roladki - 9750 przepisów (strona:449/650)

drożdżówki dyniowe z cynamonem 120

solą. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkuj je na prostokąt o wymiarach 30x40 cm. Posmaruj powierzchnię masą maślano-cynamonową, zostawiając wzdłuż długiego brzegu 1 cm nie posmarowany. Zacznij zwijać ciasto w roladę od przeciwnego brzegu. Następnie pokrój je na 15 kawałków. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na niej ciasto. Przykryj szczelnie folią spożywczą lub włóż do reklamówki i odstaw

Eksperyment sobotni
Najlepsze przepisy z blogów #1 | Przepisy na dynię 149

śląskie z dynią i sosem kurkowym BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Ravioli z dynią BLOG: http://madameedith.com/ Owsianka dyniowa BLOG: http://www.truetastehunters.com/ Babeczki dyniowe z kremem karmelowym BLOG: http://vegazone.blox.pl/html Rolada dyniowa BLOG: http://candycompany.pl/ Jesienna sałatka z pieczoną dynią BLOG: http://gotowaniecieszy.blox.pl/ Kopytka dyniowe BLOG: http://filozofiasmaku.blogspot.com/ Gulasz wołowy z dynią i ziemniakami BLOG: http://krainamiodemplynaca.blogspot.com/ Szybkie bułeczki dyniowe BLOG

Kuchnia Bazylii
Wrapy z łososiem i sosem chrzanowym 116

przygotowane wrapy można zjeść na zimno lub wstawić do naczynia żaroodpornego i podpiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 5 minut. W podobny sposób przygotujecie również mini roladki z łososiem . SMACZEGO

Bez Cebuli
Kluski śląskie 109

wynalazek, który znają chyba wszyscy. Małe kluseczki z dziurką na sos. Miękkie, puchate i spróbuj zrobić inaczej niż na Śląsku, to zaraz wyrusza krucjata pod sztandarem modrej kapusty i rolady. U mnie w domu kluski śląskie zawsze robiła babcia albo mama. Nawet jak kilkanaście lat temu zaczęłam gotować, omijałam to ustrojstwo szerokim łukiem, bo znając siebie, pewnie bym coś dodała

ladykitchen
Rolady z szynki faszerowane fasolką szparagową i suszonymi pomidorami 161

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry. Rozbić cieniutko, opruszyć z obu strony papryką, solą i pieprzem. Na każdy kawałe mięsa nakładamy po kilka fasolek i pomidorków, dokładnie zwijamy formując roladę, spinamy wykałaczką. Obsmażamy na gorącym tłuszczu do momentu, aż sie ładnie zrumienią. Podlewamy wodą, dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy na małym ogniu do miękkości. Na koniec zagęszczamy

magiczna kuchnia Kasi
paszteciki drożdżowe z kapustą i kabanosem 163

solą, pieprzem i czosnkiem. Wystudzić.  Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkować i pokroić w paski szerokości około 4 cm. Na każdy nałożyć łyżkę farszu i położyć kawałek kabanosa. Zwijać jak roladki i układać na blaszce. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem i sezamem. Piec w 200*C okolo 15 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada szpinakowa z warzywami 277

między czasie mrożonkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Serek (można wymieszać z posiekanym koperkiem) rozsmarować grubą warstwą na cieście szpinakowym. Na serku ułożyć wcześniej przygotowane wystudzone warzywa. Zawinąć w roladę i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Przed podaniem pokroić w grube krążki Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

W garach u Gosi
Owocowe tosty 132

waniliowy, szczypta soli Olej do smażenia Wykonanie: Z każdej kromeczki chleba odciąć skórkę po czym dokładnie rozwałkować. Następnie posmarować serkiem ułożyć na nim owoce, ja lekko posłodziłam i zrolować roladkę, którą moczymy we wcześniej przygotowanym jajku   z jogurtem, wiórkami, szczyptą soli i cukru. Każdą smażyć na złoty kolor na oleju. Aby nieco odchudzić tosty można również podpiec w piekarniku

W garach u Gosi
Pierś z indyka ze szpinakiem i paprykowym serem w cieście francuskim 153

oprószyć). Ciasto francuskie rozwijamy, nacinamy z dwóch stron w paski około 1,5-2cm, pozostawiając nieprzecięty środek (tak na 10-13cm). Mięso z zawartością zwijamy w ciasną roladę i układamy na przygotowanym cieście francuskim i zaplatamy paskami, lekko je na siebie nakładając, by dobrze się skleiło. Całość wkładamy do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia i wstawiamy

Kolorowy Przepisownik
Łosoś w cykorii z sosem musztardowo-miodowym z kiełkami sałaty i słodka papryką 175

całe 10 minut. hashtag #Ambition Składniki: na zdj. na dwie osoby 1 średniej wielkości cykoria 100 g wędzonego łososia 1 łyżka mielonej słodkiej papryki kilka kiełków sałaty na jedna roladkę sos musztardowo-miodowy 2 łyżki Sposób: Cyrkonię ucinamy od strony korzenia, roztrzepujemy tak by liście odeszły. Myjemy i osuszamy. Następnie smarujemy liście w środku  naszym sosem przepis wyżej

Viola cooks with passion
Cykoria zapiekana z koperkiem w szynce parmeńskiej 131

minuty, studzimy. Na plasterki szynki posypujemy koperek i żółty ser. Rozgrzewamy piekarnik do 180C Zawijamy cykorię i układamy do naczynia dodając po 1 łyżeczce masła klarowanego na sztukę roladki. Pieczemy 10 minut, następnie posypujemy po wierzchu znów serem i dodatkowo parmezanem . Pieczemy następne 5 minutek. To wszystko kochani. Smacznego

Viola cooks with passion