roladki - 9750 przepisów (strona:492/650)

Kulebiak na cieście francuskim 171

Jeśli jest nadmiar płynu to odparowujemy.     Rozwijamy ciasto francuskie na płaskiej powierzchni. Powstały farsz kładziemy na środek ciasta,posypujemy tartym żółtym serem i dodajemy orzechy włoskie,zwijamy roladę.  Prostokątną foremkę natłuszczamy i oprószamy bułką tartą. Przekładamy ciasto do foremki,smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut

R'n'G Kitchen
Drożdżowy wieniec z serowo-kokosowym nadzieniem i owocami lata 143

może się rwać). Na rozwałkowane ciasto rozsmarowujemy łyżką masę serowo-kokosową (zostawiając brzegi ciasta wolne). Następnie układamy dowolnie połówki owoców. Tak przygotowane ciasto zwijamy jak roladę, po czym przecinamy wzdłuż na pół. Dwie części ciasta zawijamy naprzemiennie w "warkocz", kończąc połączeniem obu ciast - ciasto winno przypominać z wyglądu wieniec, a masa i owoce być widoczna od zewnętrznej strony. Przygotowany drożdżowy

Słodkie okruszki
52. Placek ryżowy z awokado i mango 192

czarnuszką Dym na wodzie , quesadillas z kurczakiem Tako , domowego śledzika i schabu, carpaccio z łososia i bruschettę z pomidorami i bazylią  Toscana , łososia w sosie z czosnkiem niedźwiedzim, roladkę z łososia nadziewaną ricottą i wędzone carpaccio z łososia w sosie  Suempol oraz na słodko - kremu bawarskiego z syropem z czarnego bzu Oficyna , cytrynowca z bezą Must Bake

Be Fit Be Strong
Szybkie ciasto z jagodami i lukrem 173

lekko zagniatamy i wałkujemy na duży prostokąt.  2. Roztopionym masłem z cukrem smarujemy całą powierzchnię ciasta, a następnie wysypujemy równomiernie jagody. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku jak na roladę, kroimy na ok. 2 cm plastry i układamy na foremkach wyłożonych papierem do pieczenia w małych odstępach.  Formę zostawiamy na około 30 minut by ciasto urosło, a następnie wkładamy

Apetyczna babeczka
Mini tarty z botwiną, kozim serem i tymiankiem na cieście francuskim 133

powiecie na mini tarty na cieście francuskim z botwiną, kozim serem i nutą tymianku ? Są przepyszne i błyskawiczne w wykonaniu. Miłego dnia ! Składniki: Płat ciasta francuskiego 1 – 2 roladki koziego sera 1 pęczek młodej botwiny (bez buraczków) 2 – 3 ząbki czosnku 1 czubata łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz, tymianek garść liści rukoli

Moja pasja smaku
Gołąbki 227

Mięso i cebulę mielimy w maszynce. Dodajemy ugotowany ryż i pokrojoną natkę pietruszki. Doprawiamy solą  i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Formujemy podłużne "kotleciki" i kładziemy na liście kapusty. Zawijamy roladki. Do wywaru warzywnego wkładamy gołąbki (dość ściśle, aby nie zdeformowały się) i gotujemy na wolnym ogniu kilka minut ok. 30minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy wedle uznania. Gotujemy jeszcze

tojestpyszne.blogspot.com
Roladki z grillowanej cukini z zielonym serkiem, szparagami i chrupiącymi ziarnami 126

szczypiorkiem. Przestudzoną cukinię posmaruj serkiem i ułóż na niej szparagi i kiełki słonecznika. Całość delikatnie zwiń (jeśli masz wątpliwości jak to powinno wyglądać, zerknij na poniższe fotki). Zawiąż na roladkach kokardkę ze szczypiorku i podawaj z chrupiącymi ziarnami, które wcześniej uprażyłaś. Postanowiłam wziąć udział w konkursie na kulinarny blog roku . Temat: Gramy w zielone! Jak Podoba Ci się mój pomysł

