roladki - 9750 przepisów (strona:457/650)

SZPINAKOWA ROLADA Z ŁOSOSIEM 117

tego dostępnego w Biedronce to oszczędzimy sobie nasyconych kwasów tłuszczowych), przed posmarowaniem też można wymieszać serek z ulubionymi ziołami dla wzbogacenia smaku! Na serek układamy łososia, zwijamy całość w roladę, zawijamy w folię, wkładamy do lodówki na 2-3 godzinki. Przed podaniem pokroić w plastry. SMACZNEGO! Przepis od mojej siostry :) Wartość energetyczna* 1 plastra: 70 kcal

Vroblewska-fitlife
Sorbet morelowy 176

początku miesiąca dość mocno. Mnie to nie przeszkadza bo kocham upały niemniej jednak ochłodzić organizm jakoś trzeba i znakomitym sposobem są tu lody. Lody śmietankowe, lody sorbetowe, lodowe rolady, partfaity i inne zimne smakowitości mają swoją rację bytu właśnie teraz. Zapraszam zatem na pyszny sorbet, pachnący latem i smakowity. Lody wykonałam w ramach akcji "Ciasto na niedzielę

Moje Małe Czarowanie
Rolada jagodowa. 102

wlewamy jagody z żelatyną cały czas ubijając. Odstawiamy do lodówki do stężenia (ale nie całkowitego!). Biszkopt rozwijamy i rozsmarowujemy na nim tężejący krem jagodowy, i posypujemy pozostałymi owocami. Zwijamy roladę. Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny, do całkowitego stężenia. Smacznego

Moje-pitraszenie
Ciasta bez pieczenia 190

Rolada kokosowa Śmietanowiec Deser lodowo - śmietanowy Cytrynowiec Wafle

NA MOIM TALERZU
Mini roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami suszonymi 129

Mini roladki z kurczaka robię bardzo często wg przepisu, który Wam dziś prezentuję. Zmieniam jedynie farsz w środku. Dziś z pysznym szpinakiem i suszonymi pomidorami. Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500-600 gram) 150-200 gram szpinaku mały słoiczek suszonych pomidorów Przyprawy do kurczaka: czosnek niedźwiedzi sól, pieprz, słodka papryka Przyprawy do szpinaku: sól pieprz 1 ząbek czosnku

Tradycyjna Kuchnia
Strudel z jablkami (Apfelstrudel) czyli Slodki Czwartek odc.107 180

cukrem, rodzynkami i cynamonem. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy oprószonej mąką najcieniej jak potrafimy. Smarujemy połowa masła i nakładamy jabłkowe nadzienie tak by pokryło prawie całe ciasto. Zwijamy w roladę końce podkładając pod spód. Ciasto układamy na blasze wyłożonej papierem i smarujemy reszta masła. Pieczemy w 180 st.C. ok 40 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Truskawkowe rollsy z komosą ryżową i kokosową nutą 155

namaczamy w niej arkusz papieru ryżowego. Namoczony kładziemy na deseczce i układamy na nim kilka pokrojonych truskawek lub poziomki oraz łyżkę truskawkowo-kokosowej komosy (opcjonalnie kwiaty jadalne). Zwijamy jak roladki i przekładamy na talerz. W ten sam sposób postępujemy, aż do wyczerpania składników. Smacznego :) […] Artykuł Truskawkowe rollsy z komosą ryżową i kokosową nutą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM 146

Pyszna, delikatna i zachwycająca kolorem roladka, którą odkryłam kilka lat temu. Jest banalna w przygotowaniu, pięknie prezentuje się na świątecznym stole, świetnie sprawdza się też na imprezach lub jako lekka kolacja. Zawsze znika błyskawicznie i zgarnia same komplementy. Jedzą i oczy i usta ;-) Wędzonego łososia możecie zastąpić suszonymi pomidorami lub w wersji mięsnej szynką parmeńską. Możecie przygotować

cool and minty
BURRITO Z CHILI CON CARNE 220

sosu chili con carne i 1-2 łyżki ryżu.  Posypujemy tartym serem i listkami kolendry lub natki pietruszki. Składamy do środka dwa przeciwległe końce tortilli i zwijamy w roladkę zaczynając od niezawiniętej części.  Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy lub oleju. Smażymy burrito z każdej strony na umiarkowanym gazie, aż się zrumieni.  Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy

cool and minty
POLĘDWICZKA W SOSIE PIECZARKOWO- BOROWIKOWYM 147

Polędwiczki wieprzowe doprawione grubo zmielonym czarnym i różowym pieprzem, krótko obsmażone, a następnie upieczone  w formie pojedynczych roladek. Podane z aromatycznym, kremowym sosem pieczarkowo-borowikowym.  Z dodatkiem białego wytrawnego wina, które nadaje potrawie lekki aromat i w subtelny sposób podkreśla smak grzybów. Świetne danie do serwowania na wszelkie uroczystości rodzinne lub jako wystawny obiad w czasie grudniowych świąt

cool and minty
ROLADKI IMPREZOWE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM 163

Małe roladki z pszennej tortilli wypełnionej wędzonym łososiem, posiekanym szczypiorkiem, sałatą i chrzanowym twarożkiem. Są pyszną i ciekawą przekąską typu finger food. Idealnie sprawdzą się na  imprezie w gronie przyjaciół lub eleganckim przyjęciu w gronie rodziny.  Kuszą kolorami i małą wielkością. Można je przygotować dzień lub kilka godzin przed przyjściem gości, zawinąć w folię spożywczą i wstawić

cool and minty
SUSHI Z PIECZONYM ŁOSOSIEM 131

Podnosimy lekko brzeg maty, na której leży sushi. Trzymając matę oraz brzegi wodorostów jednocześnie, zaczynamy zwijanie cały czas dociskając i rolując matę. Nożem zwilżonym w zimnej wodzie przycinamy końce roladki, resztę kroimy na 2 cm części i układamy na talerzu. Podajemy z porcją sosu sojowego, wasabi i marynowanym imbirem. Zapisz Zapisz

cool and minty
Zrazy z mięsa mielonego faszerowane warzywami w sosie z szalotkami 449

zwijamy w rulonik. Końcówki foli zwijamy jak cukierki. Po przygotowaniu wszystkich zrazów, rozwijamy z foli i obtaczamy w mące. Obsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju. Po obsmażeniu wyjmujemy roladki i na tej samej patelni przesmażamy obrane i przekrojone szalotki. Ponownie umieszczamy zrazy i podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa ok. 40 minut ( zależnie od wołowiny ). SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Zawijane pizzerinki 232

minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Posmarować ketchupem, ułożyć  kiełbaskę, posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i  układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę do 200-210°C i piec jeszcze kilka minut

Moje domowe kucharzenie
KREM Z BATATÓW Z PIEROŻKAMI STRUKLIJ 94

twaróg, czosnek i przyprawy, mieszamy masę.  Ciasto cienko rozwałkowujemy na okrąg, rozsmarowujemy na nim farsz, i zwijamy jak roladę, można ją przeciąć na pół, będzie się lepiej gotować. Roladki zawijamy w ściereczki, zawiązujemy końce i gotujemy w osolonym wrzątku około 10 minut. Struklij wyciągamy i studzimy. Wyjmujemy ze ściereczki i kroimy na centymetrowe kawałki. Zupę nalewamy do talerzy, ozdabiamy

Kulinarne Fantazje Marioli