roladki - 9750 przepisów (strona:473/650)

Zapiekanka z Mięsem Mielonym – Rozetka 191

rozwałkowane ciasto nakładam równomiernie farsz, pozostawiając po około 1 cm wolnego ciasta z każdej strony. Tak przygotowane ciasto z nałożonym farszem zwijam jak roladę. Wałek ciasta kroję na kawałki o długości wysokości naczynia do zapiekania w moim przypadku jest to około 5 cm. Pokrojone ciasto układam w naczyniu, jeden kawałek obok drugiego, nie za ciasno, mogą być luki podczas pieczenia

Uwaga Babcia Gotuje
Surówka z kapusty pekińskiej z selerem 177

Chcę Wam dzisiaj zaproponować pyszną surówkę. Główny składnik stanowi kapusta pekińska - krucha i chrupka. Dodałam do niej również nitki selera, paprykę, kukurydzę i dużo natki pietruszki. Podałam ją do roladek drobiowych z figą w sosie pomarańczowym. Składniki: 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 1/2 słoika selera w zalewie 1/2 puszki kukurydzy 1/2 słodkiej papryki 4 łyżki posiekanej natki pietruszki

Czerwień i błękit
Gołąbki z mięsem i kaszą jaglaną . 169

wzdłuż liścia , delikatnie aby go nie przedziurawić. Na każdy liść układamy porcję farszu i zwijamy , najpierw z jednej strony do środka  , następnie z drugiej strony , i wzdłuż w roladkę.  Żaroodporne naczynie wykładamy folią aluminiową lekko smarujemy oliwą i układamy ściśle gołąbki  , ja jeszcze wlewam około 1 szklanki wody  . Przykrywamy folią i wstawiamy do nagrzanego

Sama słodycz i szczypta chili
Co kupić na święta kulinarnemu freakowi – czyli 12 pomysłów na prezent świąteczny dla pasjonata (zdrowego) jedzenia! 185

zakwasie, przepisy na pieczywo z różnych stron świata – naan, foccacia, tortilla, pizza. Jednak najwięcej przepisów jest na wypieki słodkie – znajdziecie tu zarówno różnego rodzaju batony jak i pierniczki, czekoladową roladę, ciasteczkową, lodową kanapkę i mase innych słodkości. Książka ta zawiera również przepisy nabiałowe, ale w większości bardzo łatwo można je zastąpić np. mlekiem roślinnym. Gdzie można kupić? W Warszawie

Fill The Bowl
Zwinięty tort truskawkowo - czekoladowy 119

drugiej galaretkę truskawkową.  SKŁADANIE: Na pocięte paski wyłożyć krem truskawkowy, ale nie cały - odłożyć 4 łyżki. Dwoma łyżkami posmarować jeden z okrągłych blatów. Paski zwinąć w dużą roladę zaczynając od pierwszego - zwinięty pasek ułożyć na środku dolnego blatu, owijać dookoła kolejnymi paskami. Posmarować u góry pozostałym kremem, przykryć drugim blatem. Obłożyć cały tort kremem kakaowym, ozdobić według uznania

Cakes By Kejt
ślimaczki z serem i cynamonem 170

posmarować masłem ,masło najlepiej wcześniej rozpuścić i zostawić a przez czas w jakim rośnie ciasto nabierze odpowiedniej konsystencji do smarowania, na masło posypać cynamon i cukier , zrolować jak roladę ,pokroić na 8 kawałków po ok 6 cm i ułożyc na blaszce w której będziemy piekli w sporej odległości od siebie. Drugi kawałek rozwałkować na 42 x 34 cm ,posmarować serkiem

Wypieki Rene
ślimaczki z jabłkami 124

kolei z każdą robimy tak samo : wałkujemy na prostokąt ok 50 x 35 cm  , nakładamy masę jabłkową pozostawiając z jednej dłuższej strony ok 2 cm puste , zwijamy roladę tak aby sklejenie było na spodzie ,odczekujemy ok 10 minut  i kroimy na 2.5 cm plasterki ,układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , przykrywamy i dostawiamy

Wypieki Rene
Makowe wypieki. Świąteczne, słodkie przepisy z makiem. 220

dziś przypominam Wam 4 pyszne przepisy na makowe wypieki, które możecie przygotować na zbliżające się Święta: 1. Drożdżowy makowiec w kwiecistej odsłonie 2. Śmietankowy piegusek najeżony jabłkami 3. Makowa rolada 4. Ciasteczka "Makusie" - pyszne, szybkie ciasteczka z makiem Na blogu niedługo pojawią się kolejne makowe słodkości. Zaglądajcie, zapraszam

Słodkie okruszki
Bułeczki makowe z nutką lawendy. 151

może się kleić do rąk . Przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia , musi podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół , rozwałkować , posmarować połową masy makowej i zwinąć jak roladę , dobrze zlepiając spód. Odcinać około 10 cm kawałki robiąc w nich delikatne nacięcia tak jak w grzebieniu . Układać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę , posmarować roztrzepanym jajkiem i odstawić

Sama słodycz i szczypta chili
ŚLEDŹ W SMAŻONYCH JABŁKACH 202

KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI JAK ZROBIĆ KANDYZOWANĄ SKÓRKĘ  POMARAŃCZOWĄ GRZANIEC NA CYDRZE PRZYPRAWA DO SERNIKA CIASTECZKA Z LAWENDĄ PIEROŻAŃCE ŚLEDŻ W ŚMIETANIE ROLADKI Z BOCZKIEM DIETETYCZNA ROLADA KOKOSOWA

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 337

Tak przygotowany kurczak jest idealnym daniem na imprezy, święta i nie tylko. Nie jest to zbyt łatwe, ale za drugim razem będzie łatwiej. Nie będę opisywać

Kuchnia Pokoleń
Orzechowe ślimaczki drożdżowe 151

prostokąt o wielkości 55 cm na 25 cm. Rozsmarować około 5 mm warstwę nadzienia równomiernie po całym cieście zostawiając z jednej strony 2 cm bez nadzienia. Zawinąć ciasto jak roladę wzdłuż dłuższego boku, zaczynając od strony z nadzieniem. Kroić na 1-1,5 cm plastry. Układać na blaszce, końcówkę ciasta (bez nadzienia) podkładać pod spód. Wysmarować każdy plasterek jajkiem wymieszanym

moj przepis na
Jedzonko do pracy #47 165

większość z Was nadal chodzi do pracy czy szkoły, a tam przecież trzeba coś jeść ;) Zapraszam na dzisiejszy zestaw :)  Śniadanie : Sałatka ziemniaczana z dodatkiem wędzonego łososia Lunch : Rolada z mięsa drobiowego ze śliwką Przekąska : Jajko na twardo Smacznego

Codzienne Gotowanie