Resztki wędlin, kawałek sera , ciasto drożdżowe ...i pizzerinki gotowe. 500 g mąki 1 szkl.mleka 2 łyżki oleju 1 duże jajko zioła prowansalskie 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli dodatki: ketchup, kiełbasa, ser żółty Mąkę wsypać do miski, na środku zrobić dołeczek i wkruszyć drożdże , posypać cukrem, nakryć i odstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Posmarować ketchupem, ułożyć... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...