roladki - 9750 przepisów (strona:481/650)

Jedzenie do pracy #23 191

dzisiejszym odcinku jedzonka do pracy polecam kolejne dietetyczne, ale jednocześnie bardzo smaczne dania: Śniadanie : Pasta z awokado i tuńczyka z brioszkami. Lunch : Roladki wieprzowe z farszem z duszonych warzyw z kaszą kuskus. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jedzonko do pracy #39 164

zwyczajnie szkoda mi na to czasu - jem w pracy), dlatego moje zestawy składają się ze śniadania, lunchu i przekąski, którą zazwyczaj zjadam po południu, pod koniec dnia.  Śniadanie : Roladki z szynki z kremowym serkiem i suszonymi pomidorami Lunch : Stir-fry z kurczaka z papryką Przekąska : Brokuły i pomidory Smacznego

Codzienne Gotowanie
STRUCLA OWOCOWA 146

jajka utarte z cukrami, dodajemy wyrosnięte odstawione wczesniej ciasto. Wyrabiamy dokładnie, odstwiamy do podwojenia objętości. Kiedy ciasto urośnie, rozwałkowujemy je na prostokąt. Smarujemy powidłami owocowymi. Posmarowane ciasto dokładnie zwijamyw roladę. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy przygotowana kruszonką ( ucieramy margaryne z cukrem i mąką, kruszymy na ciasto ). Pieczemy 45-50 minut w 170 st. Dla pewnosci sprawdzamy stan upieczenia patyczkiem do szaszłyków

Z Majeczką w kuchni
Kiełbasa słoikowa 904

zawartości tej smakowitej o tajemniczym smaku mieszanki. 2 szt.  Peklosmaczek K a 80 g - Sól peklująca (sól kuchenna + nitryt) do peklowania mięsna sucho: kiełbas, "prasowanek", salcesonów, golonek, rolad i innych wyrobów mięsnych. 1 szt.  Liść laurowy a 120g - Przyprawa o aromatycznym zapachu i korzenno - gorzkim smaku. W masarstwie liście laurowe używa się do sporządzania wywarów stosowanych przy peklowaniu

Różowa kuchnia
Pulpety w sosie koperkowym. 2269

Mięso mielone można podawać na bardzo wiele sposobów. Miałam zrobić roladę z pieczarkami (przepis) , ale stwierdziłam , że na blogu nie mam jeszcze pulpetów w sosie koperkowym, a są takie dobre. Podaję je z ryżem, albo z ziemniakami. Łudziłam się, że będę miała na dwa dni, jednak jutro muszę gotować, bo nic nie zostało. Moje łakomczuchy wszystko zjedli. Miałam dzisiaj upiec

O kuchni z uczuciem
Maślane drożdżówki z cynamonem i wanilią 95

dość duży prostokąt.  3. Roztapiamy masło, dodajemy miód, cukier i cynamon, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Masą  cynamonową smarujemy rozwałkowane ciasto i zwijamy wzdłuż długiego boku jak roladę, następnie kroimy na ok 4-5 cm kawałki i każdy kawałek nakrawamy dwukrotnie i formujemy drożdżówkę.   4. Formę wykładamy papierem do pieczenia, układamy drożdżówki w dużych odstępach i pozostawiamy

Apetyczna babeczka
Rozwiązanie konkursu z sosami Folwark 144

nareszcie ogłosić zwycięzców Dziękuję wszystkim za nadesłanie zgłoszeń, wszystkie były świetne jednak musiałam wybrać tylko 3 osoby. Pierwsze miejsce zajmuje pani Wioleta Szczepańska z przepisem na roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce. Drugie miejsce zajmuje pani Barbara Wiśniewska z przepisem na kurczaka w porach z ananasem. Trzecie miejsce zajmuje

Marta Gotuje
Drożdżowki zawijane 165

odstawić na 1 i 1/2 godziny do wyrośnięcia.Przygotować foremki na tartaletki, smarując masłem lub margaryną i obsypując mąką.Jak ciasto podwoi swoją objętość,rozwałkować, posmarować dżemem i zwinąć roladę.Pokroić na 1-1,5 cm kawałki i ustawiać w przygotowanych foremkach. Odstawić na pół godziny. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni.Kiedy ciasto podrośnie, wstawić na około

Moje domowe kucharzenie
Placki jabłkowo - bananowe bez jajek z dodatkiem płatków owsianych i miodu 445

Witamy! Zrobiłyśmy na naszym fanpage małą ankietę "Jaki przepis pierwszy wstawić?" - placki czy roladki... Nie mogłyśmy się zdecydować i wyszło na to, że wygrały placki (9:5). :) W domu jak zawsze musi czegoś brakować, więc trzeba sobie jakoś radzić. Tym razem zabrakło jajek i użyłyśmy płatków owsianych, które mogą zastąpić jajka.  Nie wierzysz? Sprawdź, a na pewno podniebienie będzie

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Czerwone buraczki na obiad 227

Czerwone buraczki idealnie nadają się do wielu dań obiadowych. W moim przypadku w duecie z roladą wołową i kluskami. SKŁADNIKI 1 kg buraków 1 cebula 1 korzeń chrzanu duża szczypta kminku sól, pieprz WYKONANIE Buraczki umyć, ugotować na miękko, ochłodzić i obrać. Przetrzeć na tarce na dużych oczkach.  Średnie wielkości cebulę obrać i zmielić lub zetrzeć. Korzeń chrzanu również

Passions hobbies life
Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem 236

solą, lub z jednej strony pokruszoną połową kostki mięsnej i grubo mielonym czarnym pieprzem, smarujemy pesto z suszonych pomidorów, układamy plastry sera mozzarella. Każdy plaster schabu zwijamy ciasno jak roladę wołową, spinamy wykałaczkami i układamy na rozgrzanej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, wsypujemy ryż i chwilkę go prażymy, podlewamy wodą, dodajemy resztę kostki mięsnej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z mięsa mielonego z cukinią 168

Roladki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym, suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i aromatem czosnku sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Nie ukrywam, ze bardzo lubię to danie z racji łatwości przygotowania. Składniki na jego przygotowanie zawsze znajdę w lodówce więc jeśli nie mam weny do wymyślania obiadu

Pyry na Gaz
Spring rolls z łososiem, mango i awokado 123

kawałek upieczonego łososia. Polewamy niewielką iloscią sosu wasabi. Górny i dolny brzeg arkusza składamy przykrywając nimi farsz. Następnie składamy jeden bok i rolujemy do końca, aby powstała zgrabna roladka. Podajemy na zimno z ulubionymi sosami. Polecam słodki sos chili lub sos sojowy wymieszany z czosnkiem, olejem sezamowym i chili. Inspiracja

Zawsze głodna!