roladki - 9750 przepisów (strona:464/650)

DROŻDŻOWE MUFFINKI 89

margarynę. Wyrabiamy ciasto, robimy kulkę, zostawiamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy dżemem, zawijamy jak roladę i tniemy w 4 cm paski. Tak przygotowane ślimaczki układamy w foremkach na muffinki uprzednio wysmarowanych masłem lub olejem. Pieczemy 18-20 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu smarujemy lukrem

słodki bratek
Szynka z chrzanem w galarecie 323

tego jak ostry mamy chrzan i jak ostry serek chcemy uzyskać. Doprawiamy serek solą i pieprzem do smaku a następnie smarujemy każdy plasterek szynki zwijając w rulonik.  Roladki ułożyć na półmisku. Z gorącego wywaru odlać 1/4 szklanki płynu i rozmieszać w nim żelatynę do całkowitego jej rozpuszczenia. Następnie łączymy z pozostałym wywarem i pozostawiamy do wystygnięcia. Chłodnym wywarem

W kuchennej krainie
Roladki zapieczone w sosie z oscypkiem 173

topiony. Śmietanę mieszamy z mąką oraz keczupem. Przelewamy do wody. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu zgęstnienia sosu. Doprawiamy solą, pieprzem i liściem lubczyku. Sosem zalewamy mięso z ziemniakami. Roladki zapiekamy pod przykryciem w temperaturze 180*C przez 50-60 minut. Po upieczeniu możemy udekorować pomidorami i koperkiem

VioletoweKucharzenie
Pierogi z kozim serem 75

kozim jesteśmy po prostu zakochani, więc wylądował jako farsz do naszych pierogów.   Składniki 300 g mąki pszennej 180 ml gorącej wody 1/2 łyżki masła szczypta soli 300 g rolady z sera koziego Dodatkowo: masło (3 łyżki) koperek   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Z sera koziego robimy kulki z sera koziego, wielkości orzecha włoskiego

R'n'G Kitchen
Polenta z grzybami 102

choć ominęła mnie migrena, to strasznie byłam wczoraj senna. Post jest dziś Po świątecznych obiadach i serniczkach czas na powrót do lekkiego jedzenia. Tradycyjne sosy, żurki, kluski i rolady potrafią obciążyć żołądek i potem marzymy o ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Gołąbki z kapusty włoskiej nadziewane mięsem z pieczarkami i kaszą pęczak. 178

kaszy, przyprawić ewentualnie solą i pieprzem, dobrze wymieszać.Na każdy liść jeśli jest duży nałożyć po 2 łyżki kopiaste farszu. Boki liścia założyć do środka i zwijać jak roladę.Naczynie żaroodporne wyłożyć kilkoma liśćmi kapusty, układać ściśle obok siebie zwinięte gołąbki, zalać wszystko około 1/2 litra zimnej wody. Wierzch naczynia przykryć drugim naczyniem szklanym, jeśli nie macie takiego to możecie

Sama słodycz i szczypta chili
Jaja faszerowane tuńczykiem i serkiem homogenizowanym bez laktozy 86

bazylii, trochę oliwy z oliwek jeśli farsz będzie zbyt gęsty. Zmiksuj na gładki krem. Do nadziewania połówek jaj użyj dekoratora, będzie szybciej. Przed podaniem posyp rzeżuchą. Podałam w towarzystwie roladek z goudy i kawioru z bakłażana- bez laktozy- ale o tym niebawem! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Przekąska- roladki z kawiorem z bakłażana. Bez laktozy, bez obaw 120

zepnij wykałaczką. Udekoruj listkiem bazylii i papryką. Idealna byłaby oliwka i to zielona ,ale niestety ja jej nie miała pod ręką, a liczyła się szybkość! Przed samym podaniem każdą roladkę dosmacz glassą sojową. Smacznego! Pysznie, szybko i na chrupiąco

Z Kuchni Do Kuchni
Zawijance z pieczarkami. 94

rozbijamy, posypujemy przyprawą, pieczarki smażymy z cebulą pokrojoną w kostkę, usmażone pieczarki i ogórki mielimy na grubych oczkach, jeśli trzeba doprawiamy, farsz nakładamy na rozbite kotlety, zawijamy brzegi, zwijamy rolady, zapinamy wykałaczką, smażymy na maśle do zrumienienia, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego na około 1/2 godz. (przykryć folią aluminiową)- mięsko musi być miękkie

Kuchnia Beaty
Pasta z pieczonych buraków i fasoli 114

można wzbogacić smak chrzanem, jabłkiem lub ziołami, można przygotować pastę bardzo kremową lub z niewielkimi kawałkami warzyw (tę wersję lubię najbardziej), można wreszcie  użyć jej jako farszu do roladek z cukinii lub bakłażana. Składniki - proporcje na słoik o pojemności 1 lita 250 g suchej fasoli (czerwonej, czarnej lub w ostateczności białej lub zastąpić ciecierzycą) *** 5 średnich buraków 1 duża

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mazurek z konfiturą malinową i kremem z masła orzechowego 133

Wielki Czwartek. Tak na dobrą sprawę w domach trwa już Świąteczna gorączka i krzątanina. Co przygotować? Barszcz biały, żurek czy zupę chrzanową? Pieczeń rzymską, roladę szpinakową czy domową wędlinę? Jajka z majonezem, nadziewane pieczarkami czy może coś bardziej udziwnionego? Moje Świąteczne menu zaczyna się kreować już na kilka tygodni przed Świętami by uniknąć przedświątecznego braku pomysłu z powodu nadmiaru pomysłów

Mango Papaja
Gołąbki z kaszą jęczmienną 172

Kaszę jęczmienną zalać wrzątkiem i odstawić, aż woda wystygnie. Odcedzoną kaszę wymieszać z mięsem i jajkiem. Masę doprawić do smaku. Na każdym liściu ułożyć porcję farszu i zwinąć w roladkę (tak, aby podczas gotowania gołąbek nie rozpadł się). W garnku (na dnie ułożyć liście kapusty) ściśle poukładać gołąbki i warstwowo posypać plasterkami marchewki. Całość zalać osoloną wodą i dodać pokrojony

Di gotuje
Roladki z kurczaka z baleronem 143

dzisiaj proponuję roladki z kurczaka z baleronem. Proste w wykonaniu, mogą zastąpić typowe zrazy. Jednak znacznie szybciej się je robi. Oczywiście można dodać do nich jeszcze więcej składników. Ja skończyłam na dwóch dodatkach. Składniki: Filet z kurczaka ( dowolna ilość ) Plastry baleronu ( tyle ile będziemy mieli kotletów ) Ogórki kiszone Sól Pieprz Słodka mielona papryka Suszona pietruszka Olej do smażenia Wykonanie: Fileta

Smaki Ewy
Pieczeń rzymska nadziewana sałatką jajeczną 227

masę,formujemy prostokąt ok.20x30 cm. Przygotowujemy farsz: ugotowane jajka kroimy w kostkę,mieszamy z natką i majonezem,,doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na mięso za pomocą foli spożywczej zwijamy roladę,dociskamy,przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę Smacznego

Swojskie jedzonko
Rolady z kurczaka w sosie pomidorowym z mozzarellą 142

części, lekko tłuczemy i przyprawiamy solą, pieprzem, oregano oraz chili. Smarujemy oliwą z oliwek i zawijamy w plastry szynki.  Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wykładamy roladki. Smażymy około 1-2 min z każdej strony. Następnie stopniowo wykładamy pomidory, przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem około 10 min. w międzyczasie pamiętajmy aby przewrócić rolady na drugą

Kolejny blog o gotowaniu