roladki - 9750 przepisów (strona:487/650)

Roladki z kurkami 108

skusiłam się na kurki. Plan był prosty quiche z kurkami i kurczakiem. Niestety nie zyskał aprobaty osoby decyzyjnej. Ale ponieważ kurki już były kupione to wymyśliłam sobie danie zastępcze - roladki. Musze powiedzieć, ze pomysł był przedni. Wyszły bardzo smaczne i co więcej przez przeważająca ilość czasu dusiły się właściwie bez mojej pomocy. Duszone mięsa mają jedną

Pyry na Gaz
Drożdżowe ze śliwkami pod waniliowym lukrem 141

wałkujemy na duży prostokąt.  2. Roztopionym masłem z cukrem smarujemy całą powierzchnię ciasta, a następnie wysypujemy równomiernie wypestkowane połówki śliwek. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku jak na roladę, kroimy na ok. 2 - 3 cm plastry i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach.  Formę zostawiamy na około 30 minut by ciasto urosło, a następnie wkładamy

Apetyczna babeczka
Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać 316

zaczęły się tworzyć grudki, do pieczenia biszkoptu otwórzcie kolejne opakowanie. Przygotowanie formy Biszkopt do przekładanych tortów najwygodniej piec w tortownicach z odpinaną obręczą. Jeśli Wasze ciasto ma być bazą rolady, podkładem pod krem lub inną słodką masę, np. jabłka i galaretkę, pieczcie go w kwadratowej lub prostokątnej formie.   Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Ja formy do swoich ciast

Karo in the Kitchen
Biała kiełbasa z jabłkiem w ślimaczkach z ciasta francuskiego 164

można je lekko przewałkować. Masę mięsno-jabłkowo-cebulową rozsmarowujemy równą warstwą na cieście, zachowując z jego szerszej strony centymetr wolnego miejsca. Masę delikatne solimy i pieprzymy. Zawijamy ciasto jak roladę, a wolny od nadzienia brzeg przed sklejeniem smarujemy rozmąconym jajkiem. Gotowy wałek tniemy na centymetrowe kawałki rozkładamy je na papierze do pieczenia. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do już nagrzanego

Karo in the Kitchen
Roladki z jajkiem 172

Zachciało mi się roladek ze schabu, bo ile można jeść tradycyjnego schabowego, ale że nie miałam za dużo pieczarek powstało takie oto nadzienie. Składniki: 3 plastry schabu 2 jajka 2 pieczarki 5 dag sera żółtego jajko i bułka tarta do panierowania sól, pieprz, majeranek Sposób przygotowania: 1. Jajka ugotować na twardo i przekroić każde na 6 części. Pieczarki zetrzeć

Na Ciasteczkowych Papierach
Warzywa zapiekane z kurczakiem i karkówką 200

przyprawić solą i słodką papryka. Włożyć do połówki zielonej papryki, skórką do góry. Karkówkę lekko zbić tłuczkiem, posolić, ułożyć na niej papryczkę chili, paprykę czerwoną i luźno zwinąć w roladkę. Z wierzchu posypać rozmarynem. Dno brytfanki wysmarować olejem, ułożyć gałązki selera. Na nim mięso oraz pozostałe warzywa przesmarowane (pędzelkiem lub dłońmi) lekko olejem - nie wysuszą się podczas pieczenia.  Brytfankę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pomidory suszone - przepis na aromatyczny przysmak z domowej spiżarni. Po prostu łał! 199

jakości samych pomidorów oraz dobrego ich wysuszenia. Pyszne. Już nie raz gościły w Kuchni po mojemu, bo stanowią pyszne uzupełnienie różnego rodzaju dań. Od sałatek począwszy na zapiekankach i roladkach mięsnych skończywszy. Ich smak urzekł również moją Teściową. Bardziej zachwalać nie będę - sprawdźcie sami

