roladki - 9750 przepisów (strona:447/650)

Zrazy z mięsa mielonego faszerowane warzywami w sosie z szalotkami 516

zwijamy w rulonik. Końcówki foli zwijamy jak cukierki. Po przygotowaniu wszystkich zrazów, rozwijamy z foli i obtaczamy w mące. Obsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju. Po obsmażeniu wyjmujemy roladki i na tej samej patelni przesmażamy obrane i przekrojone szalotki. Ponownie umieszczamy zrazy i podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa ok. 40 minut ( zależnie od wołowiny ). SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Zawijane pizzerinki 278

minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Posmarować ketchupem, ułożyć  kiełbaskę, posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i  układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę do 200-210°C i piec jeszcze kilka minut

Moje domowe kucharzenie
KREM Z BATATÓW Z PIEROŻKAMI STRUKLIJ 145

twaróg, czosnek i przyprawy, mieszamy masę.  Ciasto cienko rozwałkowujemy na okrąg, rozsmarowujemy na nim farsz, i zwijamy jak roladę, można ją przeciąć na pół, będzie się lepiej gotować. Roladki zawijamy w ściereczki, zawiązujemy końce i gotujemy w osolonym wrzątku około 10 minut. Struklij wyciągamy i studzimy. Wyjmujemy ze ściereczki i kroimy na centymetrowe kawałki. Zupę nalewamy do talerzy, ozdabiamy

Kulinarne Fantazje Marioli
NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM 152

Roladki naleśnikowe z łososiem są świetne na śniadanie, kolację lub przekąskę.                                                                  SKŁADNIKI :  5 naleśników 200 g twarożku kremowego sól, pieprz do smaku 100 g wędzonego łososia

Kulinarne Fantazje Marioli
DEWOLAJ Z SEREM I OGÓRKIEM 305

ogórki kroimy w słupki o grubości około 0,5 cm. Na każdy kotlet kładziemy po dwa kawałki sera i kawałek ogórka, Zwijamy dewolaje, podwijając końcówki kotleta do środka. Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony aż ładnie się zarumienią.  Podajemy ciepłe z dodatkami, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Rolada z owocami i galaretką Monte Santi 182

waniliowy. Gęstniejącą masę smarujemy na 3 ściankach wewnątrz naszego ciasta. 1/4 masy pozostawiamy w ciepłym miejscu (np w ciepłej wodzie razem z naczyniem) Wstawiamy ciasto do schłodzenia . Owocowe wnętrze rolady przygotowujemy w następujący sposób. Wodę zagotowujemy , dodajemy cukier i żelatynę, kiedy żelatyna się rozpuści do lekko przestudzonego dodajemy wino i studzimy w zimnej wodzie cały czas mieszając.  Do wnętrza

Gotowanie jest łatwe
Restauracji BelEtage – degustacja 267

przy oknie - jakby stworzonym dla blogerek które będą, oczywiście, pstrykać tysiące zdjęć Pan Grzegorz zaproponował nam napoje:woda, wino, soki itd oraz po chwili podał amuse-bouche w postaci rolady z kaczki z sałatką z ogórka, kawiorem z tapioki oraz grzanką. Całość bardzo lekka i dzięki sałatce z ogórka orzeźwiająca - naprawdę rozbudziło nasze kubki smakowe i pozostało nam tylko czekać

sierotka maRysia w kuchni
Roladki z brokułem 219

drobno siekamy. Przeciśnięty przez praskę czosnek łączymy z ricottą. Dodajemy posiekaną dymkę i brokuły. Solimy i pieprzymy do smaku. Płat mięsa wykładamy na folię aluminiową. Smarujemy farszem. Zwijamy w roladę. Szczelnie owijamy. Pieczemy przez 30-45 minut w 200 stopniach C. Ilość porcji: 3 Koszt wykonania: ok. 20 zł Czas przygotowania: 1,15 h źródło: przepis własny

Pobite gary Barbary
Roladki drobiowe z chińszczyzną 502

Kurczak z odrobiną warzyw podany w formie roladek to danie, które spokojnie możemy zaserwować gościom. Wyrazisty smak z odrobiną orientu połączony z polską nutą z pewnością im zasmakuje. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 1/2 szkl mieszanki chińskiej pasta … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
pieczona galanytna z kurczaka faszerowana bakaliami 191

których był kręgosłup ( staramy się aby mięso na całej tuszce było rozłożone równomiernie). Teraz na tuszce  u kładamy suszone owoce i  rolujemy ( tak jak robimy to z roladą), a następnie obwiązujemy całość nicią w sposób identyczny jak przy baleronach czy szynkach ( otwory w kurczaku możemy też dodatkowo  spiąć za pomocą wykałaczek). Zwiniętą sznurkiem galantynę smarujemy drugą łyżką

Miód i pieprz
Truskawkowiec 661

nagrzanego do 170º C na ok. 15 minut. Biszkopt powinien być lekko rumiany. Po wyjęciu z piekarnika wykładamy go na czystą ściereczkę, zdejmujemy papier, obracamy i zwijamy na kształt rolady. Odstawiamy do ostudzenia. Umyte truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na kawałki i dodajemy do ostudzonej, ale płynnej galaretki. Wystudzonym biszkoptem wykładamy formę keksową (formę wyłożyłam papierem do pieczenia) w taki sposób

mojewypiekiinietylko
Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej 289

wykorzystałam rozcięte woreczki do mrożonek, na których układałam szynkę), zawiązujemy końcówki (jak cukierki) i wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy rozpakowane roladki. Skrapiamy lekko olejem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190° C na ok. 30 minut. Co jakiś czas obracamy je, aby równomiernie się upiekły. Wyjmujemy rybę i kroimy ukośnie

mojewypiekiinietylko
Kanelbullar - bułeczki cynamonowe 179

grubości ok. 0,5 cm. Ciasto smarujemy miękkim masłem, następnie równomiernie posypujemy mieszanką cukru i cynamonu. Następnie zawijamy je wzdłuż dłuższego boku i dociskamy delikatnie na całej długości. Roladę kroimy na kawałki o grubości ok. 2-3 cm. Krążki ciasta układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i zostawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie smarujemy każdą

Cooking Monster
Podsumowanie miesiąca - maj 221

kurczak z frytkami z batatów Bolognese z pieczarkami Stir fry z kurczakiem i makaronem ryżowym Bułki drożdżowe z truskawkami Domowy dżem truskawkowy z prawdziwą wanilią Ciasto z rabarbarem Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Owsianka z prażonymi jabłkami Zakup malaksera, gdyż mój blender odmówił już niestety współpracy, a w głowie tyle pomysłów na pyszne koktajle, zupy kremy

Cooking Monster
Paszteciki z ciasta francuskiego 243

wymieszać z  twarogiem dodać pesto z grzybów oraz sól i pieprz do smaku. Rozwinąć opakowanie ciasta francuskiego pozostawiając go na papierze. Posmarować całym przygotowanym nadzieniem poczym zwinąć w roladę dokładnie, ale nie za ciasno. Pokroić całość w dwucentymetrowe kawałki i ułożyć na papierze do pieczenia. Zapiekać w nagrzanym do 180°C -200°C piekarniku przez 15- 20 minut

zielonacukinka

Proponowane wyszukiwania