roladki - 9750 przepisów (strona:463/650)

Bułeczki czekoladowo – cynamonowe 184

międzyczasie przygotować nadzienie.Czekoladę zetrzeć na tarce, dodać stopione i przestudzone masło, cukier i cynamon.Wszystko razem wymieszać.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta ,posmarować masą i zwinąć w roladę .Pokroić   plastry i układać na blaszkę zostawiając odstępy. Odstawić do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika  posmarować mlekiem, żeby ładnie się zrumieniły.Piec w temperaturze 180 stopni przez około

Moje domowe kucharzenie
Rolada szpinakowa z łososiem 357

cytry ostrożnie, aby serek nie był za kwaśny. Z ciasta ściągnąć papier do pieczenia, rozsmarować na cieście serek, na wierzch ułożyć plastry łososia.  Powoli zrolować. Po tym rolada jest gotowa do jedzenia, przechowywać w lodówce.  SMACZNEGO

Swojskie jedzonko
Kilka pomysłów na andrzejkowy stół 290

wędzonym łososiem  Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku : 3. Rogaliki z ciasta francuskiego na słono  Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku : 4. Roladki z tortilli  Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku:  5. Biedronki na krakersach z pastą z wędzonego łososia  Klik po przepis Przepis również w formie filmiku

W kuchni u Moniki
Deska serów - jak przygotować i jak podawać 299

cheddar), półtwarde (np. mimolette) i miękkie (np. romadur lub Limburger) sery pleśniowe typu camembert sery z przerostem pleśni (np. gorgonzola, brie, roquefort, lazur) sery twarogowy (np. w formie rolady lub kuleczek labnehu) *** jeśli decydujemy się na różnorodność, to warto umieścić na desce sery produkowane z różnych rodzajów mleka (krowiego, koziego, owczego) Dodatki winogrona orzechy włoskie pomidorki koktajlowe suszone pomidory oliwki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czekoladowy deser lodowy z bezą włoską 180

możemy cieszyć się w domu doskonałym w smaku i apetycznie wyglądającym deserem jak z najwspanialszych kawiarni. Już raz pokazywałam Wam deser przygotowany na bazie tych lodów : była to czekoladowa‪ ‎ rolada z lodami i malinami to również było super połączenie. A, że niedługo na rynku pokażą się te lody w świątecznej odsłonie, więc mój czekoladowy deser z bezą włoską został pokazany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżowe ślimaczki z serem i cynamonem 225

części ciasta wyłożyć masę serową i ją rozsmarować. Ciasto złożyć na pół (tak aby przykryć ser) i zrolować. W między czasie przygotować blaszkę. Za pomocą ostrego nożna pokroić roladę w "plastry". Każdy z nich posmarować białkiem i pozostawić na blaszce do podwojenia objętości, każdą z drożdżówek posypać zmielonym cynamonem.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, drożdżówki piec przez około 30 minut

Krakowskie smaki Ani
Trifle z jabłkami i karmelem 194

zagląda do mnie na Cafe Amaretto ten pewnie zauważył, że ostatnio dominują tam przepisy łączące jabłka z karmelem. Można tam znaleźć t artę z jabłkami i sosem karmelowym oraz roladę jabłkową z polewą karmelową . Wszystko w związku z poszukiwaniem idealnego przepisu na karmel i metody jego przygotowania. Udało mi się w końcu to osiągnąć i spieszę wobec tego z przepisem

Wiem co jem
Ciasteczka Ślimaczki 187

postępujemy z ciemnym masłem, dodając jeszcze kakao, likier kawowy i Inkę. Po schłodzeniu rozwałkowujemy najpierw ciasto ciemne na dość cienki prostokąt, a na nim ciasto jasne.  Zawijamy ciasną roladę i kroimy na ok 1 cm kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15-20 minut w 180 st. C. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków
Weganin na diecie dr Dąbrowskiej. KAPUSTA CZERWONA 244

połówki cytryny, - na koniec zielona cebulka, którą sypiemy już na talerzu. Efekt - bardzo fajne danie kapuściane, a zimne resztki smakują "jak kapusta, która leżała w sosie z rolad" - no,no,no ;)  Dieta nie musi być nudna, a kapusta tylko gotowana, wszystko jest w głowie, pamiętajcie

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Udziec z indyka z marchewką 314

mięsa, skórę pozostawić. Natrzeć dokładnie marynatą i odstawić na co najmniej 3 godziny. Marchewkę obrać i wcisnąć w zagłębienia mięsa. Dałam 4 marchewki na jeden udziec. Zwinąć ciasno w roladę, tak aby skóra była po zewnętrznej stronie i związać nicią bawełnianą. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i obsmażyć z każdej strony. Przełożyć do rękawa do pieczenia i wstawić

https:KKuchniaMniam
Babeczki jabłkowe, błyskawiczne i pyszne 182

muszą się gotować. Delikatnie odcedzić na sitku i przelać zimną wodą. Na każdym paseczku układać plasterki jabłek tak żeby nachodziły jeden na drugi, złożyć pasek na pół. Zwinąć jak roladę i włożyć do uprzednio przygotowanych i wysmarowanych masłem foremek do muffinek. Wszystkie babeczki posypać cukrem i obsypać cynamonem i orzeszkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika

Kuchnia Pokoleń
Rolada wieprzowa z kurkami 155

Moja pierwsza propozycja w akcji ” 12 potraw na świąteczny stół „. Pyszna soczysta rolada. ok. 1,5 kg schabu 0,5 kg mięsa mielonego 300 g kurek ( u mnie mrożone ) 1 cebula 1 jajko kilka plastrów szynki suszonej jabłka sól, pieprz olej dodatkowo : sznurek bawełniany do wiązania Cebulę obrać i pokroić w kostkę

Polska Zupa
,,Rolada serowa’’ 17107

Roladka, którą dziś prezentuję jest prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealna na przystawkę czy jako przekąska w ciągu dnia, a składniki potrzebne do jej przyrządzenia z pewnością znajdziecie w swojej lodówce. Zawinięte w ser żółty jajka i szynka tworzą smaczną kompozycję. Polecam! Składniki: 0,5 kg żółtego sera 15 dkg serka śmietankowego Delikate 3 jajka ugotowane na twardo 6 plasterków

Podróż w kulinaria
lukrowana jabłkowa strucla 202

warstwę jabłkowych powideł, zostawiając z każdego brzegu ciasta, po pięć centymetrów bez warstwy powideł.  Teraz jabłkową masę posypujemy cynamonem,  ciasto rolujemy wzdłuż dłuższego boku, nadając mu kształt rolady, przekładamy je na wyłożoną pergaminem blachę i całość wstawiamy do  piekarnika nagrzanego do temperatury 185 stopni. Struclę pieczemy w tej temperaturze   przez 45-50 minut

Miód i pieprz
Paszteciki z pieczarkami . 241

dusić aż pasztet zmięknie .Do zimnego farszu dodać starty ser i wymieszać. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować na duży prostokąt , nałożyć połowę  farszu , zwijać jak roladę. Z wałka wycinać romby . Paszteciki posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Podawać jako dodatek do barszczu . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania