roladki - 9750 przepisów (strona:465/650)

KARKÓWKA Z SZYNKOWARA 486

przygotowane mięso zostawić na 2 godziny w lodówce. Po tym czasie mięso posypać przyprawą ( u mnie Szeherezada),natrzeć pozostałym czosnkiem,musztardą i majerankiem - oczywiście z dwóch stron. Zwinąć jak roladę.Do szynkowara włożyć woreczek,umieścić w nim mięso,zamknąć praskę i odstawić na 24 godziny do lodówki.Po tym czasie zagotować wodę,do środka włożyć na dno ściereczkę

Niespełnione zdolności kulinarne
Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą 123

przygotowane mięso można podawać do obiadu ale także jako wędlinę do kanapek. Tak czy tak smakuje wybornie, mięso jest soczyste i mięciutkie, nie przesuszone. Polecam gorąco do wypróbowania. Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
drożdżówka żyrafa 141

lekko rozpłaszczyć, jasną część cienko rozwałkować na prostokąt tej samej długości. Wałeczki ciemnego ciasta owinąć jaśniejszym, całość zawinąć w jasne ciasto jak roladę. Czynność powtórzyć jeszcze 5 razy. Trójkolorowe roladki układać w natłuszczonej blaszce, odkładać na 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Wierzch ciasta posmarować za pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 40 minut

6niebo
Rolada Schabowa 122

Pyszna roladka na świąteczny obiad lub na zimno do chlebka ;) Składniki: około 1kg schabu 400 gr mięsa mielonego 1 jajo 300 gr pieczarek 1 cebula kawałek sera żółtego sól czosnkowa, pieprz do smaku 1. Schab myjemy i rozcinamy na długi płat mięsa. Delikatnie tłuczemy go. Obsypujemy solą czosnkową i pieprzem i chowamy do lodówki

Gotowanie...to proste !
Drożdżowy wieniec z serem i kajmakiem 147

połączenia, nie zagniatamy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o wym 15/40 cm smarujemy masą serową, zostawiając 2 cm wolne brzegi, robimy kleksy na masie serowej z kajmaku zawijamy jak roladę. Układamy w natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formie z kominem. Posypujemy kruszonką . Pieczemy 30-35 minut na złocisty kolor w temp 170*c. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Babka drożdżowa anyżowa 168

przesiać do miski, dodać wyrośnięte drożdże i resztę składników. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować na kształt prostokąta,posmarować serem ricotta,posypać mieszanką keksową i rodzynkami.Zawinąć roladę,przełożyć do formy z kominkiem, sklejając końce ciasta.Odstawić do wyrośnięcia.Piec około 50-60 minut w temperaturze 160 stopni.Po upieczeniu dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie
Drozdzowki z czarna porzeczka, marcepanem i makiem z czyli Niedzielne Sniadanie odc. 148

blacie obsypanym mąką lub na arkuszu papieru do pieczenia rozwałkowujemy ciasto na grubość 1 cm. Na cieście rozsmarowujemy masło, rozsypujemy owoce, kawałki marcepanu i cukier. Zwijamy ciasto w ciasna roladę i kroimy na 16 plastrów, które układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy bułeczkami zostawiamy 4 cm odstępy. Blachę odstawiamy na 1/2 - 1 godzinę do ponownego wyrośnięcia. Przed

Dzieje kuchennej Wiewióry
Drożdżowa strucla orzechowa 144

łą c zymy z ma s ą. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę i wałkujemy na prostokąt o  krótszym boku długości naszej formy. Ciasto smarujemy nadzieniem orzechowym. Zwijamy jak roladę. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy struclę i ostawiamy w ciepłe miejsce, aż wyrośnie. Po tym czasie smarujemy odrobiną mleka po wierzchu, posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy

Chocolate Muffin Blog
ZAKRĘCONE BUŁECZKI Z MAKIEM 126

wyrabiamy ciasto. Dodajemy wystudzoną margarynę, dokończamy wyrabianie. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy podwoi swoją objętość ciasto dzielimy na dwa kawałki, rozwałkowujemy, smarujemy masą makową, zwijamy w ciasną roladę. Gotową kroimy w plastry ok 5 cm grubości, układamy na blasze zostawiając odstępy ( ciasto rosnąc i tak się poskleja). Pieczemy ok 15 minut. Po tym czasie ewentualnie po ostudzeniu polewamy

Z Majeczką w kuchni
Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą 189

gdyż tego typu sałatki warzywne z majonezem są u nas obowiązkowe nie tylko od święta. Nie dodaję szynki do sałatki, gdy ma być dodatkiem np. do kotletów schabowych, czy roladek z kurczaka. Ja nie lubię natomiast w sałatkach groszku i kukurydzy, natomiast Piotrek je uwielbia, więc czasami on robi swoją sałatkę i dorzuca do niej właśnie te składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami (ziołowe) 120

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Pyszna propozycja na dość szybki i troszkę urozmaicony obiad. Roladki są miękkie, soczyste i kuszą swym smakowitym aromatem. Posiadają ziołową nutę, która idealnie współgra z całością dania. (6 sztuk) 6 plastrów schabu 1 łyżka ziół prowansalskich (płaska) sól, pieprz Farsz: 6 plastrów boczku (cienkich, wędzonego lub parzonego) 6 kawałków kabanosa (użyłam cieniutkich

Di gotuje
Strucla makowa :) 107

dwie równe części. Każdą część rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 3-4 mm. i smarujemy masą makową pozostawiając ok. 2 cm. wolnego miejsca od brzegu i zawijamy roladę. Odstawiamy do wyrośnięcia ok. 15-20 min a następnie smarujemy białkiem i zawijamy w papier do pieczenia pozostawiając ok. 2 cm. luzu. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut

Magia jedzenia.