roladki - 9750 przepisów (strona:453/650)

Ciabatty z figami i kozim serem 116

połączeniu z figami i sosem miodowym...oł! Wymiękamy <3 Pyszny pomysł na szybką i smakowitą przekąskę. Składniki 4 bułki ciabatty (do pieczenia) 4 figi 300 g koziego sera (roladka) ogórek zielony sałata lodowa Sos: 4 łyżki miodu 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego (białego) 1 łyżka musztardy     Przygotowanie   Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
Zrazy z boczkiem i cebulką – pyszny przepis 174

podobnie postępujemy z cebulą. Każdy kawałek karkówki posypujemy solą, pieprzem, na środku kładziemy plasterek boczku, plaster ogórka i plaster cebuli, na to dajemy jedną łyżeczkę musztardy i zawijamy w roladkę, albo sakiewkę (jak nam będzie łatwiej). Aby nasz zraz się nie rozpadł i dobrze się trzymał możemy użyć wykałaczek. Zrazy smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, aż ładnie się zarumienią

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza z jeżynami, fenkułem, kozim serem i świeżym tymiankiem 112

wody 1/8 łyżeczki drożdży suszonych łyżeczka soli Składniki na sos: 200 g śmietany 18 % 100 g koziego sera Składniki – dodatki: garść jeżyn 150 g koziego sera w roladce 1 mały fenkuł (koper włoski) 2 łyżki świeżego tymianku garść ulubionych orzechów – u mnie nerkowce sól i świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Ciasto: Przygotuj je na około 9 – 12 godzin przed pieczeniem

Moja pasja smaku
Pizzowe bułeczki z salami i ogórkiem 298

odstawiamy aż podwoi objętość. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na spory prostokąt. Smarujemy je sosem i na wierzchu posypujemy mozzarellą, układamy pokrojone salami, i pokrojonego ogórka. Posypujemy listkami bazylli. Zwijamy jak roladę, delikatnie zlepiamy i za pomocą ostrego noża kroimy plastry o grubości około 2 cm. Układamy je obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 20 minut

Mienta blog
Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki 106

Roladki te to idealna przekąska, która nadaje się nie tylko na mniejsze, czy większe imprezy. Są szybkie w przygotowaniu, ładnie wyglądają i co najważniejsze - świetnie smakują. W sumie ich smak zależy od składników, z których są zrobione, więc dobre szparagi, ser, szynka to jedyny klucz do sukcesu. U mnie znikają w wersji solo, ale pasują też do lekkiego sosu

Di gotuje
Ciasto wiśniowo-kawowo-alkoholowe (z advocatem) na 2 urodziny bloga 448

Gołąbki inaczej, czyli bez zawijania (KLIK) 3) Lodowa kawa mrożona (KLIK) 4) Sałatka z zupek chińskich (KLIK) 5) Sałatka z serem, szynką i ogórkiem kiszonym (KLIK) 6) Marchewkowe roladki schabowe (KLIK) Najbardziej oczywiście cieszy mnie popularność lodów kawowych, bo wstawiłam je ledwie kilka dni temu, a w tym czasie osiągnęły najwięcej odsłon ze wszystkich przepisów :))) Na te urodziny życzę sobie

Kolorowy Przepisownik
Rolada z wafli 397

upiekłam ...i wyszedł zakalec...i straciłam zapał do dalszego pieczenia..na drugi dzień kupiłam wafle torfowe i zrobiłam roladę z wafli...ta udała się i była smaczna.Moja mama takie roladki robi na każde święta i jakieś imprezki i zawsze każdemu smakuje.  Rolady można zobaczyć u:  ( uzupełnie troszkę później) 1 margaryna 2 opakowania herbatników ( u mnie także i biszkopciki

Moje domowe kucharzenie
Roladki z fileta z indyka. Hańderek 103

marki Hańderek, jest stworzony z najlepszego mięsa indyczego, które jest kruche, lekkie i rozpływające się w ustach. Postanowiłam go w jakiś bardziej twórczy sposób wykorzystać i powstały takie oto roladki z pysznym śmietankowym nadzieniem. Potrzebujemy: kilkanaście cienkich plasterków wędzonego fileta z indyka Hańderek 250 g półtłustego twarogu 1 przieciśnięty przez praskę ząbek czosnku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego

MamaOskarka
Figi - co z nimi zrobić 155

wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych figach pakieciki  z indyka z figami piersi gęsi z figami przepiórki z figami pudding z figami i szynką serrano roladki z łopatki cielęcej sałatka z fig sałatka z fig z serem pleśniowym tarta kokosowa z figami tarta z figami tosty z figami wątróbka drobiowa z figami

królestwo garów
Roladki na słodko 196

roladki są tak pyszne, że aż trudno poprzestać na jednej :) Składniki: - 3 placki tortilli - 3 banany - nutella - płatki kukurydziane Przygotowanie: Placki smarujemy nutellą. Banany kroimy w plasterki i układamy na wysmarowanych plackach, posypujemy płatkami kukurydzianymi. Tortille zwijamy w rulon i kroimy na małe kawałki

Zainspirowana w kuchni
Rolada śmietankowa 141

Staram się aby w każdy  weekend zrobić  ciacho dla mojej rodzinny, i przed zbliżającym się weekendem myślałam jakie ciacho upiec i trafiło tym razem na roladę śmietankową i powiem był to strzał w dziesiątkę ,rozeszła się w szybkim tempie ,zapraszam do wypróbowania tego oto przepisu ,smakuje super .    Składniki na ciasto

Mój Smak
Marynowana polędwiczka nadziewana porem 150

często, na różne sposoby. Dzisiaj pomysł na obiad, który robi się sam w piekarniku, Bez konieczności podsmażania mięsa. Zawinięty w polędwiczkę por pozostaje chrupki i nadaje aromatu całej roladzie. Jeśli lubicie tego typu warzywa, które po obróbce termicznej wciąż są al dente, to na pewno ta polędwiczka Wam posmakuje :) Do marynaty użyłam sosu teriyaki, który otrzymałam od firmy DeCare . TUTAJ

Posadzone i zjedzone
Roladki z kurczaka z serem feta i oliwkami 128

Pastę z oliwek i sera feta odkryłam jakiś czas temu. Świetnie komponuje się jako dodatek do wielu potraw. Tym razem wykorzystałam go to roladek z kurczaka. Komponuje się wyśmienicie :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500-600 gram) kilka suszonych pomidorów Pasta: 1/4 kostki seera feta 1/2 szklanki zielonych oliwek 1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek pieprz

Tradycyjna Kuchnia
Roladki z kurczaka 229

czosnek, dwa jajka, majeranek, tymianek, sól, pieprz, cebulę mieszamy dokładnie , dodajemy szczypiorek i ser. Rozkładamy skórkę ,kładziemy boczek , formujemy dużego kotleta i ściśle zawijamy wszystko , tak by zamknąć całą roladkę. W razie potrzeby użyć wykałaczki, ale raczej nie będzie potrzebna. Polewamy delikatnie olejem musztardowym i posypujemy papryką. Pieczemy ponad 1.20 min w 200C po upływie polowy czasu przewracamy

Viola cooks with passion