roladki - 9750 przepisów (strona:470/650)

KORECZKI SCHABOWE 247

plastry sera wędzonego Radamer sól i pieprz  jajko i bułka do panierki *************************************************** Kotlety cienko rozbijamy.Nakładamy na każdy kotlet plastry sera i po 2 sztuki śliwek.Zwijamy ciasno roladki , solimy i pieprzymy,otaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.Zostawiamy na noc w lodówce .Przed imprezą kroimy w plastry ok.1.5 cm.i podsmażamy każdy kawałek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sylwestrowe menu - 8 smacznych przekąsek na imprezę 142

puszki 20 sztuk oliwek w zalewie kilka suszonych pomidorów w oleju 3 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta cząbru sól pieprz szpilki do rolady lub małe patyczki do szaszłyków Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Umieszczamy w misce i dodajemy kurkumę, 2 łyżeczki tymianku, sól i łyżkę oliwy z oliwek. Mięso dokładnie

My Chcemy Jeść
Menu na Sylwestra. Opcja nr 2 dla tych co lubią pojeść! 156

Kaczka z żurawiną! Pyszna przystawka!  Makaron włoski z krewetkami z sosem pomidorowym! Roladki z kurczaka! Pieczona szynka z rozmarynem, na zimno lub ciepło! Sałatka z grzankami i jajkiem! Sałatka z selerem naciowym! DRINKI Kliknij w zdjęcie aby przejść do przepisu

SMYKWKUCHNI
Menu na Sylwestra, proste dania i szybkie do zrobienia! 160

pyszna gorąca przystawka! Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej!. Możecie dodać do nich na wierzch troszkę żółtego sera by zaostrzyć smak! 7. Szybka przekąska z łososiem i kawiorem! Taką roladkę możecie też wykonać z gotowych płatów tortilli

SMYKWKUCHNI
Królik pieczony w winie 144

zapach, i ze względu na smak) i przestałam je jeść. Aż nauczyłam się odróżniać poszczególne typowe mięsa. Teraz miesiąc bez królika na obiad jest miesiącem straconym ;) ----- Podobne: Pieczone rolady drobiowe z warzywami Królik z kasztanami Maślany królik pieczony

Weekendy w domu i ogrodzie
ZAWIJANY MAKOWIEC DROŻDŻOWY 154

podrosło.  * Podrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Każdą rozwałkowujemy podsypując mąką. Na każdy rozwałkowany placek rozsmarowujemy pól puszki masy makowej. Po dłuższym boku zwijamy ciasto  w  roladę. Gotowe makowce układamy na blachy do pieczenia, odstawiamy na min 15 minut żeby podrosły. Po ty czasie smarujemy roztrzepanym żółtkiem, pieczemy ok 30 minut w 170 st.- do momentu ładnego

Z Majeczką w kuchni
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1031

ryżowo-owsiane kotleciki z rzodkiewką Pieczone ziemniaki z kiełbasą - danie z piekarnika Leczo z miksem papryk, pieczarkami i kiełbasą Leczo z cukinią i kiełbasą Krokiety z serem i pieczarkami Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną - ciepłe danie w 20 minut Szybkie i łatwe wypieki Piernikowe babeczki marchewkowe z nutą pomarańczy skąpane w białej polewie Czekoladowiec z bananami

Słodkie okruszki
Prosta tarta z pomidorami, kozim serem i anchois 133

jest aż tak bardzo wyczuwalny, nie mniej jednak mocno słony. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 pomidory obrane ze skórki: czerwony, żółty i zielony 100 gram koziego sera (roladka) 10-12 filecików Anchois pieprz Pomidory i ser kroimy w plastry. Na przygotowanym cieście francuskim układamy ser, następnie plastry pomidorów. Na końcu w równych odstępach układamy fileciki ryby. Całość posypujemy

Mango Papaja
Roladki łososiowe na krakersach. Szybka przekąska imprezowa. 396

pozostawiając wolny ok. 1 cm od brzegów. Zawinąć przy pomocy foli w wałek, owinąć folią i wstawić do lodówki na ok. godzinę do stężenia. Po tym czasie odwinąć folię, roladę pokroić w plastry. Na każdym krakersie rozsmarować pozostałą masę z serka, na masę położyć roladkę z łososia, udekorować kawiorem i koperkiem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Roladki z tortilli + film 143

Roladki z tortilli są hitem domowych imprez a także znakomitą propozycją na Sylwestra. Wystarczy odrobina fantazji by wyczarować w prosty sposób kolorowe, smaczne ślimaczki, które błyskawicznie znikają ze stołu, można je przygotować ze swoich ulubionych składników. składniki na około 20 sztuk 4 sztuki tortilli 2 opakowanie serka typu Almette o dowolnym smaku główka sałaty masłowej lub lodowej 4-5 małych

Smakowite Dania
Gołąbki z grzybami 181

drobną kostkę. Wymieszać z mięsem, jajkiem, rozmoczonymi w mleku grzankami/bułką i opcjonalnie z bułką tartą. Masę doprawić do smaku. Na każdym liściu ułożyć porcję farszu i zwinąć w roladkę (tak, aby podczas gotowania gołąbek nie rozpadł się). W garnku (na dnie ułożyć liście kapusty) ściśle poukładać gołąbki i warstwowo posypać plasterkami marchewki. Całość zalać osoloną wodą i dodać pokrojony

Di gotuje
Karczek rolowany z boczkiem. Rolowana karkówka pieczona. 301

mięsa. Zdejmujemy folię, mięso nacieramy połową majeranku i mieszaniny przyprawy pomidorowo-bazyliowej, następnie układamy na całej powierzchni karkówki plastry boczku i jak najciaśniej zwijamy w rulon. Tak przygotowana roladę sznurujemy sznurkiem wędliniarskim lub grubą nicią bawełnianą, powierzchnię karkówki również nacieramy przyprawami. Karkówkę wkładamy do szklanego naczynia, odstawiamy do lodówki, na całą noc. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
MAKOWIEC 110

Odstawiamy, przykrywamy suchą ściereczką na 30 minut. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je na prostokątny placek. Dokładnie po całości wykładamy masę makową. Ja kupuję gotową dobrej jakości. Następnie zwijamy w roladę i zawijamy końce pod spód, aby masa nie wypłynęła. Wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika

KuchcikoweLove
świąteczna makowa strucla 138

której wcześniej dodaliśmy ubite białko jaj. Z  brzegów płatu, zostawiamy po dwa centymetry ciasta nieposmarowane warstwą maku.  Teraz  ciasto rolujemy wzdłuż dłuższego boku, nadając mu kształt rolady. Ciasto zwijamy dość " luźno" w pergamin, zostawiając pomiędzy ciastem a pergaminem wolną przestrzeń, aby ciasto mogło swobodnie wyrosnąć.  Makowiec przekładamy na blachę i całość wstawiamy do  piekarnika nagrzanego

Miód i pieprz
Kokosowa roladka 195

dzielimy na 4 części, cienko rozwałkowujemy je na foli spożywczej i przekładamy 1/4 kokosowej masy równo rozprowadzając. Za pomocą foli zawijamy ciasto w rulon. Powtórzyć z kolejnymi porcjami ciasta. Roladki wstawiamy na ok. 20 minut do zamrażarki, a następnie kroimy w poprzek. Polecam

Kuchnia Pani Wiosny