pokroić w drobną kostkę, dodać cynamon, sparzone rodzynki, cukier i wymieszać, wsypać mąkę ziemniaczaną i wymieszać wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt i rozłożyć na cieście jabłka, ciasno zawinąć jak roladę i dać na blachę z papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym białkiem piekarnik nagrzać na 180 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - struclę piec około 40 minut, wystudzoną posypać
W Mojej Kuchni Lubiębyło mało, dlatego przygotowałam szybką i smaczną tartę. SKŁADNIKI: 1 płat gotowego ciasta francuskiego 2 jajka 200 ml śmietanki 30 % 6-7 plasterków szynki szwarcwaldzkiej 100-150 g rolady z sera koziego 3/4 pęczka zielonych szparagów 1 ząbek czosnku sól pieprz gałka muszkatołowa zioła prowansalskie mielona słodka papryka A jak to zrobić: Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim. Szparagi
Kuchnia w opałachwylewamy na niego krem, układamy z brzegu banana i zwijamy ponownie. Schładzamy w lodówce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Gorący biszkopt układamy na ścierce obsypanej cukrem i zwijamy w roladę (razem ze ścierką
Aga w kuchniowoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami pomidory z mozzarellą, mizeria pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą sałatka ze szpinakiem roladki z bakłażana i pastą z pestek słonecznika i dyni sałatka pieczarkowa kulki drobiowe podawane na zimno z sos tysiąca wysp humus z tortillą i suszonymi pomidorami naleśniki
pieprzny smaczekSzynkowar Tradismak przedstawiałam Wam już TUTAJ , podczas przygotowywania rolady z łopatki wieprzowej. Tym razem już dobrze wymierzyłam kawałek mięsa i wszystko z zamknięciem poszło ok :) nadal jestem za tym, że w tej formie szynka bardziej mi się podoba i wychodzi o wiele zgrabniejsza, niż w mojej starej "tubie". Teraz na tapetę wzięłam kawałek szynki wieprzowej. To był piękny kawałek mięsa
MamaOskarkababy posmaruj masłem i oprósz bułką tartą Ciasto podziel na 3 części, każdą rozwałkuj na owalny placek, posmaruj masą budyniową i posyp rodzinkami i migdałami, zwiń w roladę, roladkę potnij na kawałki ok 3 cm i układaj nierównomiernie w formie, czynność powtórz. Odstaw formę, aż ciasto wyrośnie ok 15 minut. Babkę wstawić do rozgrzanego piekarnika
Niezły MłynekSzparagi, ach szparagi, maj i czerwiec to okres, w którym one królują na naszym stole. Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) Kremowa zupa szparagowa z serem Zupa szparagowa krem szparagi z sosem holenderskim W sezonie szparagowym proponuję inny sposób na ich wykorzystanie. Prosta wiosenna pizza ze szparagami, papryką i żółtym serem lazur to moja propozycja na wykorzystanie zielonych szparagów
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjakiś bardzo zasadniczy sposób. W każdym wypadku danie składa się ze sznycli cielęcych (lub z indyka), plastrów prosciutto oraz liści szałwii. Istnieje przy tym zarówno wersja zawijana w roladkę, jak w przepisie poniżej, jak również taka, gdzie wszystkie 3 składniki zostają spięte płasko przy pomocy wykałaczki. Jak widać nie jest to więc potrawa szczególnie skomplikowana. Z drugiej strony możliwe bogactwo
Kulinarna Pokusaprzygotowanie jest banalne proste. Myślę, że każdy z nas w swym życiu zjadał się przynajmniej raz takimi kluseczkami z dziurką. W moim rodzinnym domu, mama przygotowywała je do rolad lub gulaszu, u mnie można je spotkać podane w rozmaity sposób, jednak całym sednem udanych i smacznych klusek jest przygotowanie odpowiedniego ciasta. Mama nigdy nie odważała czy odmierzała składników, miała swoją
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipokruszone herbatniki, pokrojone w kostkę jabłka i lekko przestudzoną galaretkę. Mieszamy o odstawiamy do lekkiego zgęstnienia. Wafle układamy na płaskiej powierzchni i wykładamy masę. Całość zwijamy w roladę i w folię spożywczą. Wkładamy gotowe ciasto do lodówki na min 3 godziny, najlepiej na całą
Malinowe Pocałunkizupą dodaję 2 łyżki śmietany i miksuję całość blenderem na krem. Nakładam na talerze, dodaję odłożone szparagi i groszek ptysiowy. Smacznego. Życzę smacznego i zapraszam na Roladki z karkówki...mniammm
Takie tam pichcenieRoladki z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty zapieczone w cieście francuskim sprawdzą się zarówno jako danie główne jak również przekąska. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 3 duże liście młodej kapusty około 400g mięsa mielonego czerwona cebula biała część pora olej do smażenia przyprawa gyros płat ciasta francuskiego żółtko do posmarowania sezam do posypania Sposób przygotowania: Kapustę
Pyry na Gazroku jarmuż króluje w mojej kuchni. Najczęściej dodaję go do koktajli, ale próbuję przygotowywać go też w innej formie np. jak te roladki . Tym razem drobiowe kotleciki z jarmużem. Łatwe, szybkie, a jakie pyszne. Oczywiście jarmuż można zastąpić szpinakiem, świetny sposób na przemycenie zdrowego składnika do obiadu. Polecam! Przepis z tej strony. Składniki: podwójna pierś z kurczaka cebula
NA MOIM TALERZUPomysł na pyszne, aromatyczne i pożywne śniadanie - kanapki z razowego chleba z roladką z serka koziego i plasterkami szynki parmeńskiej podpieczone w piekarniku. Smakują wyśmienicie z twarożkiem wymieszanym z lnianym olejem oraz sokiem z świeżo wyciśniętych pomarańczy. Smacznego
Milion SmakówPierś z kurczaka to lekki i zdrowy posiłek. Można przygotować ją na bardzo wiele sposobów. Dziś pomysł na roladę z pieczarkami, cebulą i świeżą pietruszką
Milion Smaków