Drożdżowy zawijas

Drożdżowy zawijas

Drożdżowy zawijas

Przepis na : deser

Pyszne ciasto drożdżowe z orzechową wkładką. Składniki: Na dwie keksówki o wym. 25x10.5cm 1 szklanka mleka letniego 0.5 kg mąki 1/4 szklanki oleju 1/5 roztopionej kostki margaryny lub masła 1 całe jajko 2 żółtka 6 dkg drożdży 4 łyżki cukru połowa małej buteleczki aromatu pomarańczowego lub cytrynowego małe opakowanie rodzynek Masa orzechowa: 2 białka szklanka zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki cukru Wierzch: 4 łyżki mleka, cukier kryształ do posypki po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Do letniego mleka kruszymy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.