Wielki apetyt
Kurczak tikka masala 162

wieku, co opisuje m.in. Ibrahim ibn Jakub (X w. n. e.) oraz Józef Ignacy Kraszewski w " W starej baśni ". -------- Podobne: Szybkie danie z kaszy jaglanej Sorgo z roladkami z kurczaka Kokosowa potrawka z kurczaka

Weekendy w domu i ogrodzie
Pesto z jarmużu i pietruszki 152

Zielone pesto, w sam raz do pieczywa, makaronu, ryby czy jako farsz do mięsnych roladek. Składniki: 2 duże garście listków jarmużu duży pęczek natki pietruszki awokado (Hass) sok z połówki cytryny 1/3 szklanki oliwy 4 łyżki pestek słonecznika sól, pieprz Przygotowanie Słonecznik prażymy na suchej patelni. Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę i łyżeczką wybieramy miąższ. Wszystkie składniki prócz oliwy

e-PrzepisyKulinarne
Naleśnikowe sushi na słodko z truskawkowo- miętowym twarożkiem i czekoladą. 181

wodnej, dodać mleko i kawę, która fajnie podbije smak czekolady. 5. Na naleśniku rozsmarować twarożek zostawiając z jednej strony ok 3 cm pustego miejsca. Naleśnik z farszem zwinąć w roladę (zaczynając od tej części naleśnika, gdzie jest dużo farszu, w czasie zawijania farsz się nieco przesunie i dzięki temu, że nie został nałożony na cały naleśnik, nie wypłynie), i pokroić

DefinicjaSmaku
Pełnoziarnista tarta z kurkami, karmelizowaną cebulką, kozim serkiem i pomidorami. 121

śmietanowa 100 ml śmietany 12 lub 18% 1 jajko 100g dowolnego sera żółtego lub mozarella 2 łyżki parmezanu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej kilka listków świeżej szałwi pieprz dodatkowo: 1 roladka koziego serka 1 pomidor listki świeżej bazylii SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w dużej misce i zagnieść. Owinąć folią i włożyć do zamrażarki na 15 minut

DefinicjaSmaku
Zupa dyniowa z pomarańczą, imbirem oraz zapiekanym kozim serem. 157

garam masala ( można pominąć) 1 pomarańcza 3/4 szklanki soku pomarańczowego 1 szklanka wody lub bulionu warzywnego 2 liśce laurowe 2 gałązki tymianku 4 suszone śliwki sól kozi ser 1 roladka koziego sera 2 cząstki pomarańczy olej z orzechów laskowych lub sezamowy ( może być również oliwa z oliwek) 1 gałązka świeżego tymianku 1 gałązka świeżego rozmarynu orzechy włoskie świeżozmielony pieprz SPOSÓB

DefinicjaSmaku
Orkiszowe nalesniki z musem rabarbarowym 175

niej łyżeczke mąki kukurydzianej rozrobionej w dwóch łyżkach wody i zagotowujemy. Studzimy. Na naleśniku rozsmarowujemy mus i zwijamy go w rulonik. Kroimy pod skosem na kilkucentymetrowe kawałki. Naleśnikowe roladki układamy na talerzu i dekorujemy kleksem z jogurtu naturalnego, swieżą miętą oraz gorzką czekoladą. Smacznego

DefinicjaSmaku
Szparagowe pesto z bazylią, parmezanem i migdałami 177

Pesto szparagowe jest cudowne! Świetnie smakuje z makaronem, jako dodatek do grzanek z mozarellą, czy nadzienie do mięsnej rolady - o czym wkrótce się przekonacie :) Jeśli macie w lodówce kilka szparagów koniecznie przeróbcie je na pesto! SKŁADNIKI 1/2 pęczka zielonych szparagów 2 ząbki czosnku 3 łyżki tartego parmezanu kilka listków świeżej bazylii 10-12 migdałów 2 łyżki oleju rzepakowego z pierwszego

DefinicjaSmaku