Kuchnia po mojemu
Pierekaczewnik 235

posmarowane ciasto powtarzamy procedurę wałkowania i układania jedno na drugim dla pozostałych 3 kulek ciasta :) Krok 5 Na ostatnim posmarowanym masłem placku układamy farsz. Krok 6 Zwijamy ciasto w roladę i formujemy z niego ślimaka. Przekładamy do okrągłego naczynka żaroodpornego i smarujemy wierzch masłem. Bierzemy się za drugą porcję pierekaczewnika. Powtarzamy wszystko z pozostałymi 4 kulkami ciasta. Krok 7 Obydwa

CoolinarniePL
Roladki z tortilli z oliwkami i papryką 154

serka. Mieszamy wszystko razem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tortille smarujemy grubo serkiem. Tortille zwijamy ciasno w rulonik. Kroimy po skosie w ok 1,5 cm paski. Roladki przekłuwamy wykałaczką, na wierzchu umieszczając oliwki. Ozdabiamy listkami bazylii

Pobite gary Barbary
Roladki z kurczaka 227

strony. Szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy na oliwie. Fetę kroimy w podłużne prostokąty. Na środek mięsa wykładamy część szpinaku. Następnie kładziemy fetę. Przykrywamy resztą szpinaku. Zwijamy w roladki. Owijamy ciasno w folię spożywczą. Wrzucamy do wrzątku. Gotujemy ok. 30 minut

Pobite gary Barbary
Roladki z selerem 136

płaskie łyżki posiekanych orzechów włoskich * 2 łyżki posiekanego szczypiorku * 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania : Jabłko, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki farszu mieszamy i zawijamy w plastry szynki w roladki. Podajemy po schłodzeniu w lodówce. Źródło: Przepis od mojej mamy

Pobite gary Barbary
Mięsna rolada 157

mieszamy i doprawiamy do smaku. Na folię aluminiową wykładamy mięso wieprzowe na kształt prostokąta. Na nie kładziemy mięso drobiowe. Przy krótszym boku prostokąta układamy laskę kiełbasy. Delikatnie zwijamy w roladę. Skrapiamy z wierzchu oliwą. Owijamy w folię i pieczemy 1-1,30 h w temperaturze 180 stopni C. Źródło: "143 przysmaki Siostry Anastazji

Pobite gary Barbary
Roladki z cukinii z pastą ziemniaczano - tuńczykową 152

ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku. Następnie odcedzamy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy tuńczyk, jajka, posiekany szczypiorek. Doprawiamy i mieszamy na jednolita pastę. Roladki: Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie pasy ( przy pomocy obieraczki do warzyw)   nie obierając ze skórki . Skrapiamy oliwą. Grillujemy krótko z każdej strony. Następnie na tak usmażonych cukiniach

Bon Appetit Małgorzaty
Moje gotowanie na żywo w C.H. Pogoria 96

przygotowanym na miesjcu, przekąskami śniadaniowymi, łącznie w ciągu dwóch dni można było spróbować 10 wspaniałych propozycji śniadaniowych , w sobotę: Grissini z kremowym serkiem z czosnkiem niedźwiedzim, rukolą i prosciutto Roladki z cukinii, z serkiem ziołowym, chrupiącą papryką i pestkami z dyni Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowymi serami, suszonymi pomidorami, pestkami z dyni i włoskimi orzechami w niedzielę

Moja smaczna kuchnia
Drożdżówki z budyniem 185

odstawiamy do wyrośnięcia na ok. jedną godzinę. Ciasto rozwałkowujemy na grubość pół centymetra. Szklanką wykrawamy kółka, układamy je po trzy, aby jedno na drugie zachodziło. Zwijamy je w „roladkę” i przekrajamy na pół (w poprzek). Tak zrobione różyczki układamy niezbyt ciasno w foremkach do tartaletek (po 4 w każdej foremce). Środek wypełniamy kawałeczkiem ciasta, aby zakryć dno foremki. Pieczemy

Salonik smaków