roladki - 9750 przepisów (strona:467/650)

Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana 156

smaku rodzynek to idealny dodatek do drugiego dania. Tak przygotowana kapusta może rywalizować z zasmażanymi buraczkami. Czerwona kapusta zasmażana to doskonały dodatek do mięsnego obiadu: do pieczeni, do kurczaka, rolad czy też ozorów wieprzowych. Ta zasmażana kapusta czerwona nie ma zasmażki, ale ma przesmażone rodzynki na maśle, jest również bardzo smaczna jak te wymienione powyżej! Kapusta jest lekko zakwaszona sokiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klōski (Kluski śląskie) 136

lepiej [45] wrzućcie [46] proszę dawać [47] pomieszajcie [48] przykleiły [49] wypłyną [50] pogotują się [51] ogniu [52] wyłączcie [53] przykryjcie [54] podochodzą [55] zjeść z czymkolwiek [56] roladami [57] przepis [58] pojawi się później

Chop w kuchni
Beziki kakaowe 140

Ostatnio przy robieniu rolady zostało nam sporo białek wiec stwierdziliśmy, ze trzeba je jakoś spożytkować :) Pavlova już robiliśmy więc przyszła pora

Kuchenne Wariacje
Makowczyki - mini strucle z makiem 179

około 30 x 15 cm i posmarować rozmąconym białkiem.  Wzdłuż dłuższego brzegu nałożyć masę makową pozostawiając na przeciwległym brzegu około 1,5cm wolnej przestrzeni. i zwinąć ciasto jak roladę. Czynność powtórzyć z każdą porcją ciasta. W ten sposób powstaną nam 3 dość długie i cienkie ruloniki. Ruloniki ułożyć łączeniem do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia blasze pozostawiając między

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Chleb Pszenno żytni ze słonecznikiem 175

wcześniej mąką. Rękę maczam w wodzie i smaruje wierzch ciasta chlebowego,posypuje słonecznik. Piekę chleb w 200 stopniach 45 minut. Studzę na sicie.Musiałam skosztować jeszcze cieplny z pyszną roladą z boczku

Różowa kuchnia
Bułeczki cynamonowe 87

wyrośnięciu ciasta, podziel je na 2 porcje i rozwałkuj. Następnie posmaruj ciasto resztą masła używając pędzelka, posyp warstwą cukru i cynamonu. Ciasto zwiń w roladę, następnie pokrój na plasterki szerokości ok. 5 cm. Bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku w 180 °C do zarumienienia

Calzonella.com
Rollsy pizzowe w cieście francuskim 206

oregano. Na brzegu układamy połówki suszonych pomidorów, posypujemy drobno pokrojoną paprykę i starte na grubych oczkach ogórki kiszone. Całość przykrywamy warstwą żółtego sera i ponownie zwijamy ciasto w roladkę. Kroimy na kawałki grubości 1,5-2cm, następnie tak przygotowane rollsy nadziewamy na patyczki do szaszłyków (nie jest to konieczne jeśli dobrze skleimy brzegi, np. zwilżając je wodą). Układamy

Kolorowy Przepisownik
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i szpinakiem 510

Delikatne indycze mięso doskonale współgra ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, całość zawinięta w roladę i usmażona tworzy pyszny pożywny obiad. Tym przepisem będzie delektować się cała rodzina. Składniki: 70 dag  fileta z indyka 35 dag świeżego szpinaku 15 dag  suszonych pomidorów 4 plastry żółtego sera 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki aromatyzowanej oliwy z czosnkiem

Wanilia i Kardamon
Wytrawne ptysie z wędzonym łososiem 163

Wszelkiego rodzaju przekąski z wędzonym łososiem cieszą się zawsze dużym powodzeniem wśród gości, dlatego często je przygotowuję. :-) Standardem jest ciasto francuskie, roladki z tortilli, ale z ptysiami w wytrawnej formie mało kto się spotkał - goście będą zaskoczeni i na pewno zadowoleni z ich smaku. Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Nadzienie

Szefowa kuchni
Makowiec podwójnie rolowany 169

mąką , przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę, Po tym czasie wyrabiamy krótko ciasto i dzielimy na dwie części, wałkujemy na prostokąt  i nakładamy połowę masy makowej, Zwijamy jak roladę z jednej strony do środka i z drugiej strony do środka ,jak na poniższym zdjęciu. boki zwijamy do spodu ,lekko dogniatamy ręką żeby był płaski , smarujemy rozmąconym jajkiem

Wypieki Rene
Pizza Stromboli 2459

bazylii, oprószyć pieprzem. Na to dać składniki tak jakbyśmy kładli je na normalną pizzę, tyle że rzędami: najpierw np, szynka, następnie pieczarki itp. Całość posypać serem i zawinąć jak roladę wzdłuż krótszego boku. Pilnować by łączenie pozostało od spodu, boki zawinąć pod spód. Pizze ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować dokładnie rozkłóconym jajkiem, posypać na wierzchu oregano. Wstawić do nagrzanego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Słonina rolowana wędzona i parzona 439

niedźwiedzi Bazylia Tymianek Oregano Zioła prowansalskie Majeranek Wykonanie Przyprawy i sól sypałem z jednej strony słoniny.I na koniec po wędzeniu oprószyłem i posypałam papryką i czosnkiem niedźwiedzim nasze roladki. Wykonanie paprykowej Gdy mamy już gotowe płaty słoniny zaczynamy od nacieranie czosnkiem potem posypujemy solą według uznania następnie papryką słodką i ostrą.Potem ciasno rolujemy i wiążemy. Wykonanie ziołowej Zaczynamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Naleśniki z prażonymi jabłkami 219

pszennej 2 jajka 250 ml mleka 250 ml wody (u mnie mocno gazowana) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju olej do smażenia Mi zostało żółtko z rolady serowej, wiec dodałam je do naleśników a ilość płynów czyli mleka i wody zwiększyłam każde o 50 ml taka ilość starczyła mi na 9-10 naleśników Składniki na Prażone Jabłka

Piekielna Kuchnia Pati
Zawijany chleb o smaku pizzy 163

wszystko rozsypać starty na tarce - lub pokrojony w drobną kostkę, tak jak u mnie - ser wędzony. Płat ciasta wraz z nadzieniem zwinąć wzdłuż dłuższego boku, formując rulon jak na roladę.  Ułożyć zlepieniem do dołu w blasze wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą lub kaszą manną - kasza manna jest tu według mnie lepsza, bo nie tendencji do przypalania się

Grunt to przepis!