowe z ananasem Śmietankowy sernik z gruszką Aromatyczny murzynek z marmoladą Babka limonkowa (bez miksera) Pyszny waniliowy keks

Słodkie okruszki
Makowczyki 139

zwijamy w rulon, jak roladę i tniemy na plastry około 5 centymetrowej grubości. Tak postępujemy z każdym kawałkiem ciasta. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na blaszce nasze makowe roladki, smarować rozmąconym jajkiem, wstawić do piekarnika na około 10 minut w temp. 200 st. Smacznego

kgwjanczewo
Matiasy z jabłkami 186

dzień wcześniej zamarynować w occie jabłkowym z dodatkiem przypraw. Następnego dnia przygotować farsz z jabłek, cebuli, kiszonego ogórka i marynowanych grzybków. Posmarować nim osaczone z zalewy filety. Zwinąć jak roladki, spiąć wykałaczkami i gotowe.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie / Świąteczne ciasta 948

/2016/12/rumowe-bombki-w-kokosie.html  7. Makowiec na cieście drożdżowym: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/makowiec-na-ciescie-drozdzowym.html  8. Puszysty sernik: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/03/sernik-puszysty-atwy-szybki.html  9. Babeczki keksowe: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babeczki-keksowe.html  10. Babka piernikowa: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babka-piernikowa.html  11. Makowiec - rolada: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/makowiec-ciasto-drozdzowe.html  12. Babka keksowa: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babka-keksowa.html  13. Keks: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/keks-swiateczny.html  14. Murzynek: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/11/pomaranczowy-murzynek-wedug-nigelli.html  15. Makowiec japoński: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/11/makowiec-japonski-makowiec-z-jabkami.html 

Szefowa kuchni
świąteczny sernik pomarańczowy na piernikowym ślimaku 180

minut. Po upieczeniu wystudzić i odkleić z papieru. Pociąć na paski o szerokości około 3-4 centymetrów, wszystkie równo.  Na cieście rozsmarować powidła. Pierwszy pasek zwinąć w roladkę. Położyć na drugim pasku ciasta i zwinąć razem z nim. Postępować z każdym kolejnym paskiem tak, żeby powstawał coraz większy ślimak.  Dno tortownicy wyścielić papierem do pieczenia, boki także wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia