roladki - 9750 przepisów (strona:493/650)

Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 148

Bardzo rzadko robię słodkie rolady, sama nie wiem dlaczego tak jest. Jeśli już zdarzyło mi się je zrobić to jako dodatek do innego ciasta np. ciasto z roladkami . Postanowiłam rzucić sobie roladowe wyzwanie i tym sposobem powstała pyszna czekoladowa, z karmelem, bananami i honeycomb. Ciasto roladowe jest mocno czekoladowe, idealnie współgra z kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem karmelu

Made By Mom And Son
Domowy serek ziołowy 373

lubicie bardziej wilgotny serek, można go zdjąć wcześniej. ważne natomiast jest, żeby nie wisiał na słońcu. Gdy serek będzie gotowy wyjmujemy go z gazy, Możemy uformować z niego dwie roladki i obtoczyć ziołami lub jeść od razu

Kulinarne przygody Gatity
Zakręcona drożdżówka z truskawkami i rabarbarem 1577

obok siebie na blaszce wyłożonej pergaminem.Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe ciasto, ale nie gorące posmarować cienką warstwą dżemu. Pomagając sobie pergaminem zwinąć ciasto jak roladę, owinąć folią spożywczą lub ściereczką i odstawić na 1-2 godziny.Po rozwinięciu posypać cukrem pudrem i kroić w plastry

Moje domowe kucharzenie
Twarogowe placuszki z truskawkami 122

dwie folie i rozwałkowujemy na prostokąt gr ok 2 cm. Oprószamy bułką tartą i rozkładamy na nim równomiernie na całej powierzchni truskawki. Całość zwijamy w rulon pomagając sobie folią. Roladę kroimy na plastry gr 5-6 cm. Plastry układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
Szwedzkie bulki cynamonowo kardamonowe - Vetebullar 200

składniki nadzienia na gładką masę. Ciasto dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy je na prostokąt o wymiarach 30 x 40 cm. Rozprowadzamy na nich po połowie nadzienia. Ciasto zwijamy jak roladę, kroimy na 2 cm plastry. Plastry możemy wydłużyć i skręcić by zrobić ślimaczki lub po prostu je ułożyć na blaszce. Wszystko zależy od naszej inwencji. Układamy bułeczki na blasze

Dzieje kuchennej Wiewióry
Drożdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem 189

będzie już gładkie rozwałkowujemy na prostokąt. Cukinię i obrane ząbki czosnku rozdrabniamy w blenderze dolewając oliwę i dosypując suszone zioła. Rozwałkowane ciasto smarujemy farszem cukiniowo-ziołowym i zwijamy jak roladę. Kroimy na podobnej szerokości plastry. Układamy w formie okrągłej, najlepiej silikonowej, wierzch smarujemy oliwą z oliwek i pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto nabierze ładnego koloru. Smakują świetnie

Moja smaczna kuchnia
Grillowany szparagi w roladzie mięsnej z batatami 163

Cały obiad na grillu został przygotowany i uważam, że był pyszny, udany. Wszystkim roladki smakowały, a warzywa słodyczą zaskakiwały. Efekt jest idealny, a smak genialny.  Zapraszam do głosowania  http://kuchennezmagania.mojegotowanie.pl/film/7/monika-i-pawel  w konkursie "Kuchenne Zmagania"!  Emotikon grin  Każdy kto odda swój głos może liczyć na wygraną  Emotikon smile  Nagrodami dla szczęśliwców są patelnie

Moniki Smakołyki
Drożdżówki z dżemem malinowym 175

miejsce do podwojenia objętości. Moje rosło około 30 minut. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na placek o wymiarach około 30 x 50 cm. Na całej powierzchni rozsmarować dżem, zwinąć w roladę i pokroić na kawałki o grubości 3 - 3,5 cm. Ułożyć je na blaszce w sporych odstępach. Trzonkiem noża nacisnąć wzdłuż środka każdego odciętego kawałka, aby jego boki uniosły się

Jemy Pijemy
Rolada z malinami 205

wolne popołudnie postanowiliśmy przygotować coś słodkiego, do pysznej kawki z mlekiem. Rolada z malinami smakuje idealnie. Delikatny biszkopt, słodka bita śmietana przełamana lekko kwaskowymi owocami malin (można użyć też innych owoców np. truskawek) to wspaniałe połączenie. W letni dzień łatwo i szybko można przygotować takie lekkie i orzeźwiające ciasto.   Składniki: 3 jajka pół szkl. cukru pół, szkl. mąki

cookpl
Liebster Blog Award 99

ananasem i chrzanem. Deser z awokado? Co Ty na to? U mnie na blogu jest. - Jeszcze nie robiłam, ale wszystko przede mną.  Ciasto, które przysparza Ci najwięcej trudności… Rolada biszkoptowa. Babka z bakaliami, czy bez? - Bez. Czy lubisz owoce morza? - Nie. Najpiękniejsze miejsce na Ziemi, Twoim zdaniem, to… Riva del Garda - Włochy. Najlepszy sposób na wypoczynek…- Sen. Twoja ulubiona

Mania Wypiekania
Schab pieczony faszerowany warzywami 280

czubata łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka rozmarynu ½ łyżeczki kminku 2 łyżeczki czosnku granulowanego Słoik relish z papryki, pomidorów i papierówek Jak zrobić pyszną roladę schabową faszerowaną i upieczoną w piekarniku? Sposób poniżej. Przygotowujemy mieszankę z przypraw i ziół. Mięso od schabu myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Schab rozcinamy ostrym nożem, aby powstał duży

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ketchup dla dzieci bez cukru i musztarda ostra Primavika 218

głównie jako dodatek do mięs - na zdjęciu powyżej plastry schabu posmarowane zostałymusztardą, a później zapieczone - dzięki temu miały wspaniały smak, a w środku dodatkowo zachowały soczystość. Przepis na roladki dostepny tutaj . Na moim blogu znajdują się również recenzje innych produktów Primaviki: Paprykarz z kaszą jaglaną Masło sezamowe słodzone syropem z agawy   Masło orzechowe bez soli i cukru Pasztet pomidorowy

Kto ugości moich gości?
Pieczone udka z kurczaka z farszem pietruszkowo- cebulowym 382

kroję w piórka i szklę na oliwie. Na każdy płat mięsa kładę porcję cebuli oraz porwaną na mniejsze kawałki natkę pietruszki. Oprószam solą i pieprzem. 3. Mięso zwijam w roladki i dokładanie związuję nićmi. Skórę nacieram dookoła papryką mieloną, przyprawą uniwersalną oraz odrobiną soli i pieprzu. 4. Mięso wkładam do rękawa do pieczenia, skrapiam olejem. Rękaw związuję i układam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżowe ślimaki ze śliwką i migdałami 184

się wytworzył. Nadzienie rozłożyć na cieście, pozostawiając 2 cm wolne z każdego brzegu. Zwinąć delikatnie w rulon tak, aby złączenie znalazło się pod spodem. 5 . Ostrym nożem kroić, jak roladę) plastry ciasta grubości ok. 4 cm i kłaść na wyłożonej papierem do pieczenia głębokiej, niedużej blaszce (28x22) jeden obok drugiego, aby lekko się dotykały. 6 . Piec ok. 40 minut

Kuchnia Prezydentowej
Sajgonki (Cha Gio) 181

azjatyckiej (niektórzy nawet twierdzą, że pewnie mam już skośne oczy od takiego jedzenia!), to nie uwierzycie, ale jeszcze nie jadłam wietnamskich sajgonek! ;) W Niemczech są one nazywane Frühlingsrollen (wiosenne roladki,krokiety) i można je dostać w każdej knajpie chińskiej, tajskiej, japońskiej, koreańskiej czy wietnamskiej, a nawet w wielu europejskich (jako Finger Food), jednak są one zrobione z ciasta przypominającego ciasto

Kuchnia Prezydentowej