roladki - 9750 przepisów (strona:454/650)

Buraczki tarte 137

Ilość cukru zależy od tego jak słodkie są buraki. Do smaku można dodać także ocet lub sok z cytryny. Podajemy jako dodatek do obiadu np. z kluskami ślaskimi i roladą

Moja smaczna kuchnia
PIERŚ Z KACZKI w sosie pomarańczowo-śliwkowym 144

dusząc ją około 20 minut pod przykryciem przewracając od czasu do czasu. WYKŁADAJAC NA TALERZ DAJCIE PONIEŚĆ SIE FANTAZJI Dodatkiem do tego dania były pieczone ziemniaki ,karmelizowana kukurydza,i roladki z fasolki szparagowej z boczkiem

Viola cooks with passion
Krokiety z pieczarkami i cebulą 129

kontrolować A gdy zrobimy to odzielnie pięknie  sie polacza smakiem  a nie płynami. Odstawiamy do wystygniecia Nasze bliny mozemy juz faszerowac Metody  sa różne  koperty,Roladki  itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka  tarta  Zawiniete ktokiety musimy obtaczac w jajku a później bułce  tartej Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem okolo

Viola cooks with passion
Roladki kurczece z feta,szpinakiem i szynka parmenska 126

pietruszka i szynka parmenska Następnie  zawijam  roladke i umieszczamy na foli spożywczej  Staramy sie zawinąć  tak jak cukietka Mocno i elastycznie Następnie  owijamy nasza roladka  w folii  spożywczej i  w aluminiowa i gotujemy około  30-40 min. Folia  musi zmienic kolor na ciemnieszy Wyciagamy nasze cukierki i ostrożnie  ściągamy

Viola cooks with passion
Roladki szparagowe z pastą Wasabi i karczochami 127

Składniki: Opakowanie szparagów Boczek kilka małych pieczarek groszek parmezan ,karczochy -jako dodatek Na jedną roladkę potrzebujemy 3 szparagi jeden plaster boczku Sposób: szparagi gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie ,odcedzamy. Rozgrzewamy piekarnik Gdy przestygną szparagi zawijamy po 3 sztuki w boczku,i pieczemy około 30 minut w piekarniku program Fun 200C Prażymy pieczarki na patelni nie dodając oleju , Wszytko

Viola cooks with passion
Cannelloni Carbonara z kurkami w boczku 118

zagotuje. Odlewamy i odkładamy na bok. Gdy wszytko przestygnie boczkiem owijamy makaron i faszerujemy go kurkami z Carbonadą. Na blaszkę kładziemy folię i smarujemy oliwą z oliwek ,następnie nasze roladki i znów smarujemy oliwą . Pieczemy 40 minut w 180C Smacznego

Viola cooks with passion
Krokiety z pasztetem Profi 126

powierzchnię najlepiej  żeby  placki były cienkie  i smażymy z dwóch  stron. Nasze bliny możemy już faszerować Faszerujemy pasztetem Profi Metody  są różne  koperty,Roladki  itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka  tarta  Zawinięte krokiety musimy obtaczać w jajku a później bułce  tartej Rozgrzewamy patelnie zalewamy olejem około

Viola cooks with passion
Kluski Shreka - zielone kluseczki nie tylko dla dzieci 194

szczęście znalazłam stare. Jedliśmy kluski Shreka zarówno na słodko, jak i ze słonym sosem. Mi bardziej podeszły w pierwszej wersji (na zdjęciach), jednak pewnie gdybym podała je z ulubioną roladą i sosem również byłyby super. Uwielbiam kluski. :) W tych szpinaku w zasadzie nie czuć, przynajmniej mi w ogóle nie przeszkadzał. Co do koloru - byłby ładniejszy, gdybym użyła gładszego szpinaku. Wspominałam

Anioszek w kuchni
Rolada wytrawna z cukinii 164

Pieczemy w 200 stopniach koło 30 minut sprawdzając czy się upiekło. Krok 7 Po upieczeniu i wyjęciu z pieca smarujemy naturalnym jogurtem z dodatkiem sprasowanego czosnku soli i pieprzu.Zwijamy roladę i kroimy w paseczki.Podajemy na gorąco choć na zimno tez jest smaczna

Różowa kuchnia
Roladki z kurczaka z feta i pomidorami. 158

papryką słodką w proszku. 2. Fetę oraz pomidora kroimy w kosteczkę i mieszamy do lekkiego rozpadnięcia się ( ma się utworzyć pasta ) 3. Nakładamy pastę na filety i zawijamy w roladkę spinając je wykałaczkami. Obtaczamy je w jajku i bułce dwa razy i smażymy na rozgrzanym oleju najpierw na średnim ogniu, potem na najmniejszym tak aby filety się upiekły. 4. Kiedy

Gotowanie...to proste !
Francuskie ślimaki z cukinią 210

Roladę kroimy na 1,5 cm kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy przez 25 minut. Roladki powinny być rumiane. Podajemy gorące, choć na zimno smakują również znakomicie. By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Pieczona pierś z kurczaka z warzywami 165

stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem kurczak szpinak

Fit&Fast Kitchen
Kukurydziane roladki z kurczaka 226

oprószyć przyprawą do kurczaka, pieprzem czarnym i solą. Mozzarellę pokroić na plasterki i rozłożyć na kotletach. Ułożyć paski kukurydzy, starając się żeby ziarenka się nie rozpadły. Zwinąć ciasno w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami. Obtaczać w rozmąconym jajku, a następnie w zmielonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)     Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu

https:KKuchniaMniam
roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki 339

składniki: 800 g schabu bez kości 300 g pieczarek 1 cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak z patelni ekspresowo- roladki z udka faszerowane w kremowym pieczarkowym sosie 147

części kurczaka natrzeć delikatnie przyprawami i ułożyć wewnątrz pokrojone pieczarki. Zwinąć i spiąć wykałaczką. Pozostałe pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą na oliwie. Dodać zwinięte roladki i smażyć, ciągle odwracając około 7 minut. Następnie podlać całość bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 15-20 minut. Potrawę zdjąć z ognia, podlać śmietaną i delikatnie

Tradycyjna Kuchnia