roladki - 9750 przepisów (strona:472/650)

Makowiec świąteczny z bakaliami 228

długości 30 cm i grubości około 2-3 mm i posmarować rozmąconym białkiem. Rozprowadzić masą makową pozostawiając od brzegów po około 2 cm wolnego miejsca. Zwinąć ciasto jak roladę, a końce podłożyć pod spód. Papier do pieczenia posmarować cienko olejem, ułożyć na nim makowce i zawinąć 2-krotnie pozostawiając 1 cm wolnej przestrzeni pomiędzy papierem a ciastem. Makowce ułożyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Paszteciki francuskie z kapustą i pieczarkami 198

nadmiar wody odparować.  Ugotowaną łączę z pieczarkami i studzę. Farsz można rozdrobnić za pomocą blendera, jak kto woli. Ciasto francuskie rozwijam, rozkładam na nim farsz i zwijam jak roladę. Następnie kroję w paski tworząc paszteciki.  Smaruję rozbełtanym jajkiem, i obsypuję delikatnie kminkiem. Piekę 30 minut w 180 st .( muszą się zarumienić ) ciasto francuskie w super cenie!!! KLIK

Takie tam pichcenie
Masa makowa z bakaliami do rolad, rogalików, makowców itp 124

Świąteczny czas to głównie makowce, serniki. Chciałabym Wam pokazać jak najprościej samemu zrobić masę makową. Jeśli chcecie tą masę do drożdżowej rolady makowej musicie zrobić podwójną porcję. Zawsze w przepisach jest podane ile musi być masy makowej. Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na bok. Do garnuszka wsypać mak i zalać go gorącą wodą, tyle żeby był przykryty. Gotować na małym

Kuchnia Pokoleń
ROLADKI SCHABOWE Z FARSZEM ORZECHOWYM 171

kotlety rozbić i formować , oprószyć tymi sami przyprawami.Tak przygotowany farsz Nałożyć na rozbite kotlety i zwinąć w roladę.Filety panierować w mące , rozmąconym jajku i bułce tartej.Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu do momentu uzyskania złotego koloru.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Czerwona kapusta duszona. Modra kapusta duszona. 248

nasz przepis na kapustę czerwoną duszoną o słodkim smaku. Tak przygotowana kapusta może rywalizować z zasmażanymi buraczkami. Czerwona kapusta duszona to doskonały dodatek do obiadu: do pieczeni, do kurczaka, rolad czy też bitek wołowych z kluskami. Ta duszona kapusta czerwona nie ma zasmażki i masła, jest mniej kaloryczna, ale również bardzo smaczna jak te wymienione powyżej! Kapusta nie jest też

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zwijane ciasto drożdżowe z jabłkami prażonymi 170

stolnicy w prostokąt o wymiarach 40x30cm. Posmarować grubo jabłkami prażonymi, posypać posiekanym w kostkę imbirem kandyzowanym oraz rodzynkami. Na koniec opruszyć chojnie cynamonem. Zawinąć w ścisły rulon jak roladę, zaczynając od dłuższego boku. Rulon kroić na grube plastry. Plastry układać poziomo w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.  U kładać jeden obok drugiego, pozostawiając pomiędzy nimi dość duże przerwy - zawijasy

Grunt to przepis!
Cynamonki z kremem a 'la nutella.Jaglanym! 109

posyp maką. Ciasto podziel na 2 części. Wałkuj placek na grubość ok. 1 cm. Każdy placek smaruj schłodzonym kremem i posyp żurawiną oraz siekanymi migdałami, posyp cynamonem. Zwiń w roladę. Krój w plasterki. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko posmaruj rozmąconym jajem i posyp płatkami migdałów. Piecz około 20-25 minut w 185 stopniach- w zależności

Z Kuchni Do Kuchni
Świąteczne wypieki. Ciasta, pierniczki, ciasteczka i inne słodkości na świąteczny stół. 174

babka w łaty - idealne ciasto do kawy i herbaty Śmietankowy sernik na zimno z galaretką i owocami Jabłkowo-cynamonowe ciasto - szybkie i niezawodne. Czekoladowiec z bananami i orzechową nutą Rolada makowa  Miodowo-miętowy rogal drożdżowy wypełniony białym serem - zapraszam na deser pełen smaku i aromatu   Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko

Słodkie okruszki
Szynki, szyneczki... - na święta 141

DROBIOWA ROLADA SCHABOWA                                                              PIECZEŃ SCHABOWA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Roladki szpinakowe 353

rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak smażymy około 15 minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz świeżo mielony pod koniec smażenia dodajemy roztrzepane jajko. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kieszenie fileta. Roladki obtaczamy w jajku, bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu około 6 -8 minut. Pododajemy z ziemniakami puree z marchewką z groszkiem lub warzywami z wody. Smacznego

kgwjanczewo
Drożdżowa strucla makowa 153

zrobić w rekach ruloniki rozłożyć na ukos na białym cieście co 10 cm lekko spłaszczyć wałkiem rozsmarować równomiernie masę makową -zostawiając około 2 cm od brzegów, całość zawijamy formując roladę okręcamy w papier pergaminowy i kładziemy do blaszki do pieczenia, odstawiamy na 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Pieczemy około 30- 35 minut w temp 180*c- to zależy od naszego

Wanilia i Kardamon
Beza włoska z bitą śmietaną i owocami 197

owocami. Bez niczego te bezy też były świetne w smaku, w sam raz dla łasuchów. Jak zrobić desery na bazie ubitych białek: klasyczne mini bezy bezy kawowe . Beza Pavlova rolada bezowa Beza włoska z bitą śmietaną i owocami jest krucha, delikatna, bardzo smaczna i bardzo słodka.: Składniki na Bezę włoską przepis podstawowy: 2 białka 100 g cukru 40 ml wody

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię